Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers

Diëtiste - auteur
Grip op Koolhydraten

Yvonne Lemmers (1960) VWO-opleiding en in 1983 afgestudeerd als diëtist aan de Akademie Diëtetiek Nijmegen.
Gelukkig getrouwd en trotse moeder van dochter Britt (1990) en zoon Bas (1991).

Yvonne: Aan mijn lijf heb ik ondervonden wat voor invloed voeding heeft. Ik ben van kindsaf aan sportief bezig geweest (zwemmen, tennissen, hardlopen), maar na mijn 30-ste (na het krijgen van 2 kinderen) tot mijn 44-ste jaar heb ik diverse soorten therapie gehad voor mijn telkens vastzittende spieren. Mijn gewrichten gingen ook steeds vaker pijn doen. In de jaren 2000 – 2004 kreeg ik allerlei allergieën waar ik voorheen nooit last van had. Ik heb ook veel huidklachten gehad. Ook werd ik ineens na mijn veerstigste ieder jaar minstens 1 kg zwaarder en het vet kwam vooral bij mijn buik en taille te zitten. De tijd van wijde kleren en altijd maar aan het T-shirt trekken was gekomen.

Werk aan de winkel! Afvallen...

Yvonne Lemmers:

Afvallen: Mijn verhaal en het ontstaan van Grip op Koolhydraten (GOK)

In juni 2004 ben ik begonnen met een koolhydraatbeperkt voedingsprogramma (geen dieet).
Ik viel iedere week ca. 1 kg af en na 6-7 weken was ik ongeveer 6 kg en de nodige centimeters kwijt.
En… Ik had weer een taille!

Door de beperking van het aantal dagelijkse koolhydraatmomenten kon mijn lijf eindelijk vet verbranden en energie aan de spieren leveren. Mijn gezondheid ging zienderogen vooruit. Alle klachten verdwenen, geen last meer van allergieën, spierpijnen etc. en ik kreeg een energie van heb ik jou daar.
Ik ben nu al jaren OPGEWICHT.

Voorheen had ik altijd ‘honger/trek’. Ik at mager, maar wel de hele dag door ‘gezonde’ koolhydraten.
Nu hóef ik niet meer zo vaak te eten.
Mijn lijf is tot rust gekomen en mijn spieren hebben energie teruggekregen.

@ Mijn lijf is veranderd van vet-producerend in energie-producerend!!!

Begeleiding in groepsverband en individueel

In mijn omgeving bleef het niet onopgemerkt. Door mijn enthousiaste verhalen over mijn nieuwe dieet/eetprogramma kreeg ik het verzoek om anderen te begeleiden. Ik ben tenslotte in 1983 afgestudeerd als diëtiste. Zo gezegd zo gedaan. Vanaf januari 2005 heb ik met succes vele mensen in groepsverband en individueel (ook online) begeleid.

En toen… December 2007

Uit een jaarlijkse – uit voorzorg – MRI-scan bleek dat er kwaadaardig weefsel in mijn borst zat, borstkanker. Vanwege familiaire belasting werd ik al jaren gecontroleerd. Mijn, op 89-jarige leeftijd overleden, moeder had twee keer borstkanker gehad.
Noodgedwongen moest ik dus een tijdje stoppen met mijn begeleiding.
Na mijn borstoperatie kreeg ik bestralingen van de lymfeklieren en 5 chemokuren.
Begin juni 2008 had ik mijn laatste chemokuur en vanaf september 2008 was ik weer langzaamaan gestart met een beperkt aantal medelijners die ik telefonisch begeleidde en die me bij de les hielden.
(Anno september 2017 bijna 10 jaar later en voel me al 9 jaar energiek en gezond. En mooi op gewicht gebleven.)

4 Bestsellers: al meer dan 150.000 boeken

Ik wilde al jaren het handboek, dat ik voor mijn klanten had samengesteld, uitbreiden. Maar ik kon er nooit tijd voor vrij maken, door de voortdurende vraag om begeleiding van mensen. Ik was iedere week 1 of 2 avonden tot laat op pad (in groepsverband), overdag consulten (individueel) en daarnaast nog coaching per telefoon.
Mijn noodgedwongen sabbatical in 2008 heb ik aangegrepen om er eens echt werk van te maken.
En mét resultaat!
In 2009 verscheen het basisboek ‘Opgewicht‘, in 2010 Kookboek 1 en in 2011 Kookboek 2.

@ Anno 2017 liggen er meer 150.000 Grip Op Koolhydraten boeken op keukentafels en nachtkastjes. 

Hormoonkuur, overgang en toch op gewicht!!!

De 5-jarige hormoontherapie die ik gehad heb, zorgt bij de meeste vrouwen voor een gewichtstoename van 5 tot 10 kg.
Met Grip op Koolhydraten fase 1 afgewisseld met fase 2 heb ik deze gewichtstoename kunnen voorkomen.

Op dit moment weeg ik 64/65 kg met een lengte van 170 cm. Wanneer ik nooit overgegaan was op koolhydraatbeperkte voeding, dan schat ik dat ik nu minimaal 10 kg zwaarder zou zijn, met daarbij heel wat meer kwaaltjes en minder energie.
Iemand die een stuk zwaarder is zal denken: ‘waar heeft ze het over, 74 kg zou voor mij een ideaal gewicht zijn’. Het is logisch dat je zo denkt, maar als je bedenkt dat ik, altijd sportend en jarenlang een gewicht rond de 60 kg gehad te hebben, ineens naar de 68 kg ging terwijl ik juist op mijn lijn ging letten en steeds minder energie en méér kwaaltjes kreeg en ik me op een leeftijd van 43 ‘oud’ ging voelen, dan begrijp je dat voor mij 74 kg of 64 kg heel wat uitmaakt. Lees hier over mijn tips voor Grip op de overgang.

@ Vandaar dat ik graag levenslang let op koolhydraten!

Ondersteunend Forum, Facebook-groep en GOK-app

Naast de boeken is er ook een ondersteunend Grip op Koolhydraten forum en Facebook-groep. De groep corrigeert, motiveert en inspireert. Afvallen in groepsverband, maar toch privé. In 2013 hebben we de GOK-app als ondersteunende tool ontwikkeld. De GOK-app is vanaf 1 april 2017 niet meer verkrijgbaar.

Vanaf 2015: Netwerk voor GOK-begeleidende diëtisten

Vanuit de praktijk is er voortdurende vraag naar diëtisten die kunnen begeleiden volgens de richtlijnen van Grip op Koolhydraten. Omdat ik zelf niet meer persoonlijk begeleid heb ik samen met diëtiste Karin Herder een netwerk voor GOK-begeleidende diëtisten ingericht. De groep is groeiende. Heb je als diëtiste interesse in deelname aan het netwerk kijk dan hier.

Ben je op zoek naar een diëtiste die je kan begeleiden met GOK kijk dan hier.

Boek 4 Grip op Koolhydraten – dagmenu’s, richtlijnen en recepten.

Vanaf  mei 2017 ligt mijn vierde boek in de winkels. Met trots mag ik melden dat het boek inmiddels al vele weken in de Bestseller60  te vinden is!  En bij Bol.com vele mooie recensies!

Voor meer info en bestellen, lees dan hier verder….

NIEUW: Voedingsplanner – Grip op Koolhydraten

Een jarenlange wens van me is nu eindelijk tot stand gekomen in een papieren versie: ✔️Een GOK-Voedingsplanner ✔️
Het bijhouden van een dagboek kon al op het forum, het was mogelijk in de GOK-app en nu dan in een supermooi hardcover tijdloze agenda / planner met leeslint en elastiek.
In samenwerking met Kosmos is deze handige voedingsplanner tot stand gekomen. Vanaf 28 november 2017 in de winkels.

Voor meer info en de link naar inkijkpagina’s en reserveren > klik hier <
Leuk om te krijgen en om te geven 🙂

—————–

27-10-2017 
Yvonne Lemmers