Nieuwsbrieven
Op deze pagina vind je een selectie van onze Grip op Koolhydraten nieuwsbrieven terug.
Lees hier de meest recente nieuwsbrieven van Grip op Koolhydraten – met nieuws, recepten en koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte tips.
Nieuwsbrief maart 2023
Nieuwsbrief maart 2023
Een nieuwe maand, dus weer een informatieve nieuwsbrief 😃
Dit lees je in deze nieuwsbrief van maart:
- Uitleg van de verschillende GOK-proof suikervervangers
- Het succesverhaal van Petra
- Actie bij aankoop van de Kickstart
- Info over GOK en Gastic Bypass
Bij Grip Op Koolhydraten proberen we suikers zo veel mogelijk te vermijden. Gelukkig zijn er genoeg suikervervangers die wél gezond zijn.
Erythritol
Zo is Erythritol is een zoetstof die toegestaan is bij Grip op Koolhydraten. Het is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is een ideale vervanger van suiker of andere zoetmiddelen. Het geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.
Het proeft naar suiker en het ziet er uit als suiker.
De koolhydraten in erythritol komen niet in het bloed en hebben daardoor geen invloed op de bloedsuiker. Erythritol bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van Erythritol niet opgenomen.
Pure erythritol heeft een zoetkracht van 70% ten opzichte van suiker.
Dus je hebt 143 gram pure erythritol nodig om 100 gram suiker te vervangen.
Steviapoeder
Grip op Koolhydraten Stevia poederextract is een non-bitter extract en is 100 keer zo zoet als suiker.
Dus 1 gram is genoeg om 100 gram suiker te vervangen.
Let op als je stevia koopt die 250 keer zoeter is dan suiker dan is dit stevia met een bittere bijsmaak.
Stevia poeder is zo licht, dat het niet af te wegen is op een gewone keukenweegschaal. Gebruik daarom een gestandaardiseerde theelepel van 5 ml om de hoeveelheid af te meten.
1 theelepel is 2 gram steviapoeder.
✅ Aanrader: maak een mengsel van erythritol-stevia
Door erythritol te mengen met stevia poeder heb je niet zoveel nodig en beperk je de lichte darmklachten die sommige mensen ervaren bij een behoorlijke hoeveelheid polyolen waar erythritol ook toe behoort.
Gebruik deze hoeveelheden zodat de verhouding van het mengsel overeenkomt met suiker:
1 pot van 400 gram erythritol + 1 gram pure stevia poeder
Dan heb je dus 1 gram van het erythritol-stevia mengsel nodig om 1 gram suiker te vervangen.
Stevia
Deze natuurlijke zoetstof is afkomstig van het zoetsmakende plantje Stevia. In Zuid-Amerika wordt dit al meer dan 1500 jaar gebruikt om dranken te zoeten. Het is lekker in bijvoorbeeld koffie, thee, eigengemaakte limonade, yoghurt en baksels.
5 druppels stevia komen overeen met 3 klontjes suiker. Dus niet te hard knijpen in het flesje 😉
Gebruik:
👉 Erythritol of een mengsel van erythritol en steviapoeder: voor zoete baksels.
👉 Stevia: voor koffie, thee, chocomel, suikervrije limonades, yoghurt, smoothies, toetjes, dressings en sausjes.
Meer info en bestellen – stevia en erythritol
Lees hieronder een deel van het succesverhaal van Petra en laat je door haar inspireren. Haar volledige succesverhaal lees je in de Kickstart. Ook geeft ze daar haar gouden tips!
Petra: Wij zijn opgevoed met belonings- en traktatie-eten. Op zaterdagavond mocht ik van mijn moeder altijd een patatje halen bij de plaatselijke snackbar. Ik keek daar de hele week naar uit. Ook na het slikken van vieze medicatie kreeg ik altijd een snoepje. Als er iets bijzonders te vieren viel, ging dat ook gepaard met lekker, maar vooral ongezond eten. Ik weet dus eigenlijk niet beter dan dat ongezond eten een beloning en traktatie is.
Als volwassen vrouw ben ik ook een zogenaamde jojo’er. Ik val vaak af, maar kom ook diezelfde kilo’s vaak weer vreselijk aan en nog een beetje meer. In mijn hoofd verandert er niets dus ik krijg het niet voor elkaar om op gewicht te blijven. Iedere keer val ik terug.
Het grootste dieptepunt komt toch echt in januari 2022. Ik weeg dan 108 kilo en durf mezelf niet meer aan te kijken in de spiegel. En merk dat ik me verstop voor de buitenwereld. Ik kom de deur niet meer uit en als ik al een boodschap moet doen dan schaam ik me als ik de winkel in stap. Ik verlies vrienden hierdoor. Ik ga niet meer naar verjaardagen en ik mijd de feestjes. Gewoon omdat ik wist wat men van me dacht.
Het moet veranderen. Maar hoe?
Ik pak de boeken van Yvonne er weer bij. Dat ene woordje, “eetverslaafd” !!! Die blijft malen. Ik zet mezelf in een soort verslavingskring waarin ik hardop naar mezelf uitspreek, “Ik ben eetverslaafd”!! Dit blijkt voor mij het eurekamoment. Ik ga het anders benaderen. Als verslaving. Net als een sigaret verslavend is.
Ik krijg GRIP OP DE KOOLHYDRATEN in plaats van andersom. Ik lees de boeken nog eens goed door, pak alles wat ik over grip op koolhydraten heb geleerd er weer bij.
Ik plak een foto van mezelf in slankere jaren op de koelkast. Niet zozeer omdat daar het ‘lekkers” ligt, als wel omdat ik daar dagelijks veel voorbij loop en dus mijn doel steeds letterlijk in zicht hou.
Het werkt! 😍
Ik begin in februari met afvallen. Wel met vallen en opstaan, maar al snel merk ik dat ik het vol kan houden. De hongermomenten zijn voorbij. Ik leer kritisch kijken naar het “hongergevoel” en kom erachter dat dit geen honger is, maar “gewoontegevoel”. De verslaving!! Voor mij worden de koolhydraten en suikers de sigaretten van mijn eetverslaving. Eerst voel ik me energieker. Later ga ik het zelf wat merken aan mijn kleding die losser zit. Het lukt me om wat te gaan wandelen en uiteindelijk ben ik weer in staat om 5 km hard te lopen. Wat een mijlpaal.😀
Ik eet gezond en ik voel me gezond. Alles wat Yvonne schrijft klopt in mijn verhaal. En uiteindelijk weet ik tot nu toe bijna 23 kilo kwijt te raken. Ik pik mijn sociale contacten weer wat op en sta er stralend op. Ik durf zelfs weer op de foto. Maar het belangrijkste is dat mijn hele voedingspatroon radicaal omgedraaid is. Ik ben nog niet helemaal tevreden dus ik ga nog even door. Maar in 7 maanden tijd lijk ik herboren.
Lees hier verder voor meer info en aanmelden GOK Kickstart
Grip Op Koolhydraten en Gastric Bypass gaan goed samen.
Met een maagverkleining is het van groot belang dat wat je eet, je lichaam ‘voedt’ en niet alleen maar ‘vult’. Zorg dus dat je voldoende eiwitten en goede vetten binnen krijgt en dat je ook strikt de voorgeschreven supplementen in blijft nemen.
Nutriëntentekorten (een tekort aan vitamines, mineralen en sporenelementen) liggen op de loer. En als je op celniveau tekorten hebt, dan gaat het lichaam ‘schreeuwen’ om voeding in de vorm van honger.
Het koolhydratenuur blijft hetzelfde als voor mensen zonder maagverkleining, maar de kwarten op het bord zijn wat kleiner. Van alles wat minder dus! Maar nog steeds de balans van 4 x ¼.
Omdat door de kleine maaginhoud in het koolhydratenuur veelal niet voldoende gegeten kan worden, zijn er meerdere kleine tussendoortjes van de GOK-groene lijst toegestaan.
De weekmenu’s 7 en 8 in het boek Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s zijn als voorbeeld te gebruiken voor mensen met een maagverkleining. In deze weekmenu’s staan tussendoortjes en zijn daardoor geschikt voor mensen met een gastric bypass, ouderen met weinig eetlust, kinderen.
Deze menu’s zijn ook geschikt als startweken voor mensen die beginnen met Grip op Koolhydraten, omdat je dan waarschijnlijk nog gewend bent aan dagelijks een aantal keer tussendoortjes te eten. Ze kunnen dan als startweken gebruikt worden.
Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s
Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.
Nieuwsbrief februari 2023
Nieuwsbrief februari 2023
Deze week kwam in het nieuws dat Nederlanders in januari al een record aantal vakanties hebben geboekt. Het lijkt nog ver weg de zomer, maar voor je het weet is het zover. Het is nu dus de tijd om in actie te komen, zodat jij fit bent om die bergwandeling te maken of je weer fijn te voelen in je zwemkleding.
Pak GOK weer op en ervaar wat dit doet met je lichaam en geest. Geen calorieën of punten tellen, maar letten op koolhydraten. Dat maakt verschil!
Én… het koolhydraatbeperkte kunstje werkt iedere keer weer 😃
✅ Het is nu vastentijd, een ideale tijd om af te vallen en weer lekkere frisse koolhydraatarme salades te maken. In alle Grip op Koolhydraten boeken vind je heerlijke salades en voorbeeldmenu’s.
✅ Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus dat je altijd GOK-groene producten op voorraad hebt. Zoals bijvoorbeeld koolhydraatarme vezelrijke crackers. Altijd makkelijk om snel een GOK-groen ontbijt of lunch te maken.
In onze Grip op Koolhydraten webshop hebben we 4 verschillende kant-en-klare koolhydraatarme crackers.
- Original
- Haver
- Zonnebloem
- Pompoen
De Original en Haver crackers bevatten voornamelijk vezels en zijn daardoor enorm voedzaam en goed voor je darmen. Ze zijn wel wat harder en smaken het best als je ze dik belegt met smeuïg beleg of smeersel. Bijvoorbeeld eiersalade, kaas of zalmpaté. Kies je plakjes vleeswaren, dan maakt een extra plakje lever of plakjes ei het smeuïger.
De Zonnebloem en Pompoen crackers zijn wat dunner en krokanter. De meesten vinden deze erg lekker. Ze zijn ook voedzaam, maar met wat minder vezels. Afwisseling is daarom een aanrader. Of combineer 2 soorten in je maaltijd. Afhankelijk van het beleg kies je voor de ene cracker of de andere.
✅ Als je vezelrijke crackers of brood eet, drink er dan wel voldoende water, thee en/of koffie bij voor soepele ontlasting. Want vezels hebben vocht nodig om op te zwellen en zo hun heilzame werk in de darmen te doen.
Kun je deze koolhydraatarme crackers ook gebruiken als je niet tegen gluten kunt?
Deze koolhydraatarme crackers bevatten voornamelijk zemelen (= de buitenkant van de tarwekorrels, de vezels) en wat zaden en pitten. In al deze crackers zitten daarom weinig gluten. Alleen het binnenste van de graankorrel bevat gluten en dat zit dus vrijwel niet in deze crackers.
De original, zonnebloem en pompoen crackers bevatten wel wat roggemeel of tarwemeel, maar slechts in een geringe hoeveelheid. Roggemeel bevat niet veel gluten.
In tegenstelling tot andere kant- en klaar gekochte crackers zitten in deze koolhydraatarme crackers géén toegevoegde gluten en soja.
In de GOK-crackermixen (die je zelf nog moet afbakken) zitten alleen zemelen, zaden en pitten.
De crackermix Amandel bevat alleen haverzemelen. Haver is glutenvrij, dus in de zemelen zit dan sowieso geen resten van gluten. De crackermix hennepzaad en het koolhydraatarme GOK-broodmix bevat naast haverzemelen ook tarwezemelen. Deze laatste kunnen dus wat resten van gluten bevatten, omdat er immers altijd wel wat resten van tarwemeel aan de vezels kunnen zitten.
Als je geen aangeboren glutenintolerantie hebt, kun je de kant-en-klare crackers en de GOK-brood- en crackermixen hoogstwaarschijnlijk naar tevredenheid gebruiken. Je darmen zullen er blij van worden.
Buik blij, jij blij 😀
De Grip op Koolhydraten Kickstart is nu een aantal weken online en de eerste deelnemers hebben de 6 weken al achter de rug. Na deze 6 weken kunnen ze ook gewoon weer door met het programma, je hebt namelijk een jaar lang toegang tot de online omgeving.
Lees hieronder wat enthousiaste reacties uit de Grip op Koolhydraten Kickstart facebook groep.
Een vaak gehoord argument dat mensen tegenhoudt om supplementen in te nemen is dat zij moeite hebben met het doorslikken van de vitaminepillen. Doordat je er elke keer tegenop ziet om weer zo’n ‘grote’ pil in te nemen, doe je het maar niet. Herkenbaar?
Vitamines in poedervorm
Je kunt dan gebruik maken van vitamines in poedervorm. Voeg de poeder aan een glas water of vruchtensap toe of meng het bijvoorbeeld door wat yoghurt.
Let wel op welke vitamine je gebruikt. De meeste vitamines in poedervorm of bruistabletten bestaan voor een (groot) deel uit suikers en/of bevatten kunstmatige zoetstoffen om de smaak te verbeteren.
Neem bijvoorbeeld de multivitamine poeder uit onze webshop. Deze bevat geen suiker en kunstmatige zoetstoffen. Ook vitamine C hebben we in poedervorm in onze webshop.
Tips voor het innemen van pillen en capsules
Neem je toch liever de vitaminepillen, lees dan eens onderstaande tips voor het gemakkelijk doorslikken.
- Het innemen gaat makkelijker als je een dikke drank gebruikt zoals yoghurt of een smoothie. Het zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van de gevoelige slikreflex.
- Als je een vitaminepil inneemt met water, neem dan eerst een slok water in je mond en slik deze nog niet door. Doe de pil in je mond en zorg dat je hoofd in normale positie blijft of houd je kin naar beneden en slik de pil door. Houd je hoofd in ieder geval niet naar achter, dit maakt het juist nog moeilijker. Een hap eten doorslikken met je hoofd achterover lukt ook niet. Het gat wordt namelijk niet groter maar juist kleiner. Niet gedacht hè…
- Een andere manier is om een grote hap van een banaan te nemen en deze goed te kauwen tot een ‘bananenpuree‘. De pil leg je in het midden van de puree, je neemt een grote slok water en slikt het geheel door. Gebruik je deze methode, doe dit dan wel in je koolhydratenuurtje
- Bedenk jezelf ook dat je met gemak grote happen eten naar binnen werkt, dan stelt zo’n klein pilletje toch niks voor.
Lees hier onze nieuwste blog over vitamines.
Wat horen we toch veel positieve reacties op de vezelpap 😃 Zo ook van Nicolette. Heb jij de vezelpap al eens gemaakt?
Het recept vind je in het boek Grip op Koolhydraten – Snel & Simpel – in 30 minuten op tafel.
Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.
Nieuwsbrief januari 2023
Nieuwsbrief januari 2023
Dé lijnmaand januari is weer bijna voorbij. Hoe is afvallen bij jou gegaan? Heb je inmiddels weer eetRust gekregen. Zie je al resultaat op de weegschaal of zit je broek weer wat losser? Voel je je weer wat lekkerder in je vel zitten?
Of heb je wat extra hulp nodig om goed op gang te komen? Om de knop goed om te zetten en nu echt goed grip op je koolhydraten te krijgen?
Wellicht is onze 6 weken Kickstart dan wat voor jou!
In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema met bijpassende recepten. Staat een gerecht je niet aan of past het niet qua smaak of eetwijze? Geen probleem; kies dan een ander gerecht uit de lijst met recepten of kies gewoon wat je zelf wilt. Kenmerkend voor Grip op Koolhydraten is namelijk dat je vaak “met de pot mee kan eten” in het koolhydratenuur, wel zo handig! Natuurlijk wel met in achtneming van een aantal richtlijnen die je leert in het programma.
Verder ontvang je het KICKSTART-pakket met een aantal GOK-proof producten welke in de eetschema’s gebruikt worden.
Klik hier voor meer info over de Kickstart
We hebben sinds kort ook een speciale facebook groep voor Kickstarters. Hier kun je al je vragen en onduidelijkheden kwijt en heb je interactie met andere kickstarters. Voel je ook vrij om berichtjes te delen van je maaltijden of je voortgang. Kortom een plek om elkaar te inspireren en daarmee je GOK motivatie hoog te houden😃.
Klik hier voor de facebook groep
Zie hier het antwoord in beeld 😃
🍍Als je fruit eet op een lege maag, werkt de maag als een gootsteen. Er zit niks in je maag om het tegen te houden dus het gaat rechtstreeks naar je darmen. Dit zorgt voor een hoge bloedsuiker die uiteindelijk weer leidt tot honger. (Zie Ananas plaatje 1)
👉Als je al een bodem in je maag hebt van vezels, eiwitten en vet zorgt dit ervoor dat het fruit dat je daarna eet, vertraagd wordt opgenomen. Je bloedsuiker blijft zo veel stabieler. En dat is nou juist wat we willen! Zo blijft het snaaien en graaien achterwege. (Zie Ananas plaatje 2)
Hetzelfde geldt voor ander zoets, beter ná de maaltijd dan op een lege maag als tussendoortje. Vandaar dat het koolhydratenuur bij Grip op Koolhydraten mag worden afgesloten met een heerlijk stukje chocolade. Het liefst pure chocolade. Daar zit nu eenmaal veel minder suikers in.
Voor meer van dit soort vergelijkingen van effecten van voeding/beweging op bloedsuiker volg @glucosegoddess op Instagram 😃
Bepalend voor het moment van innemen is of de vitamine in WATER of in VET oplosbaar is.
𝙑𝙚𝙩-𝙤𝙥𝙡𝙤𝙨𝙗𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨
Dit zijn de vitamines A, D, E en K.
In een multivitamine zitten in water én in vetoplosbare vitamines in.
Neem een multivitamine en vitamine D daarom altijd in combinatie met een maaltijd die vet bevat in. Anders worden de in vet-oplosbare vitamines A, D, E en K niet goed opgenomen in je lichaam.
Wanneer innemen? Tijdens of net na een maaltijd of vetrijk tussendoortje (bijvoorbeeld een paar noten). Zo worden de vitamines het best opgenomen en opgeslagen. En kunnen ze gebruikt worden voor onderhoud van je botten, huid, ogen en aanmaak van hormonen.
Van nature zitten deze vitamines dan ook in vette producten, zoals vette vis, vlees, boter, eigeel en noten.
𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧-𝙤𝙥𝙡𝙤𝙨𝙗𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨
In water oplosbare vitamines en mineralen zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12 en C en magnesium kunnen wel los van de maaltijd met water ingenomen worden.
Deze vitamines kun je niet opslaan in je lichaam en dien je dus dagelijks in te nemen. Een teveel plas je uit.
Wij raden aan om dagelijks vitamines te nemen om de eventuele tekorten in je voeding aan te vullen. Vitamines en mineralen zijn nodig voor een goede stofwisseling en een optimaal afvalvermogen. Een tekort aan vitamines kan namelijk het afvallen belemmeren!
𝙂𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠 𝙙𝙖𝙖𝙧𝙤𝙢:
> Een goed opneembare multivitamine
> extra vitamine D als de R in de maand is
> extra vitamine C bij stress, ontstekingen en ziekte
Kijk in onze webshop voor o.a. multivitamines, kauwvitamines, vitamine D en vitamine C in 𝙥𝙤𝙚𝙙𝙚𝙧𝙫𝙤𝙧𝙢.
Kijk hier naar ons assortiment aan supplementen
TIP VAN AAFKE: de loempia omelet uit het boek GOK snel en simpel
Ze heeft nu altijd taugé en hamblokjes in de koelkast om snel deze voedzame en lekkere omelet te maken.
GOK – Snel & Simpel – in 30 minuten op tafel
Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.
Nieuwsbrief Kickstart
Yes, het is zover… Grip op Koolhydraten is vanaf nu ook online te volgen! 😀
We hebben hard gewerkt om een online programma samen te stellen:
Grip op Koolhydraten 6 weken Kickstart
Januari is tenslotte dé maand met het goede voornemen om af te vallen en een goede leefstijl aan te nemen. Dus wil jij (weer) starten met Grip op Koolhydraten maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is deze Grip op Koolhydraten 6 weken Kickstart iets voor jou.
In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten (GOK). Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema met de bijpassende recepten. Door middel van quizjes en succesverhalen met persoonlijke volhoudtips en tricks gaan we je extra motiveren.
Daarnaast ontvang je een pakket met GOK-proof producten ter waarde
van € 45 om het je nog makkelijker te maken.
Schrijf je hier in voor de Kickstart
Voor wie is dit online programma geschikt?
- Starters, die de eerste weken bij de hand genomen willen worden om wegwijs te worden met de eetmethode Grip op Koolhydraten (GOK).
- Herstarters, die GOK al kennen maar helaas (even) afgehaakt zijn, teruggevallen in een koolhydraatrijk eetpatroon en nu GOK weer op willen pakken.
- Iedereen die graag een Grip op Koolhydraten online programma wil volgen met makkelijke eetschema’s zonder gedoe.
- Iedereen die al vertrouwd is met een koolhydraatarme eetwijze of met een eiwitdieet (shakes) en nu graag over wil stappen op de relaxte GOK-eetmethode met het aanlokkelijke koolhydratenuur.
Na deze 6 weken
- weet je wat Grip op Koolhydraten inhoudt, je kent de belangrijkste richtlijnen van fase 1 GOK.
- weet je hoe je GOK in je eigen eet- en leefpatroon kunt inpassen.
- weet je hoe je het koolhydratenuur in kunt delen en hoe je de rest van de dag kunt eten en drinken.
- heb je al de nodige lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren.
- heb je grip op je koolhydraten! Van eetlust naar eetrust, een bevrijdend gevoel.
- kun je nog 46 weken gebruik maken van de cursus met de eetschema’s en de recepten.
- kun je nog meer inspiratie, motivatie en makkelijke GOK-proof recepten uit de GOK-boeken halen.
Over het programma
- In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema met bijpassende recepten. Staat een gerecht je niet aan of past het niet qua smaak of eetwijze? Geen probleem; kies dan een ander gerecht uit de lijst met recepten of kies gewoon wat je zelf wilt. Kenmerkend voor Grip op Koolhydraten is namelijk dat je vaak “met de pot mee kan eten” in het koolhydratenuur, wel zo handig! Natuurlijk wel met in achtneming van een aantal richtlijnen die je leert in het programma.
- Door middel van quizjes en succesverhalen gaan we je extra motiveren.
- In deze GOK-kickstart staat Snel, simpel en makkelijk centraal. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om de gerechten te maken.
- Het programma is geheel online, via jouw eigen persoonlijke profiel krijg je toegang tot alle informatie. Je hebt een jaar lang toegang tot het programma..
- Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een KICKSTART-pakket samengesteld met een aantal GOK-proof producten welke in de eetschema’s gebruikt worden. Dit pakket ontvang je na aanmelding binnen enkele dagen.
- Het programma is te volgen via PC/laptop, tablet en telefoon.
- Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de online omgeving. Je kunt dus een jaar lang deze 6 weken Kickstart als leidraad gebruiken om grip op je koolhydraten te krijgen én te houden.
- Na aanmelding krijg je direct toegang tot de online modules. Binnen een paar dagen ontvang je het Kickstart-pakket thuis en kun je aan de slag.
Schrijf je hier in voor de Kickstart
Starten en herstarten met Grip op Koolhydraten (GOK)
Je kunt natuurlijk ook zelf starten en herstarten met hulp van de Grip op Koolhydraten-boeken.
In deze boeken vind je de richtlijnen van GOK fase 1 (op gewicht komen).
Zie verder deze beginnerstips
Het laatste boek is zeker ook een aanrader. Met simpele en snelle recepten.
Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.
Nieuwsbrief december 2022
De feestmaand is begonnen
De zoete verleidingen vliegen je deze maand om de oren. Dit maakt het extra lastig om al het lekkers te weerstaan. Het is echt niet erg om een keer een ‘misstap’ te maken, maar schiet dan niet door in nog veel meer ‘misstappen’ en probeer Grip te houden op de koolhydraten. Let eens op onderstaande december tips.
- Zorg voor een stabiele en voedzame koolhydraatarme basis dan kun je al deze verleidingen beter weerstaan. De kant en klare koolhydraatarme crackers en de brood en crackermixen helpen je mee aan die stabiele en voedzame koolhydraatarme basis.
- Kies in je koolhydratenuur de allerlekkerste traktatie uit om daar intens van te genieten.
- Ontbijt en brunch: Kies voor hartige koolhydraatarme hapjes, zoals ei-muffins of wraps van een opgerolde omelet met bijv. sla, roomkaas en kipfilet.
- Kies voor vezelrijke koolhydraatarme crackers als broodvervanger en als toastjes.
- Maak koolhydraatarme borrelhapjes klaar met noten, vlees, vis, ei en kaas.
- Kies voor komkommerschijfjes, witlofblaadjes of little gem slablaadjes als houdertje van salades of plakjes zalm.
- Klop zelf slagroom met stevia en/of erythritol als koolhydraatarme zoetstof.
- Beperk het gebruik van alcohol. Wissel af met water met of zonder bubbels.
- 🚶🚶🏼♀️Beweegpauzes: Zit niet de hele dag en kom ook met de feestdagen voldoende in beweging. Maak een ommetje of mini-workouts.
Koolhydraatarme Crackers en Broodmix
Heb je zin om wat zoetig lekkers te bakken, en wil je het toch gezond houden? Bak dan eens dit lekkere feestbrood. Het is koolhydraatbeperkt en een goede vervanging voor het kerstbrood én de oliebol.
Dit recept is te vinden in het boek Snel & Simpel – in 30 minuten op tafel.
Kadotip
Ben je nog op zoek naar een kado voor jezelf of voor iemand anders? Geef een Grip op Koolhydraten boek kado.
Ook leuk om te krijgen is de productenwijzer. Zo zie je van 1600 producten heel snel of het GOK-Groen of GOK-Oranje is. Ook makkelijk mee te nemen naar de supermarkt!
Bij Grip op Koolhydraten hebben we het dagelijkse koolhydratenuurtje waarbij je – met in achtneming van de GOK-richtlijnen – wel koolhydraatrijke producten mag eten. De rest van de dag eet je koolhydraatarm van de groene lijst. Handig om deze productenwijzer in huis te hebben zodat je altijd even kan kijken of er koolhydraten in een product zitten.
COMING SOON
Wil jij (weer) starten met Grip op Koolhydraten maar weet je niet hoe te beginnen? Dan hebben wij binnenkort wat moois voor jou: de GOK 6-weken Kickstart!
In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema. Door middel van quizjes en succesverhalen gaan we je extra motiveren.
Daarnaast ontvang je een pakket met GOK-proof producten om het je makkelijker te maken.
Binnenkort volgt meer info. Houd hiervoor je mail en onze socials in de gaten.
Wist je dat?
Aanvulling in de vorm van vitamines is vooral in een feestmaand met wellicht wat meer niet-zo gezonde dagen zeker aan te bevelen. Ook op dagen met alcohol kan je stofwisseling wel een steuntje gebruiken.
Waarom? Omdat bij de verbranding van loze suikers en alcohol het lichaam kostbare vitamines en mineralen verbruikt. Aanvulling met een goed opneembare multi is dan zeker aan te bevelen.
De R is in de maand. Van septembeR tot en met apRil.
Aanvulling van vitamine D is dan voor iedereen van belang.
In onze webshop hebben we naast de goed opneembare multivitaminen van Vitals ook vitamine D en vitamine C in poedervorm.
Sinds kort hebben we ook een kauwvitamine voor kinderen.
Wil je eerder verschenen nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier.