Grip op Koolhydraten Online

6 weken Kickstart Programma

Ga voor een gezonde leefstijl!

Wil jij:

 • Je weer fit en energiek voelen?
 • Die (paar) kilo’s er af?
 • Verlost zijn van die zeurende honger?
 • Verbetering ervaren van je darmklachten?
 • Geen calorieën of punten tellen?
 • Een extra steuntje in de rug de eerste periode?
 • Op weg worden geholpen naar een gezonde leefstijl?

En wil jij dit alles zonder veel moeite?

Dan is dit 6 weken Kickstart programma iets voor jou!

Voor wie is dit online programma geschikt?

 • Starters, die de eerste weken bij de hand genomen willen worden om wegwijs te worden met de koolhydraatbeperkte eetmethode Grip op Koolhydraten (GOK).
 • Herstarters, die GOK al kennen maar helaas afgehaakt zijn, teruggevallen in een koolhydraatrijk eetpatroon en nu GOK weer willen herpakken.
 • Iedereen die graag een Grip op Koolhydraten online programma wil volgen met makkelijke eetschema’s zonder gedoe.
 • Iedereen die al vertrouwd is met een koolhydraatarme eetwijze of met een eiwitdieet (shakes) en nu graag over wil stappen op de relaxte GOK-eetmethode met het aanlokkelijke koolhydratenuur.

Na deze 6 weken

 • weet je wat Grip op Koolhydraten inhoudt, je kent de belangrijkste richtlijnen van fase 1 GOK.
 • weet je hoe je GOK in je eigen eet- en leefpatroon kunt inpassen.
 • heb je al de nodige lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren.
 • heb je grip op je koolhydraten! Van eetlust naar eetrust.
 • heb je nog 46 weken toegang tot het programma met de eetschema’s en recepten.
 • kun je nog meer inspiratie, motivatie en makkelijke GOK-proof recepten uit de GOK-boeken halen.

Over de Grip op Koolhydraten 6-weken Kickstart

 • In 6 weken leren we je online de belangrijkste principes van Grip op Koolhydraten. Elke week krijg je weer nieuwe uitleg, een nieuw eetschema en de bijpassende recepten. En dat allemaal heel handig op je laptop, tablet en/of telefoon. Staat een gerecht je niet aan of past het niet qua smaak of eetwijze? Geen probleem; kies dan een ander gerecht uit de lijst met recepten of kies gewoon wat je zelf wilt. Kenmerkend voor Grip op Koolhydraten is namelijk dat je vaak “met de pot mee kan eten” in het koolhydratenuur, wel zo handig! Natuurlijk wel met in achtneming van een aantal richtlijnen die je leert in de cursus.
 • Door middel van quizjes en succesverhalen met persoonlijke volhoudtips en tricks gaan we je extra motiveren.In deze GOK-kickstart staat snel, simpel en makkelijk centraal. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om de gerechten te maken. De meeste recepten zijn met weinig ingrediënten en zijn snel en makkelijk te maken.
 • Deze cursus is geheel online, via jouw eigen persoonlijke profiel krijg je toegang tot alle informatie.
 • Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een KICKSTART-pakket samengesteld met een aantal GOK-proof producten welke in de eetschema’s gebruikt worden. Dit pakket ontvang je na aanmelding van de cursus binnen enkele dagen. Zie hieronder wat je hierbij ontvangt.
 • Er is een speciale Facebookgroep Grip op Koolhydraten Kickstart. In deze Grip op Koolhydraten Kickstart groep kun je al je vragen en onduidelijkheden kwijt. Het is ook dé plek voor interactie met andere kickstarters. Voel je vrij om berichtjes te delen van je maaltijden of je voortgang. Kortom een plek om elkaar te inspireren en daarmee je GOK motivatie hoog te houden 😃

Wanneer je bent aangemeld krijg je direct toegang tot de online modules en kun je je aanmelden bij de Facebookgroep voor Kickstarters.
Binnen een paar dagen ontvang je het KICKSTART-pakket thuis en kun je aan de slag. Je krijgt 12 maanden toegang tot de online omgeving.
Je kunt dus een jaar lang deze 6-weken Kickstart als leidraad gebruiken om Grip op koolhydraten te krijgen én te houden.

Dit online-programma is te volgen via PC/laptop, tablet en telefoon.

Deelname aan de Kickstart Grip op Koolhydraten kost € 98
Dit is inclusief het hierboven beschreven KICKSTART-pakket ter waarde van € 45.

Veelgestelde vragen

Als je vegetariër bent kun je prima aan de slag met dit 6 weken programma. Er zijn veel recepten die geen vlees of vis bevatten. Recepten met vlees zijn ook “vegetarisch” om te toveren door het vlees te vervangen door een vegetarische variant.

De producten in het kickstartpakket zijn sowieso allemaal vegetarisch.

Naast vis kun je als vegetariër aan voldoende eiwitten komen door vooral ook eieren, kaas, champignons en noten te eten en in je koolhydratenuur veelvuldig peulvruchten-gerechten maken. Dan kan prima ingepast worden in de GOK-eetmethode.


Voor veganisten is de GOK-eetmethode niet geschikt. Omdat iemand die geen dierlijke producten eet, alle eiwitten uit groenten, noten en fruit moet halen. De eiwit-bevattende groenten zoals sojabonen en peulvruchten bevatten veel koolhydraten. Een koolhydraatbeperkt eetpatroon met slechts 1 koolhydraatrijk eetmoment bevat dan te weinig eiwitten voor een veganist.

De dagmenu’s die in de wekelijkse eetschema’s staan gedurende de 6 weken zijn een leidraad om mee aan de slag te gaan. Voel je vrij om met de dagmenu’s te spelen en aan te passen aan jouw eigen leefomstandigheden en werkpatroon. Kies uit wat je lekker vindt en wat past in je dag. Je kunt hele dagen kiezen, maar je kunt ook wisselen met eetmomenten tussen dagen. Daarnaast hebben we nog een aantal alternatieve gerechten toegevoegd.

Je mag natuurlijk ook uit je eigen favoriete recepten kiezen, zolang ze maar voldoen aan de richtlijnen van het programma. Deze richtlijnen worden uitgelegd gedurende de 6 weken.

Nee, je kan starten wanneer je wil.
Als je bent ingeschreven ontvang je direct je inloggegevens en kun je al beginnen met lezen. Wacht wel even met het volgen van het eetschema tot je het pakket van ons thuis hebt ontvangen. Dit ontvang je binnen een paar dagen na je inschrijving. Je kan vervolgens starten wanneer jij wil.

Je heb na inschrijving 12 maanden toegang tot de cursus en de online omgeving.

Ja dat kan zeker. De boeken zijn niet nodig voor het volgen van de cursus. In de cursus leggen we namelijk de principes van Grip op Koolhydraten uit. Mocht je na het volgen van de cursus behoefte hebben aan meer uitleg of recepten dan raden wij wel aan de boeken aan te schaffen.

Ja zeker, de cursus is een aanvulling op de boeken en geen vervanging. Juist wanneer je weer wilt starten met GOK is de cursus ideaal. We geven je de belangrijkste informatie, eetschema’s met bijpassende recepten en proberen je te motiveren door de succesverhalen.

Ja dat kan!
We hebben in de webshop 2 betaalmogelijkheden, iDeal en Bancontact.
Vanuit België is dus eenvoudig via Bancontact te betalen.
Wil je vanuit een ander land het kickstarprogramma volgen en kun je niet via iDeal of Bancontact betalen, stuur dan even een bericht via dit contactformulier dan nemen we contact met je op.

Grip op koolhydraten is zeker te volgen als je glutenarm wilt eten en zoete melkproducten wilt vermijden. De producten in het kickstartpakket zijn niet 100% glutenvrij omdat er zemelen in verwerkt zijn. In tegenstelling tot andere koolhydraatarme crackers bevatten de crackers en de broodmixen geen toegevoegde gluten. Daarom zijn de koolhydraatarme vezelrijke producten in het kickstartpakket prima te verdragen voor mensen die gluten willen vermijden maar geen coeliakie hebben. Het vermijden van melkproducten kan prima met dit programma. Vaak kan yoghurt wel verdragen worden.

In het Kickstart programma maken we gebruik van de GOK-productenwijzer. Die moet je dus echt bij de hand hebben. Als je de productenwijzer al in huis hebt, dan kan je ook een andere keuze maken. Je kan dan kiezen tussen een voedingsplanner of een flesje stevia van 100 ml.

Geef dat dan bij het afrekenen bij ‘Notities‘ aan.

 • In plaats van productenwijzer een voedingsplanner

of

 • In plaats van de productenwijzer een flesje stevia 100 ml