Op gewicht komen én blijven

Fase 1 & Fase 2

Fase 1 – Op gewicht komen

Geen calorieën of punten tellen, maar letten op koolhydraten. Dat maakt verschil!

Het is een biologische wet dat je van koolhydraten honger krijgt, je daardoor de neiging hebt om te óver-eten en dat je lijf vervolgens de overtollige koolhydraten als vetten opslaat. Daar komt bij dat door het hoge insulinegehalte je lijf moeilijk in staat is om bij zijn eigen vetreserves te komen. Je lijf blíjft dan vragen om koolhydraten. Dat maakt je hongerig, lui en futloos. Daar kun je met geen wilskracht tegen op.

Met Grip op Koolhydraten heb je daar geen last van.
Dat voelt voor velen als een bevrijding.

 

Je lijf komt in de vetverbranding en kan ten alle tijden energie putten uit zijn eigen vetvoorraden. Dat maakt het verschil en dat voel je! Met als resultaat dat je als vanzelf minder eet, meer zin hebt in bewegen en energiek je ideale streefmaat kunt behalen.

In Fase 1 eten we 2 koolhydraatarme maaltijden per dag en 1 maaltijd per dag mét koolhydraten. Door dit dagelijks zo gewaardeerde koolhydratenuur is het programma goed vol te houden en voelt het voor velen als een levenswijze in plaats van een dieet. In de richtlijnen gaan we in op de samenstelling van je koolhydratenuur.

Verder tellen we geen calorieën of punten. Voedingsmiddelen worden ingedeeld in Groen, Oranje en Rood.

Wellicht biedt Grip op Koolhydraten ook voor jou dé oplossing. Velen zijn je inmiddels al voorgegaan.

Het basisboek Grip op koolhydraten – Opgewicht is een must om het programma goed te begrijpen en te volgen. Met eenvoudig te bereiden recepten, lijsten met snelle gerechten én met de groene, oranje en rode lijst die de basis van het programma vormen.

Het vierde boek Grip op Koolhydraten – dagmenu’s, richtlijnen en recepten is zeker ook een aanrader. Hier worden de richtlijnen ook uitvoerig uitgelegd. Ook dit boek is geschikt als je gaat starten met Grip op Koolhydraten.

 

 

Grip op koolhydraten snel en simpel recepten

Fase 2 Op gewicht blijven

Ben je op gewicht? Dan is het vervolgens van essentieel belang om dat gewicht te behouden. In deze fase, ook wel Fase 2 genoemd, introduceert Grip op Koolhydraten 5 strategieën. Het is aan jou om te bepalen welke strategie het beste aansluit bij jouw levensstijl.

Volg de richtlijnen van fase 2 en blijf op gewicht.

Een schommeling van 1,5 tot 2 kilo is heel normaal.

Weeg je meer dan 2 kilo boven je streefgewicht, ga dan terug naar fase 1 tot je weer op je gewenste gewicht bent.

Het is van groot belang om niet terug te vallen in een koolhydraatrijk, vetarm, light eetpatroon, omdat dit je mogelijk terugbrengt naar de vicieuze cirkel van honger en overeten. Je zult dit direct aan je lichaam voelen, met verminderde energie als gevolg.
Gelukkig kun je keer op keer weer terugvallen op fase 1 van GOK, want het koolhydraatbeperkte kunstje werkt iedere keer weer!

In de Grip op Koolhydraten boeken worden de 5 strategieën uitgelegd.

Grip op Koolhydraten - GOK