Nieuwsbrieven

Op deze pagina vind je een selectie van onze Grip op Koolhydraten nieuwsbrieven terug.

Lees hier de meest recente nieuwsbrieven van Grip op Koolhydraten – met nieuws, recepten en koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte tips.

Nieuwsbrief augustus 2023

Welkom bij een nieuwe editie van onze maandelijkse nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief delen we graag weer enkele waardevolle inzichten en praktische tips om je op het GOK pad te krijgen of houden. Of je nu al een tijdje bezig bent met Grip op Koolhydraten of net begint aan je koolhydraatbewuste reis, we hebben voor ieder wat wils.

Terwijl voor sommigen de vakantieperiode al ten einde loopt, zijn er anderen die nog uitkijken naar hun welverdiende vakantie. Ontdek onze tips en adviezen over het omgaan met buffetten, zodat je kunt genieten zonder af te wijken van je GOK-principes.

Verder hebben we weer een heerlijk GOK dagmenu samengesteld om je inspiratie te geven voor gezonde en smakelijke GOK-dag.

Lees dus snel verder:

☀️ GOK dagmenu
👌 Grip op het buffet
❓ Veelgestelde vraag over alcohol
💡Gouden tips van een GOK-ker
🍞 Zelf aan de bak


GOK dagmenu

Grip op Koolhydraten dagmenu

👉 Ga hier naar het recept van de kaaspannenkoek

Voor de Kip Curry kun je natuurlijk een eigen recept gebruiken, maar het recept van de heerlijke Kip Curry die je op de foto ziet vind je in het boek Grip op Koolhydraten dagmenu’s, richtlijnen en recepten op blz. 150.

👉 Grip op Koolhydraten dagmenu’s, richtlijnen en recepten


Grip op het buffet

In de vorige nieuwsbrief gaven we je tips om Grip te houden op de BBQ. Wij willen jullie dit keer graag enkele tips geven om de buffetten zo GOK-proof mogelijk aan te pakken.

Vooral bij all-inclusive vakanties zijn de maaltijden meestal in buffetvorm. Eigenlijk heel handig, zo kun je je eigen keuze maken.

Buffetten bieden een overvloed aan keuzes, en het kan verleidelijk zijn om je bord vol te laden met al je favoriete gerechten. Maar soms is het slim om je enthousiasme te temperen en bewust te kiezen. Meestal is het grootste deel van een buffet een kopie van de vorige dag. Kies iedere dag iets anders ‘lekkers’. Aan het eind van de week heb je dan van alle gerechten genoten zonder dat je jezelf iedere dag overeten hebt.

Als het je koolhydratenuur is, maak dan de keuze of je het koolhydratendeel in het voorgerecht, hoofdgerecht of toetje neemt. Maak dus je keuze of je koolhydraten in de vorm van wat stokbrood, aardappeltjes of een rijstgerecht neemt, of liever een kleine portie van het toetjesbuffet. En kies wat vers fruit erbij.

Begin bij de vlees/vis/groente-afdeling van het buffet. Neem flinke porties van vlees, vis, eieren en/of kaas en neem een flinke portie van de diverse groentegerechten.

Meestal bevatten de eerste schalen de meeste koolhydraten. Waarom? Omdat koolhydraatrijke voedingsmiddelen veelal goedkoper zijn dan eiwitrijke en groenterijke gerechten. Dus voor het restaurant is het voordelig als er veel brood, rijst, pasta en aardappels opgeschept worden. De maag is dan al redelijk gevuld en dan blijft er nog maar weinig ruimte over voor de duurdere gerechten. Als je kunt, begin dan bij een buffet achteraan. 

Bij het ontbijtbuffet kun je je eigen koolhydraatarme vezelcrackers van huis meenemen. Kies voor de vlees-, vis-, ei- en kaasgerechten en kies er wat rauwkost bij. Neem naar wens nog een beetje yoghurt naturel met wat noten, zaden en pitten. Kies voor thee, koffie of water.

Buffet


Veelgestelde vraag

🍺🍷🍸
Mag je bij GOK alcohol drinken?

Alcohol staat op de oranje lijst van Grip op Koolhydraten en mag je dus in principe in je koolhydratenuur nemen. Sommige mensen hebben er moeite mee om hun dagelijkse avondwijntje/afzakkertje te laten staan. Toch is het raadzaam om alcohol alleen in het koolhydratenuur te nemen. En houd het dan bij één of maximaal twee glazen.

Alcohol wordt het eerste verteerd van alle voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij aanwezigheid van alcohol worden koolhydraten in de lever direct omgezet naar vetten in en rondom de lever. Normaal worden koolhydraten afgebroken door insuline tot glucose en opgeslagen in je spieren of lever. Zijn die voorraden vol dan worden de koolhydraten pas omgezet naar lichaamsvet. Bij alcohol werken die verteringsprocessen dus anders. Laat de alcohol daarom geen saboteur worden van je eigen afvalproject.


Gouden tips van GOK-ker Yolanda

Mijn gouden tip is om altijd in de buurt van GOK te blijven.

🔸 Bij feestjes bijvoorbeeld het gebak overslaan, maar wel een droog wit wijntje en GOK-hapjes.
🔸 Of in een hotel bij het ontbijt geen brood of pannenkoekjes, maar voor het overige wel “gewoon” meedoen.
🔸 Ik denk steeds in 4/4 tijdens mijn avondeten en dat maakt het zo gemakkelijk 🤗


Zelf crackers of brood maken?

Wil je zelf je koolhydraatarme crackers of brood maken maar weet je niet wat je hier allemaal in huis voor moet halen? Maak het jezelf dan gemakkelijk en kies voor de kant-en-klare mixen van Grip op Koolhydraten. Zo hoef je zelf alleen nog de natte ingrediënten toe te voegen en bakken maar!
Ideaal voor de crackers en broodmix zijn deze bakmat en bakvormen.

Mixen waar alleen nog water toegevoegd moet worden:

👉 Crackermix amandelmeel

koolhydraatarme Crackermix amandel 125 g

👉 Crackermix hennepzaad

Koolhydraatarme Crackermix hennepzaad 125 g

Mix waar eieren, Griekse yoghurt, olijfolie & water moet worden toegevoegd:

👉 Grip op Koolhydraten Broodmix 1

Grip op Koolhydraten koolhydraatarme broodmix

Mix waar eieren, water en roomboter moet worden toegevoegd:

👉 Grip op Koolhydraten Broodmix 2

Koolhydraatarme broodmix


Hulp nodig met Grip op Koolhydraten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te ondersteunen met Grip op Koolhydraten. Kies wat bij jou past:

Nieuwsbrief juli 2023

Zie hier de nieuwsbrief van juli van Grip op Koolhydraten!
In deze editie bespreken we weer een aantal interessante onderwerpen die je zeker zullen helpen om grip te houden op de koolhydraten, zelfs tijdens de vakantieperiode.

Ook deze maand weer een lekker dagmenu dat je kunt volgen om op een gezonde manier van je maaltijden te genieten. Of je nu al een fervent volger bent van GOK of net begint, dit dagmenu biedt een uitstekende leidraad voor een gebalanceerd eetpatroon.

Laat je weer inspireren voor een nieuwe GOK-maand 😃

In deze nieuwsbrief lees je over:

☀️ Een GOK dagmenu
👌 Grip op de BBQ
❓ Veelgestelde vraag over vleesvervangers
🏖️ GOK vakantie pakket


GOK Dagmenu

Grip op Koolhydraten dagmenu

GG-vezelrijk knäckebröd

Hoe maak je een MIM?


Grip op de BBQ

Met de zomer in volle gang, kunnen we niet anders dan denken aan gezellige barbecues en buiten koken. Daarom willen we je in deze nieuwsbrief inspireren met onze tips en suggesties om Grip op de BBQ te houden.

Kies voornamelijk voor eiwitrijke en groentegerechten en zo min mogelijk voor koolhydraatrijke gerechten. Eet liever geen brood, dan blijft er ruimte voor een aardappelgrecht of een lekker toetje of een extra glaasje wijn. Brood is verraderlijk. Begin je ermee, dan neem je meestal snel te veel. Geniet met volle teugen van al de overige gerechten. Vooral ook omdat een bbq vaak langer dan een uur duurt. Probeer de tijdsduur van het koolhydratendeel tot maximaal 1 uur te beperken.

Ideeën voor op de bbq:

 • Plakjes aubergine of courgette met een beetje zout en wat kruiden
 • Het lijkt een wintergroente, maar knolselderij is ook erg lekker gegrild op de bbq bijvoorbeeld met wat kruidnagel.
 • Geroosterde puntpaprika, eventueel vullen met kaas.
 • Groentespiezen met bijvoorbeeld courgette, aubergine, paprika, uien, cherrytomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout.
 • Bloemkoolhuzarensalade (2 varianten te vinden in de boeken GOK-dagmenu’s, richtlijnen en recepten en GOK-snel en simpel)
 • Vispakketje, alle vissoorten zijn geschikt zoals garnalen, zalm, forel en witte vis. Leg op een met olijfolie ingevet stuk aluminiumfolie een eenpersoonsportie vis. Naar smaak met zout en kruiden bestrooien. Leg er wat groenten omheen en op bijvoorbeeld wat fijngesneden worteltjes, bosui, paprika of dunne sperziebonen. Pakketje dichtvouwen en afhankelijk van de dikte van de vis ca. 20-30 minuten op de bbq leggen.
 • In plaats van stokbrood kun je zelf een koolhydraatarm brood bakken in de vorm van een stokbrood of een paar muffins, roombroodjes of MIM’s en deze in plakjes snijden. Of bak vezelrijke crackers. In de GOK-boeken staan diverse brood- en crackerrecepten. Of neem als basis een van de kant-en klare GOK-bakmixen of crackers.

GOK bbq


TIP: Balansdagen inlassen om weer eetrust te krijgen

Om weer in balans te komen na een enigszins uit de hand gelopen koolhydratenuur, werkt het vaak goed om de volgende dag helemaal GOK-groen te eten.
Ook na vakanties is het aan te raden om 1 of enkele dagen even op GOK-groen te gaan, balansdagen dus. Als de eetrust weer is teruggekeerd kan er weer een GOK-oranje gerecht worden toegevoegd in het koolhydratenuur.

Voorbeelden van balansdagen vind je in de boeken GOK-dagmenu’s, richtlijnen en recepten (dagmenu’s 61 – 70) en GOK-snelle en makkelijke weekmenu’s (week 9 en 10)

Ga hier naar een overzicht van de GOK boeken


Veelgestelde vraag


Mag je bij GOK vleesvervangers gebruiken?

Veel vleesvervangers bevatten soja. Naast eiwitten zit in sojabonen ook fytinezuur. Dit is een anti-nutriënt. De plant maakt dit aan om zich te beschermen tegen ongedierte, om te overleven. Fytinezuur doet het in ons lichaam ook niet zo goed. Het verhindert goede opname van belangrijke mineralen zoals magnesium en zink. Ook kan het darmklachten opleveren en kan soja negatieve invloed hebben op de schildklier en het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen.
Soja is dus minder gezond dan menigeen denkt. Dagelijks sojaproducten eten is daarom niet aan te raden. Een enkel keertje een sojaproduct eten is niet erg. Kies dan vooral voor de producten die uit gefermenteerde soja bestaan: tempé, natto en miso.
Kies liever voor vleesvervangers zonder soja. Het aanbod vleesvervangers gemaakt van groenten, kikkererwten/falafel, lupinemeel, gierst of quinoa wordt gelukkig steeds groter. Maak daar je keuze uit en varieer.
💡 Houd er wel rekening mee dat de meeste vleesvervangers behoorlijk koolhydraatrijk zijn en dus GOK-oranje. Gebruik ze daarom alleen in het koolhydratenuur.

Ik ga op vakantie en neem mee..

GOK zomerpakket
De meeste mensen eten op vakantie anders dan thuis. Minder groenten en vezels heeft gelijk invloed op je darmen. En hoe vervelend is het als je niet naar de WC kunt!
Dé oplossing is om gewoon wat van huis uit mee te nemen.
Zie hier ons vakantie pakket:
Crackers – koolhydraatarm én vezelrijk. Besmeren en beleggen en klaar ben je. Zoveel lekkerder voor je buik dan witte koolhydraatrijke broodjes waar je honger van krijgt met kans op verstopping.
Psylliumvezels – om bijvoorbeeld door de yoghurt te doen. Draagt bij aan een dagelijkse goede soepele stoelgang.
Stevia – om je drankjes en yoghurt zonder suiker lekker zoet te maken.

We hebben dit vakantie pakket op social media verloot. Wil jij de volgende winactie niet missen volg ons dan op Facebook of Instagram.

Hier vind je de producten uit het vakantie pakket

Koolhydraatarme vezelcrackers zonnebloem

GG koolhydraatarme zonnebloemcrackers

Koolhydraatarme vezelcrackers pompoen

Koolhydraatarme crackers GG pompoen

Grip op Koolhydraten Stevia

Stevia 100 ml

Grip op Koolhydraten psylliumvezels

psylliumvezels Grip op Koolhydraten


Hulp nodig met Grip op Koolhydraten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te ondersteunen met Grip op Koolhydraten. Kies wat bij jou past.


Nieuwsbrief juni 2023

De zomer is begonnen! ☀️
Om optimaal te genieten van de zomertijd met lange dagen is het zó lekker om energie te hebben. En daarom is het jammer om weer helemaal ‘van GOK los’ te gaan met koolhydraatrijke lekkernijen de hele dag door. Want de kans is groot dat als je ’s ochtends al begint met stokbrood, croissantjes en jus d’orange, dat je dan de hele dag door aan het graaien en snaaien gaat. Het lichaam is dan weer de hele dag bezig met het verwerken van al die koolhydraten. Er wordt dan weer veel van het vetproducerende hormoon insuline aangemaakt. En ja…  dat vergt energie en voor je het weet, ben je de hele dag moe en loom.
Het kan ook anders. Blijf grip op je koolhydraten houden en start in ieder geval met een eiwitrijk koolhydraatarm ontbijt. GOK-groen dus. Dan behoud je energie om lekker te wandelen, fietsen, zwemmen en golfen. Heerlijk toch.

In deze nieuwsbrief lees je over:

☀️ Een zomers dagmenu
👌 Last van eczeem of andere huidklachten?
💡 Tip van Yvonne
🚩 GOK ervaring van diëtist Emi
🛍️ De bestsellers uit onze webshop

Zomers dagmenu

zomers dagmenu grip op koolhydratenAndijviesalade recept omeletrol recept


Last van eczeem of andere huidklachten?

Wist je dat je darmen ook van invloed zijn op je huid?

Stel je voor: je staat voor de spiegel en ziet weer die vervelende huidaandoening opduiken. Je gaat naar de dokter, en wat krijg je? Een zalfje dat het probleem vanaf de buitenkant probeert op te lossen. Maar laten we eerlijk zijn, is het niet veel slimmer om juist naar de oorzaak van het probleem te kijken?

Alle zalfjes en crèmes kunnen geweldig zijn om de symptomen tijdelijk te verlichten, maar ze zijn als pleisters op een open wond. Ze bedekken alleen het oppervlak, terwijl de echte genezing dieper gaat.

Pak de oorzaak aan, niet het gevolg!

Heb je al wel eens over je darmen nagedacht als mogelijke oorzaak van je huidklachten?

Iets wat ik afgelopen weken ook in de praktijk heb gezien. Onze kleindochter van 4 jaar heeft altijd al last gehad van eczeem. Zeker in de warme zomermaanden speelt het extra op en komt er ook zonneallergie bij kijken. Sinds twee weken krijgt ze elke ochtend in haar melk wat probiotica en haar huid is op dit moment behoorlijk rustig. Ook heeft zij geen last van zonneallergie terwijl de zon deze dagen toch echt flink aan het schijnen is.

Lees hier hoe je de oorzaak van je huidklachten kan aanpakken.Gouden GOK-Tip van Yvonne

💡 Blijf je lichaam verrassen, dan werkt het kunstje met Grip op Koolhydraten iedere keer weer.

Je lichaam mag niet lui worden en zich erop instellen dat het die dag weer hetzelfde te verwerken heeft als de vorige dag. Ondanks dat we geen kcal tellen toch even ter verduidelijking: het komt erop neer dat je de ene dag bijvoorbeeld 1.700 kcal eet en de andere dag 1.200 kcal. Dat is beter dan bijvoorbeeld iedere dag 1.500 kcal. Je lichaam kan zich dan niet instellen op een bepaald aantal calorieën en blijft optimaal verbranden⚡

💡 Trucje: heb je ‘s morgens geen honger, sla het ontbijt dan af en toe eens over. Zo varieer je makkelijk in calorieën.


De GOK ervaring van diëtist Emi

Grip op Koolhydraten diëtist Emi Grimbergen

Emi: Jaren terug heb ik zelf ook voor een periode streng koolhydraatarm gegeten en ondanks dat ik goed afkickte van suikers en zoetbehoeften, miste ik soms ook een bord pasta of een appel tussendoor. Dit hoor ik in de praktijk ook terug van sommige cliënten die helemaal koolhydraatarm zijn gaan eten en dat maakt dat dit strenge ketodieet voor velen niet lang vol te houden is.

Voor deze mensen (inclusief mezelf) is Grip op Koolhydraten zo ontzettend fijn: wel een makkelijkere vetverbranding maar ook af en toe die koolhydraten (70 á 80 g koolhydraten). Want laten we eerlijk zijn: koolhydraten maken het leven ook gewoon net iets leuker! Met GOK heb je elke dag een koolhydraten-uur en dus kun je voorzien in je koolhydraatbehoeften waardoor deze manier van eten houdbaar is en je kan helpen richting jouw doelen.

Om mezelf nog meer te verdiepen in GOK, had ik besloten om een week lang volgens deze methode te eten.  Al gauw merkte ik dat ik niet meer afhankelijk was van suikers en geen behoefte meer had aan de zoete dingen waar ik voorheen zo naar hunkerde. Omdat ik mijn koolhydratenuur tijdens het diner had, genoot ik overdag van een stabiele bloedsuiker met minder trek en geen sugarcrashes. In het weekend koos ik vanwege een gelegenheid om mijn koolhydratenuur te verplaatsen naar de lunch. Nog een reden waarom GOK goed vol te houden is: er is ruimte voor flexibiliteit.

Lees hier de volledige blog van Emi en bekijk wat zij tijdens haar GOK week gegeten heeft. Hieronder een voorbeeld van week 1.


De bestsellers van onze webshop

GOK Koolhydraatarme Broodmix 1

Grip op Koolhydraten koolhydraatarme broodmix

Koolhydraatarme vezelcrackers zonnebloem

GG koolhydraatarme zonnebloemcrackers

Grip op Koolhydraten Stevia

Stevia 100 ml


Hulp nodig met Grip op Koolhydraten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te ondersteunen met Grip op Koolhydraten. Kies wat bij jou past.

 • Pak de boeken er (weer) bij. Voor de richtlijnen raden wij het basisboek en het boek dagmenu’s, richtlijnen en recepten aan.
 • Meld je aan voor de Kickstart en krijg binnen een paar weken de GOK principes onder de knie (je behoudt een jaar lang toegang tot de online omgeving)
 • Meld je aan voor de Facebook groep en laat je motiveren en inspireren door mede GOK-kers.
 • Zoek contact met een GOK-diëtist bij jou in de buurt of online.

Nieuwsbrief mei 2023

Welkom bij de nieuwste editie van onze Grip op Koolhydraten nieuwsbrief! We hopen jullie weer te voorzien van nuttige en interessante informatie over de GOK-leefstijl. Deze keer lees je over de volgende onderwerpen:

☀️ Een zomers koolydratenuur
❓Een veelgestelde vraag over de porties van mannen en vrouwen
💡Wist je dat… HOE VAAK je koolhydraten eet is van meer belang dan HOEVEEL
🏖️ GOK op vakantie
🛍️ De nieuwste producten in de webshop

 Zomers koolhydratenuur

witlofsalade

Met het warmere weer in aantocht, is het tijd om onze eetgewoonten aan te passen aan het warme seizoen. En wat is er nu beter dan een heerlijke frisse salade op een zonnige dag? Dit keer daarom een heerlijk en super simpel recept voor een frisse witlofsalade.

Deze witlofsalade is lekker met bijvoorbeeld een stukje zalm of een tartaartje. Sluit het koolhydratenuur af met bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt of vla met aardbeien. Of een lekker ijsje 🍦 

Witlofsalade

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 150 g gerookte of ongerookte spekblokjes
 • 3 struikjes witlof
 • 1 appel
 • handje walnoten in stukjes
 • Oma Lemmers dressing met een paar druppels stevia
  – 0,5 el Franse mosterd
  – peper en zout
  – 1 el azijn of citroensap
  – 4 el olijfolie
  – Eventueel kruiden naar smaak (bijvoorbeeld bieslook, oregano)
  – Meng alle ingrediënten in een beker met schroefdeksel of in een shaker en schud goed.
 • TIP: Maak deze dressing in een grotere hoeveelheid. Hij blijft in de koelkast ongeveer een week goed. Zo heb je altijd wat koolhydraatarme dressing op voorraad voor een snelle salade.

Bereiding

Bak de spekblokjes krokant. Schep ze uit de pan en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Snijd de witlof in dunne reepjes. De ronde harde stukjes haal je eruit. Die zijn wat bitter.
Was en droog de witlof in een slacentrifuge.
Schil de 🍏 appel en snijd hem in kleine stukjes.

Doe de witlof en de appel in een grote kom. Voeg de spekblokjes, de appelstukjes, de walnoten en de dressing toe. Meng alles goed door elkaar.

Eet smakelijk 😋


Veelgestelde vraag

Hoeveelheden mannen en vrouwen


 Wist je dat..?

👉 𝗛𝗲𝘁 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗲𝗿 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝘇𝗼𝘇𝗲𝗲𝗿 𝗼𝗺 𝗵𝗼𝗲𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗸𝗼𝗼𝗹𝗵𝘆𝗱𝗿𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗷𝗲 𝗲𝗲𝘁, 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗵𝗼𝗲 𝘃𝗮𝗮𝗸!
Uitleg: Koolhydraten zorgen voor een piek in je bloedsuiker en die piek zorgt er weer voor dat je lichaam geen vet kan verbranden tot de piek weer daalt📉. Bij gezonde mensen duurt die piek ongeveer 2 uur. Bij bijvoorbeeld diabeten en bij insulineresistentie duurt het wat langer. Als je dus om de paar uur iets met koolhydraten eet, geef je je lichaam geen kans om de vetverbranding te activeren.
Voor het lichaam is het dus echt anders als het 60-80 gram koolhydraten in 1 maaltijd aangeboden krijgt en de rest van de dag maximaal 5 gram per maaltijd dan om 6 keer per dag 15 gram te eten. Vooral voor mensen die gevoelig reageren op koolhydraten zijn maaltijden met 15 gram koolhydraten triggers om meer koolhydraten te wíllen eten. Dat geeft de hele dag door onrust en honger. 
Bij Grip op Koolhydraten eten we (in fase 1) maar 1 keer per dag koolhydraten, op deze manier kun je echt eetRust gaan ervaren en vet verbranden 💪 

GOK op vakantie

Met de zomer in zicht staat ook voor velen de vakantie weer voor de deur. Of je nu van plan bent om te kamperen of te genieten van een all-inclusive vakantie met een uitgebreid buffet, er is altijd wel een mogelijkheid om de dag te starten met een GOK-proof ontbijt.

Zo kun je bijvoorbeeld gewoon je koolhydraatarme crackers op de skottelbraai bakken. Maak het jezelf gemakkelijk door thuis al een mix te maken of de koolhydraatarme crackermix uit onze webshop mee te nemen zodat je alleen nog water hoeft toe te voegen.

Maar wat als je wakker wordt in een hotel met een verleidelijk ontbijtbuffet? Geen paniek! Je kunt je ontbijt nog steeds GOK-groen houden, júíst dan zelfs! Laat de verleiding van brood en fruitschalen achter je en ga in plaats daarvan voor de heerlijke vlees-, vis-, ei- en kaasgerechten en wat rauwkost. En als je je eigen koolhydraatarme vezelcrackers van thuis meeneemt, heb je helemaal de perfecte start van de dag te pakken.

  Crackers op vakantie


De nieuwste producten in de webshop

Grip op Koolhydraten Erythritol

Grip op Koolhydraten Erythritol

Grip op koolhydraten Broodmix 2

Koolhydraatarm broodmix 2

Tricolin – ondersteunt een regelmatige stoelgang

Tricolin - Basic - prebiotica en probiotica


Hulp nodig met Grip op Koolhydraten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te ondersteunen met Grip op Koolhydraten. Kies was bij jou past.

 • Pak de boeken er (weer) bij. Voor de richtlijnen raden wij het basisboek en het boek dagmenu’s, richtlijnen en recepten aan.
 • Meld je aan voor de Kickstart en krijg binnen een paar weken de GOK principes onder de knie (je behoudt een jaar lang toegang tot de online omgeving)
 • Meld je aan voor de Facebook groep en laat je motiveren en inspireren door mede GOK-kers.
 • Zoek contact met een GOK-diëtist bij jou in de buurt of online.

In de nieuwsbrief van april 2023 o.a.

Lees hier deze informatieve nieuwsbrief van april 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Een nieuwe maand, dus weer een informatieve nieuwsbrief 😃
Dit lees je in deze nieuwsbrief van maart:

 •  Uitleg van de verschillende GOK-proof suikervervangers
 •  Het succesverhaal van Petra
 •  Actie bij aankoop van de Kickstart
 •  Info over GOK en Gastic Bypass

Bij Grip Op Koolhydraten proberen we suikers zo veel mogelijk te vermijden. Gelukkig zijn er genoeg suikervervangers die wél gezond zijn.

Erythritol
Zo is Erythritol is een zoetstof die toegestaan is bij Grip op Koolhydraten. Het is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is een ideale vervanger van suiker of andere zoetmiddelen. Het geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.
Het proeft naar suiker en het ziet er uit als suiker.
De koolhydraten in erythritol komen niet in het bloed en hebben daardoor geen invloed op de bloedsuiker. Erythritol bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van Erythritol niet opgenomen.

Pure erythritol heeft een zoetkracht van 70% ten opzichte van suiker.
Dus je hebt 143 gram pure erythritol nodig om 100 gram suiker te vervangen.

Steviapoeder
Grip op Koolhydraten Stevia poederextract is een non-bitter extract en is 100 keer zo zoet als suiker.
Dus 1 gram is genoeg om 100 gram suiker te vervangen.
Let op als je stevia koopt die 250 keer zoeter is dan suiker dan is dit stevia met een bittere bijsmaak.

Stevia poeder is zo licht, dat het niet af te wegen is op een gewone keukenweegschaal. Gebruik daarom een gestandaardiseerde theelepel van 5 ml om de hoeveelheid af te meten.
1 theelepel is 2 gram steviapoeder.

Aanrader: maak een mengsel van erythritol-stevia
Door erythritol te mengen met stevia poeder heb je niet zoveel nodig en beperk je de lichte darmklachten die sommige mensen ervaren bij een behoorlijke hoeveelheid polyolen waar erythritol ook toe behoort.

Gebruik deze hoeveelheden zodat de verhouding van het mengsel overeenkomt met suiker:
1 pot van 400 gram erythritol + 3 gram pure stevia poeder
Dan heb je dus 1 gram van het erythritol-stevia mengsel nodig om 1 gram suiker te vervangen.

Stevia
Deze natuurlijke zoetstof is afkomstig van het zoetsmakende plantje Stevia. In Zuid-Amerika wordt dit al meer dan 1500 jaar gebruikt om dranken te zoeten. Het is lekker in bijvoorbeeld koffie, thee, eigengemaakte limonade, yoghurt en baksels.

5 druppels stevia komen overeen met 3 klontjes suiker. Dus niet te hard knijpen in het flesje 😉

Gebruik:
👉  Erythritol of een mengsel van erythritol en steviapoeder: voor zoete baksels.
👉  Stevia: voor koffie, thee, chocomel, suikervrije limonades, yoghurt, smoothies, toetjes, dressings en sausjes.

Meer info en bestellen – stevia en erythritol


Lees hieronder een deel van het succesverhaal van Petra en laat je door haar inspireren. Haar volledige succesverhaal lees je in de Kickstart. Ook geeft ze daar haar gouden tips!

Petra: Wij zijn opgevoed met belonings- en traktatie-eten. Op zaterdagavond mocht ik van mijn moeder altijd een patatje halen bij de plaatselijke snackbar. Ik keek daar de hele week naar uit. Ook na het slikken van vieze medicatie kreeg ik altijd een snoepje. Als er iets bijzonders te vieren viel, ging dat ook gepaard met lekker, maar vooral ongezond eten. Ik weet dus eigenlijk niet beter dan dat ongezond eten een beloning en traktatie is.

Als volwassen vrouw ben ik ook een zogenaamde jojo’er. Ik val vaak af, maar kom ook diezelfde kilo’s vaak weer vreselijk aan en nog een beetje meer. In mijn hoofd verandert er niets dus ik krijg het niet voor elkaar om op gewicht te blijven. Iedere keer val ik terug.
Het grootste dieptepunt komt toch echt in januari 2022. Ik weeg dan 108 kilo en durf mezelf niet meer aan te kijken in de spiegel. En merk dat ik me verstop voor de buitenwereld. Ik kom de deur niet meer uit en als ik al een boodschap moet doen dan schaam ik me als ik de winkel in stap. Ik verlies vrienden hierdoor. Ik ga niet meer naar verjaardagen en ik mijd de feestjes. Gewoon omdat ik wist wat men van me dacht.

Het moet veranderen. Maar hoe?

Ik pak de boeken van Yvonne er weer bij. Dat ene woordje, “eetverslaafd” !!! Die blijft malen. Ik zet mezelf in een soort verslavingskring waarin ik hardop naar mezelf uitspreek, “Ik ben eetverslaafd”!! Dit blijkt voor mij het eurekamoment. Ik ga het anders benaderen. Als verslaving. Net als een sigaret verslavend is.

Ik krijg GRIP OP DE KOOLHYDRATEN in plaats van andersom. Ik lees de boeken nog eens goed door, pak alles wat ik over grip op koolhydraten heb geleerd er weer bij.
Ik plak een foto van mezelf in slankere jaren op de koelkast. Niet zozeer omdat daar het ‘lekkers” ligt, als wel omdat ik daar dagelijks veel voorbij loop en dus mijn doel steeds letterlijk in zicht hou.

Het werkt! 😍

Ik begin in februari met afvallen. Wel met vallen en opstaan, maar al snel merk ik dat ik het vol kan houden. De hongermomenten zijn voorbij. Ik leer kritisch kijken naar het “hongergevoel” en kom erachter dat dit geen honger is, maar “gewoontegevoel”. De verslaving!! Voor mij worden de koolhydraten en suikers de sigaretten van mijn eetverslaving. Eerst voel ik me energieker. Later ga ik het zelf wat merken aan mijn kleding die losser zit. Het lukt me om wat te gaan wandelen en uiteindelijk ben ik weer in staat om 5 km hard te lopen. Wat een mijlpaal.😀

Ik eet gezond en ik voel me gezond. Alles wat Yvonne schrijft klopt in mijn verhaal. En uiteindelijk weet ik tot nu toe bijna 23 kilo kwijt te raken. Ik pik mijn sociale contacten weer wat op en sta er stralend op. Ik durf zelfs weer op de foto. Maar het belangrijkste is dat mijn hele voedingspatroon radicaal omgedraaid is. Ik ben nog niet helemaal tevreden dus ik ga nog even door. Maar in 7 maanden tijd lijk ik herboren.


Lees hier verder voor meer info en aanmelden GOK Kickstart


Grip Op Koolhydraten en Gastric Bypass gaan goed samen.
Met een maagverkleining is het van groot belang dat wat je eet, je lichaam ‘voedt’ en niet alleen maar ‘vult’. Zorg dus dat je voldoende eiwitten en goede vetten binnen krijgt en dat je ook strikt de voorgeschreven supplementen in blijft nemen.
Nutriëntentekorten (een tekort aan vitamines, mineralen en sporenelementen) liggen op de loer. En als je op celniveau tekorten hebt, dan gaat het lichaam ‘schreeuwen’ om voeding in de vorm van honger.

Het koolhydratenuur blijft hetzelfde als voor mensen zonder maagverkleining, maar de kwarten op het bord zijn wat kleiner. Van alles wat minder dus! Maar nog steeds de balans van 4 x ¼.
Omdat door de kleine maaginhoud in het koolhydratenuur veelal niet voldoende gegeten kan worden, zijn er meerdere kleine tussendoortjes van de GOK-groene lijst toegestaan.
De weekmenu’s 7 en 8 in het boek Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s zijn als voorbeeld te gebruiken voor mensen met een maagverkleining. In deze weekmenu’s staan tussendoortjes en zijn daardoor geschikt voor mensen met een gastric bypass, ouderen met weinig eetlust, kinderen.

Deze menu’s zijn ook geschikt als startweken voor mensen die beginnen met Grip op Koolhydraten, omdat je dan waarschijnlijk nog gewend bent aan dagelijks een aantal keer tussendoortjes te eten. Ze kunnen dan als startweken gebruikt worden.

Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s


Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.

Nieuwsbrief februari 2023

Deze week kwam in het nieuws dat Nederlanders in januari al een record aantal vakanties hebben geboekt. Het lijkt nog ver weg de zomer, maar voor je het weet is het zover. Het is nu dus de tijd om in actie te komen, zodat jij fit bent om die bergwandeling te maken of je weer fijn te voelen in je zwemkleding.

Pak GOK weer op en ervaar wat dit doet met je lichaam en geest. Geen calorieën of punten tellen, maar letten op koolhydraten. Dat maakt verschil!
Én… het koolhydraatbeperkte kunstje werkt iedere keer weer 😃

✅ Het is nu vastentijd, een ideale tijd om af te vallen en weer lekkere frisse koolhydraatarme salades te maken. In alle Grip op Koolhydraten boeken vind je heerlijke salades en voorbeeldmenu’s.

✅  Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus dat je altijd GOK-groene producten op voorraad hebt. Zoals bijvoorbeeld koolhydraatarme vezelrijke crackers. Altijd makkelijk om snel een GOK-groen ontbijt of lunch te maken.

In onze Grip op Koolhydraten webshop hebben we 4 verschillende kant-en-klare koolhydraatarme crackers.

 • Original
 • Haver
 • Zonnebloem
 • Pompoen

De Original en Haver crackers bevatten voornamelijk vezels en zijn daardoor enorm voedzaam en goed voor je darmen. Ze zijn wel wat harder en smaken het best als je ze dik belegt met smeuïg beleg of smeersel. Bijvoorbeeld eiersalade, kaas of zalmpaté. Kies je plakjes vleeswaren, dan maakt een extra plakje lever of plakjes ei het smeuïger.

De Zonnebloem en Pompoen crackers zijn wat dunner en krokanter. De meesten vinden deze erg lekker. Ze zijn ook voedzaam, maar met wat minder vezels. Afwisseling is daarom een aanrader. Of combineer 2 soorten in je maaltijd. Afhankelijk van het beleg kies je voor de ene cracker of de andere.

✅ Als je vezelrijke crackers of brood eet, drink er dan wel voldoende water, thee en/of koffie bij voor soepele ontlasting. Want vezels hebben vocht nodig om op te zwellen en zo hun heilzame werk in de darmen te doen.

Kun je deze koolhydraatarme crackers ook gebruiken als je niet tegen gluten kunt?

Deze koolhydraatarme crackers bevatten voornamelijk zemelen (= de buitenkant van de tarwekorrels, de vezels) en wat zaden en pitten. In al deze crackers zitten daarom weinig gluten. Alleen het binnenste van de graankorrel bevat gluten en dat zit dus vrijwel niet in deze crackers.
De original, zonnebloem en pompoen crackers bevatten wel wat roggemeel of tarwemeel, maar slechts in een geringe hoeveelheid. Roggemeel bevat niet veel gluten.
In tegenstelling tot andere kant- en klaar gekochte crackers zitten in deze koolhydraatarme crackers géén toegevoegde gluten en soja.

In de GOK-crackermixen (die je zelf nog moet afbakken) zitten alleen zemelen, zaden en pitten.
De crackermix Amandel bevat alleen haverzemelen. Haver is glutenvrij, dus in de zemelen zit dan sowieso geen resten van gluten.  De crackermix hennepzaad en het koolhydraatarme GOK-broodmix bevat naast haverzemelen ook tarwezemelen. Deze laatste kunnen dus wat resten van gluten bevatten, omdat er immers altijd wel wat resten van tarwemeel aan de vezels kunnen zitten.

Als je geen aangeboren glutenintolerantie hebt, kun je de kant-en-klare crackers en de GOK-brood- en crackermixen hoogstwaarschijnlijk naar tevredenheid gebruiken. Je darmen zullen er blij van worden.
Buik blij, jij blij 😀

De Grip op Koolhydraten Kickstart is nu een aantal weken online en de eerste deelnemers hebben de 6 weken al achter de rug. Na deze 6 weken kunnen ze ook gewoon weer door met het programma, je hebt namelijk een jaar lang toegang tot de online omgeving.

Lees hieronder wat enthousiaste reacties uit de Grip op Koolhydraten Kickstart facebook groep.


Een vaak gehoord argument dat mensen tegenhoudt om supplementen in te nemen is dat zij moeite hebben met het doorslikken van de vitaminepillen. Doordat je er elke keer tegenop ziet om weer zo’n ‘grote’ pil in te nemen, doe je het maar niet. Herkenbaar?

Vitamines in poedervorm

Je kunt dan gebruik maken van vitamines in poedervorm. Voeg de poeder aan een glas water of vruchtensap toe of meng het bijvoorbeeld door wat yoghurt.
Let wel op welke vitamine je gebruikt. De meeste vitamines in poedervorm of bruistabletten bestaan voor een (groot) deel uit suikers en/of bevatten kunstmatige zoetstoffen om de smaak te verbeteren.

Neem bijvoorbeeld de multivitamine poeder uit onze webshop. Deze bevat geen suiker en kunstmatige zoetstoffen. Ook vitamine C hebben we in poedervorm in onze webshop.

Tips voor het innemen van pillen en capsules

Neem je toch liever de vitaminepillen, lees dan eens onderstaande tips voor het gemakkelijk doorslikken.

 • Het innemen gaat makkelijker als je een dikke drank gebruikt zoals yoghurt of een smoothie. Het zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van de gevoelige slikreflex.
 • Als je een vitaminepil inneemt met water, neem dan eerst een slok water in je mond en slik deze nog niet door. Doe de pil in je mond en zorg dat je hoofd in normale positie blijft of houd je kin naar beneden en slik de pil door. Houd je hoofd in ieder geval niet naar achter, dit maakt het juist nog moeilijker. Een hap eten doorslikken met je hoofd achterover lukt ook niet. Het gat wordt namelijk niet groter maar juist kleiner. Niet gedacht hè…
 • Een andere manier is om een grote hap van een banaan te nemen en deze goed te kauwen tot een ‘bananenpuree‘. De pil leg je in het midden van de puree, je neemt een grote slok water en slikt het geheel door. Gebruik je deze methode, doe dit dan wel in je koolhydratenuurtje
 • Bedenk jezelf ook dat je met gemak grote happen eten naar binnen werkt, dan stelt zo’n klein pilletje toch niks voor.

Lees hier onze nieuwste blog over vitamines.


Wat horen we toch veel positieve reacties op de vezelpap 😃 Zo ook van Nicolette. Heb jij de vezelpap al eens gemaakt?

Het recept vind je in het boek Grip op Koolhydraten – Snel & Simpel – in 30 minuten op tafel.

Grip op Koolhydraten Snel en Simpel

Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.

Nieuwsbrief januari 2023

Dé lijnmaand januari is weer bijna voorbij. Hoe is afvallen bij jou gegaan? Heb je inmiddels weer eetRust gekregen. Zie je al resultaat op de weegschaal of zit je broek weer wat losser? Voel je je weer wat lekkerder in je vel zitten?

Of heb je wat extra hulp nodig om goed op gang te komen? Om de knop goed om te zetten en nu echt goed grip op je koolhydraten te krijgen?
Wellicht is onze 6 weken Kickstart dan wat voor jou!

In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema met bijpassende recepten. Staat een gerecht je niet aan of past het niet qua smaak of eetwijze? Geen probleem; kies dan een ander gerecht uit de lijst met recepten of kies gewoon wat je zelf wilt. Kenmerkend voor Grip op Koolhydraten is namelijk dat je vaak “met de pot mee kan eten” in het koolhydratenuur, wel zo handig! Natuurlijk wel met in achtneming van een aantal richtlijnen die je leert in het programma.
Verder ontvang je het KICKSTART-pakket met een aantal GOK-proof producten welke in de eetschema’s gebruikt worden.

Klik hier voor meer info over de Kickstart

We hebben sinds kort ook een speciale facebook groep voor Kickstarters. Hier kun je al je vragen en onduidelijkheden kwijt en heb je interactie met andere kickstarters. Voel je ook vrij om berichtjes te delen van je maaltijden of je voortgang. Kortom een plek om elkaar te inspireren en daarmee je GOK motivatie hoog te houden😃.

Klik hier voor de facebook groep

Zie hier het antwoord in beeld 😃

🍍Als je fruit eet op een lege maag, werkt de maag als een gootsteen. Er zit niks in je maag om het tegen te houden dus het gaat rechtstreeks naar je darmen. Dit zorgt voor een hoge bloedsuiker die uiteindelijk weer leidt tot honger. (Zie Ananas plaatje 1)

👉Als je al een bodem in je maag hebt van vezels, eiwitten en vet zorgt dit ervoor dat het fruit dat je daarna eet, vertraagd wordt opgenomen. Je bloedsuiker blijft zo veel stabieler. En dat is nou juist wat we willen! Zo blijft het snaaien en graaien achterwege. (Zie Ananas plaatje 2)

Hetzelfde geldt voor ander zoets, beter ná de maaltijd dan op een lege maag als tussendoortje. Vandaar dat het koolhydratenuur bij Grip op Koolhydraten mag worden afgesloten met een heerlijk stukje chocolade. Het liefst pure chocolade. Daar zit nu eenmaal veel minder suikers in.

Voor meer van dit soort vergelijkingen van effecten van voeding/beweging op bloedsuiker volg @glucosegoddess op Instagram 😃


Bepalend voor het moment van innemen is of de vitamine in WATER of in VET oplosbaar is.

𝙑𝙚𝙩-𝙤𝙥𝙡𝙤𝙨𝙗𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨

Dit zijn de vitamines A, D, E en K.

In een multivitamine zitten in water én in vetoplosbare vitamines in.

Neem een multivitamine en vitamine D daarom altijd in combinatie met een maaltijd die vet bevat in. Anders worden de in vet-oplosbare vitamines A, D, E en K niet goed opgenomen in je lichaam.

Wanneer innemen? Tijdens of net na een maaltijd of vetrijk tussendoortje (bijvoorbeeld een paar noten). Zo worden de vitamines het best opgenomen en opgeslagen. En kunnen ze gebruikt worden voor onderhoud van je botten, huid, ogen en aanmaak van hormonen.

Van nature zitten deze vitamines dan ook in vette producten, zoals vette vis, vlees, boter, eigeel en noten.

𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧-𝙤𝙥𝙡𝙤𝙨𝙗𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨

In water oplosbare vitamines en mineralen zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12 en C en magnesium kunnen wel los van de maaltijd met water ingenomen worden.

Deze vitamines kun je niet opslaan in je lichaam en dien je dus dagelijks in te nemen. Een teveel plas je uit.

Wij raden aan om dagelijks vitamines te nemen om de eventuele tekorten in je voeding aan te vullen. Vitamines en mineralen zijn nodig voor een goede stofwisseling en een optimaal afvalvermogen. Een tekort aan vitamines kan namelijk het afvallen belemmeren!

𝙂𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠 𝙙𝙖𝙖𝙧𝙤𝙢:

> Een goed opneembare multivitamine

> extra vitamine D als de R in de maand is

> extra vitamine C bij stress, ontstekingen en ziekte

Kijk in onze webshop voor o.a. multivitamines, kauwvitamines, vitamine D en vitamine C in 𝙥𝙤𝙚𝙙𝙚𝙧𝙫𝙤𝙧𝙢.

Kijk hier naar ons assortiment aan supplementen


TIP VAN AAFKE: de loempia omelet uit het boek GOK snel en simpel
Ze heeft nu altijd taugé en hamblokjes in de koelkast om snel deze voedzame en lekkere omelet te maken.


Grip op Koolhydraten Snel en Simpel

GOK – Snel & Simpel – in 30 minuten op tafel


Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.

Yes, het is zover… Grip op Koolhydraten is vanaf nu ook online te volgen! 😀

We hebben hard gewerkt om een online programma samen te stellen:
Grip op Koolhydraten 6 weken Kickstart
Januari is tenslotte dé maand met het goede voornemen om af te vallen en een goede leefstijl aan te nemen. Dus wil jij (weer) starten met Grip op Koolhydraten maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is deze Grip op Koolhydraten 6 weken Kickstart iets voor jou.

In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten (GOK). Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema met de bijpassende recepten. Door middel van quizjes en succesverhalen met persoonlijke volhoudtips en tricks gaan we je extra motiveren.
Daarnaast ontvang je een pakket met GOK-proof producten ter waarde
van € 45 om het je nog makkelijker te maken.

Schrijf je hier in voor de Kickstart

Voor wie is dit online programma geschikt?

 • Starters, die de eerste weken bij de hand genomen willen worden om wegwijs te worden met de eetmethode Grip op Koolhydraten (GOK).
 • Herstarters, die GOK al kennen maar helaas (even) afgehaakt zijn, teruggevallen in een koolhydraatrijk eetpatroon en nu GOK weer op willen pakken.
 • Iedereen die graag een Grip op Koolhydraten online programma wil volgen met makkelijke eetschema’s zonder gedoe.
 • Iedereen die al vertrouwd is met een koolhydraatarme eetwijze of met een eiwitdieet (shakes) en nu graag over wil stappen op de relaxte GOK-eetmethode met het aanlokkelijke koolhydratenuur.

Na deze 6 weken

 • weet je wat Grip op Koolhydraten inhoudt, je kent de belangrijkste richtlijnen van fase 1 GOK.
 • weet je hoe je GOK in je eigen eet- en leefpatroon kunt inpassen.
 • weet je hoe je het koolhydratenuur in kunt delen en hoe je de rest van de dag kunt eten en drinken.
 • heb je al de nodige lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren.
 • heb je grip op je koolhydraten! Van eetlust naar eetrust, een bevrijdend gevoel.
 • kun je nog 46 weken gebruik maken van de cursus met de eetschema’s en de recepten.
 • kun je nog meer inspiratie, motivatie en makkelijke GOK-proof recepten uit de GOK-boeken halen.

Over het programma

 • In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema met bijpassende recepten. Staat een gerecht je niet aan of past het niet qua smaak of eetwijze? Geen probleem; kies dan een ander gerecht uit de lijst met recepten of kies gewoon wat je zelf wilt. Kenmerkend voor Grip op Koolhydraten is namelijk dat je vaak “met de pot mee kan eten” in het koolhydratenuur, wel zo handig! Natuurlijk wel met in achtneming van een aantal richtlijnen die je leert in het programma.
 • Door middel van quizjes en succesverhalen gaan we je extra motiveren.
 • In deze GOK-kickstart staat Snel, simpel en makkelijk centraal. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om de gerechten te maken.
 • Het programma is geheel online, via jouw eigen persoonlijke profiel krijg je toegang tot alle informatie. Je hebt een jaar lang toegang tot het programma..
 • Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een KICKSTART-pakket samengesteld met een aantal GOK-proof producten welke in de eetschema’s gebruikt worden. Dit pakket ontvang je na aanmelding binnen enkele dagen.

 • Het programma is te volgen via PC/laptop, tablet en telefoon.
 • Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de online omgeving. Je kunt dus een jaar lang deze 6 weken Kickstart als leidraad gebruiken om grip op je koolhydraten te krijgen én te houden.
 • Na aanmelding krijg je direct toegang tot de online modules. Binnen een paar dagen ontvang je het Kickstart-pakket thuis en kun je aan de slag.

Schrijf je hier in voor de Kickstart


Starten en herstarten met Grip op Koolhydraten (GOK)

Je kunt natuurlijk ook zelf starten en herstarten met hulp van de Grip op Koolhydraten-boeken.
In deze boeken vind je de richtlijnen van GOK fase 1 (op gewicht komen).
Zie verder deze beginnerstips

Ga hier naar de GOK-boeken


Grip op Koolhydraten Snel en Simpel

Het laatste boek is zeker ook een aanrader. Met simpele en snelle recepten.


Kijk ook hieronder voor koolhydraatarme GOK-proof producten die je kunnen helpen om Grip op Koolhydraten te krijgen én te houden.

De feestmaand is begonnen

De zoete verleidingen vliegen je deze maand om de oren. Dit maakt het extra lastig om al het lekkers te weerstaan. Het is echt niet erg om een keer een ‘misstap’ te maken, maar schiet dan niet door in nog veel meer ‘misstappen’ en probeer Grip te houden op de koolhydraten. Let eens op onderstaande december tips.

 • Zorg voor een stabiele en voedzame koolhydraatarme basis dan kun je al deze verleidingen beter weerstaan. De kant en klare koolhydraatarme crackers en de brood en crackermixen helpen je mee aan die stabiele en voedzame koolhydraatarme basis.
 • Kies in je koolhydratenuur de allerlekkerste traktatie uit om daar intens van te genieten.
 • Ontbijt en brunch: Kies voor hartige koolhydraatarme hapjes, zoals ei-muffins of wraps van een opgerolde omelet met bijv. sla, roomkaas en kipfilet.
 • Kies voor vezelrijke koolhydraatarme crackers als broodvervanger en als toastjes.
 • Maak koolhydraatarme borrelhapjes klaar met noten, vlees, vis, ei en kaas.
 • Kies voor komkommerschijfjes, witlofblaadjes of little gem slablaadjes als houdertje van salades of plakjes zalm.
 • Klop zelf slagroom met stevia en/of erythritol als koolhydraatarme zoetstof.
 • Beperk het gebruik van alcohol. Wissel af met water met of zonder bubbels.
 • 🚶🚶🏼‍♀️BeweegpauzesZit niet de hele dag en kom ook met de feestdagen voldoende in beweging. Maak een ommetje of mini-workouts.

Koolhydraatarme Crackers en Broodmix


Heb je zin om wat zoetig lekkers te bakken, en wil je het toch gezond houden? Bak dan eens dit lekkere feestbrood. Het is koolhydraatbeperkt en een goede vervanging voor het kerstbrood én de oliebol.

Dit recept is te vinden in het boek Snel & Simpel – in 30 minuten op tafel.

Grip op Koolhydraten feestbrood


Kadotip

Ben je nog op zoek naar een kado voor jezelf of voor iemand anders? Geef een Grip op Koolhydraten boek kado.

Ook leuk om te krijgen is de productenwijzer. Zo zie je van 1600 producten heel snel of het GOK-Groen of GOK-Oranje is. Ook makkelijk mee te nemen naar de supermarkt!
Bij Grip op Koolhydraten hebben we het dagelijkse koolhydratenuurtje waarbij je – met in achtneming van de GOK-richtlijnen – wel koolhydraatrijke producten mag eten. De rest van de dag eet je koolhydraatarm van de groene lijst. Handig om deze productenwijzer in huis te hebben zodat je altijd even kan kijken of er koolhydraten in een product zitten.


COMING SOON

Wil jij (weer) starten met Grip op Koolhydraten maar weet je niet hoe te beginnen? Dan hebben wij binnenkort wat moois voor jou: de GOK 6-weken Kickstart!

In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg en een nieuw eetschema. Door middel van quizjes en succesverhalen gaan we je extra motiveren.
Daarnaast ontvang je een pakket met GOK-proof producten om het je makkelijker te maken.

Binnenkort volgt meer info. Houd hiervoor je mail en onze socials in de gaten.


Wist je dat?

Aanvulling in de vorm van vitamines is vooral in een feestmaand met wellicht wat meer niet-zo gezonde dagen zeker aan te bevelen. Ook op dagen met alcohol kan je stofwisseling wel een steuntje gebruiken.
Waarom? Omdat bij de verbranding van loze suikers en alcohol het lichaam kostbare vitamines en mineralen verbruikt. Aanvulling met een goed opneembare multi is dan zeker aan te bevelen.

De R is in de maand. Van septembeR tot en met apRil. 
Aanvulling van vitamine D is dan voor iedereen van belang.
In onze webshop hebben we naast de goed opneembare multivitaminen van Vitals ook vitamine D en vitamine C in poedervorm.
Sinds kort hebben we ook een kauwvitamine voor kinderen.

Wil je eerder verschenen nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief.