Nelleke Dillema - Grip op Koolhydraten diëtist

Nelleke:

Een koolhydraatbeperkte voeding werkt fantastisch. Dat weet ik uit eigen ervaring en uit alle verhalen van de cliënten bij mij aan tafel. Als je stopt met de toevoer van glucose, dan gaat je lichaam over op eigen vetverbranding. En dat is nu het doel van menigeen die af wil vallen: vet verbranden. Als je dat probeert met een caloriebeperkt dieet moet je lichaam dat onder dwang doen. Dat is stress voor een lichaam, want daar gaan de zorgvuldig opgebouwde reserves.

Deze reserves laat een lichaam niet zomaar los. Ons menselijk lichaam kan reserve-energie bewaren in de vorm van reservevet. Fantastisch als er tijden van schaarste zijn, maar daar zit anno nu het probleem. We kennen geen tijden van schaarste. Ons lichaam blijft daardoor reservevet opslaan.
Bovendien maken suikers en zetmelen ons moe en hongerig naar nog meer suikers. Yvonne heeft met het Grip Op Koolhydraten programma een goed antwoord op dit probleem. Schrap je koolhydraten en je gaat in vetverbranding.

Ervaring van Willeke

Willeke ging GOK-ken naar aanleiding van een lezing die ik had gegeven. Nadien sprak ze me aan om te polsen of het wat voor haar zou zijn. Willeke was op dat moment 160 kilo en voelde zich al geruime tijd doodmoe. Ik nodigde haar uit om in begeleiding te komen, maar dat wilde ze niet. Ze was behoorlijk gefrustreerd geraakt door de adviezen van de diverse diëtisten die ze had gesproken. Ik adviseerde haar daarom Yvonne haar boek te kopen en aan de slag te gaan met een koolhydraatbeperkte voeding. Het is per slot een doe het zelf boek. Ze beloofde me dat ze me op de hoogte van haar voortgang zou houden. Dat werd een succesverhaal. In een jaar viel ze 60 kilo af. Zonder problemen. Ze had deze keer namelijk zelf de regie.

 

 

Ervaring van Paul

Paul werkt als vertegenwoordiger en is veel op pad. Hij maakt lange dagen, zit veel achter het stuur en eet veelvuldig buiten de deur en in hotels. Hij vertelt dat hij zijn gewicht van 100 kilo meer dan zat is. Zijn overhemden staan strak gespannen om zijn buik. Daar baalt hij het meest van. Hij wil niet nog een maat groter kleding kopen. Aanvankelijk zag hij erg op tegen de GOK methode.

‘Weet je Nelleke, als ik in hotels eet, dan kan ik niet kiezen. Ik laat een lunchpakket maken en dat zit vol broodjes en bij de warme maaltijd zit eigenlijk altijd patat of aardappelen’.

Zijn belemmerende overtuiging is: elders kun je niet GOK-proof eten. Met de opdracht; kijk eens wat er mogelijk is en vraag de kok het menu aan te passen ging er een wereld voor hem open. Hij merkte dat de aanpassingen niet heel erg moeilijk waren, dat hoteliers best bereid zijn met hem mee te denken en zaken aan te passen. En lang leve het koolhydraten uurtje. Hij zag dat daarin veel mogelijk was. Hij keek met andere ogen naar het assortiment van tankstations. Elk vervolgconsult kwam hij enthousiast zijn ervaringen vertellen. Hij kocht nieuwe overhemden, nu een maatje kleiner. Gok is niet moeilijk, de moeilijkheden zitten vaak in de mens zelf.

✅  Wil je dit nu ook?

Maak gerust een afspraak. De praktijk van Nelleke Dillema is in Zutphen, maar telefonisch of via beeldbellen is de begeleiding ook mogelijk.

Ga hier naar de website van diëtistenpraktijk van Nelleke Dillema