Beschrijving
Wat is Erythritol?
Erythritol is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker en het is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs, andere (na)gerechten en zoete baksels.
Erythritol is de enige polyol die geen calorieën bevat. In tegenstelling tot de andere polyolen (zoals sorbitol, mannitol, xylitol) wordt erythritol grotendeels opgenomen in de grote darm en nagenoeg volledig uitgescheiden via de urine. Het beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.
Glycemische index & Bloedsuikerspiegel
Deze Erythritol heeft een glycemische index van 0. De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Des te lager des te gunstiger voor de bloedsuikerspiegel. De bloedsuikerspiegel staat voor de hoeveelheid insuline in het bloed van het lichaam. Men kan zowel een te lage als een te hoge bloedsuikerspiegel hebben, wat uiteindelijk voor de ziekte diabetes kan zorgen. Het lichaam haalt de bloedsuiker vooral uit het koolhydraatrijke voedsel dat men eet.
Wist je dat…
– In veel producten met stevia die te koop zijn, zit óf nog voor een groot deel suiker óf het goedkope bulkmiddel maltodextrine (=de poedervorm van glucose-fructosestroop). Suiker en maltodextrine zijn koolhydraten en hebben een hoge glycemische index (GI). Deze steviaproducten zijn daarmee dus NIET koolhydraatarm.
– Ook de smaak van de diverse producten met stevia verschilt. Grip op Koolhydraten stevia is gemaakt van een non-bitter extract. De smaak komt daarmee zeer dicht bij de smaak van suiker, zonder vervelende bijsmaak.
Erythritol is een koolhydraatarme zoetstof én GOK-groen
Net als stevia is erythritol een zoetstof die toegestaan is bij Grip op Koolhydraten. De koolhydraten komen niet in het bloed terecht en hebben daardoor geen invloed op de bloedsuiker en het bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van Erythritol niet opgenomen. Erythritol beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.