Stevia:

  1. Een zoetstof van natuurlijke oorsprong uit Paraguay.
  2. Sinds december 2012 op de Nederlandse markt verkrijgbaar
  3. Stevia = E-nummer E960.
  4. Stevioside/steviolglycosiden is het extract / zoetstof afkomstig van het zoetsmakende plantje Stevia.
  5. Wordt in Zuid-Amerika al meer dan 1500 jaar gebruikt om dranken te zoeten.
Grip op Koolhydraten stevia

Grip op Koolhydraten stevia

In de Grip op Koolhydraten kookboeken staan diverse recepten waarin stevia verwerkt is.
Het recept voor een eigengemaakte stevia limonade (spritzel) staat in kookboek 2.
Ook lekker voor je kinderen.
Let er wel op dat je stevia NIET over-doseert. Dat komt de smaak van het gerecht niet ten goede.
Begin met een geringere hoeveelheid als het maximum wat bij het recept aangegeven is.
Na afproeven bepaal je of er nog wat stevia toegevoegd dient te worden.

In de Grip op Koolhydraten Webshop is vloeibare stevia en stevia-poeder te koop.

De vraag is: Waarom lokken chemische zoetstoffen wel een insulinerespons uit en stevia niet? Is daar onderzoek naar gedaan en waar is dat te vinden?

Ik vermoed dat de Belgische Professor Geuns, dé grote voorvechter van Stevia, er alles over weet.
In deze video (link)
legt Professor Geuns in minder dan 2 minuten de voordelen van stevia uit.

Professor Geuns over stevia

Professor Geuns over stevia

Als we Professor Geuns mogen geloven dan verlaagt stevia hoge bloedsuikers tot normaalwaardes terwijl normale bloedsuikers ongemoeid blijven.

Zelf gebruik ik zeer regelmatig stevia. Ik krijg er zeker GEEN bloedsuikerdipjes of honger van.
Op kunstmatige zoetstoffen of suikeralcoholen reageert mijn lijf/hormoonstelsel duidelijk anders.

Steeds meer stevia producten

In veel steviaproducten die op de markt zijn, zit óf nog voor een groot deel suiker óf het goedkope vulmiddel Maltodextrine.
Beide zijn koolhydraten en hebben een hoge glycemische index (GI).
Deze steviaproducten zijn daarmee dus NIET koolhydraatarm.

Smaken verschillen

Ook de smaak van stevia verschilt.
De Grip op Koolhydraten stevia is gemaakt van een non-bitter extract. De smaak komt daarmee zeer dicht bij de smaak van suiker uit zonder vervelende bijsmaak.
Let er wel op dat je stevia niet over-doseert. Dat komt de smaak van het gerecht niet ten goede.

Lees ook:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *