Bio-Kult Probiotica

 21,95 incl. btw

Bio-Kult is een uitgebreide mix van probiotica

Bio-Kult is geschikt voor jong en oud. Ook geschikt voor zwangere vrouwen (raadpleeg altijd uw arts of specialist voor u een voedingssupplement inneemt.)

Bio-Kult is een probioticamix met 14 verschillende bacteriestammen, in een concentratie van 10 miljard per gram.
Bio-Kult heeft een unieke samenstelling van 7 Lactobacillus stammen, 4 Bifidobacterium stammen, 1 Lactococcus stam en 1 bodembacterie stam. Bio-Kult bevat geen maltodextrine of andere additieven.Bio-Kult kan worden bewaard op kamertemperatuur. Het hoeft niet gekoeld te worden bewaard.
Het totaal aantal bacteriën is gegarandeerd tot het eind van de 2 jaar houdbaarheidsperiode.

Voor pasgeboren, peuters en jonge kinderen is er  Bio-Kult-infantis  met 7 probioticastammen, fructo-oligosacchariden (FOS) als prebiotica en vitamine C (ascorbinezuur).

Lees deze blog met daarin mijn verhaal van mijn dochter en kleindochter:

https://gripopkoolhydraten.nl/probiotica-bij-antibiotica/

Op voorraad

Bio-Kult is geschikt voor jong en oud. Dus ook voor baby's en kinderen. Ook geschikt voor zwangere vrouwen (raadpleeg altijd uw arts of specialist voor u een voedingssupplement inneemt).

Bio-Kult is glutenvrij

Ingrediënten:
Probioticumculturen: Bacillus subtilis PXN 21, Bifidobacterium spp. (B. bifidum PXN 23, B. breve PXN 25, B. infantis PXN 27, B. longum PXN 30), Lactobacillus spp. (L. acidophilus PXN 35, L. delbrueckii ssp. bulgaricus PXN 39, L. casei PXN 37, L. plantarum PXN 47, L. rhamnosus PXN 54, L. helveticus PXN 45, L. salivarius PXN 57), Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63, Streptococcus thermophilus PXN 66], cellulose (vulstof), plantaardige capsule (hydroxypropylmethyl cellulose).

Elke capsule bevat:
Minimaal 2 miljard probiotica micro-organismen per capsule (2 x 109 KVE/capsule), gelijk aan 10 miljard probiotica micro-organismen per gram (1 x 1010 KVE/gram).
Deze concentratie is gegarandeerd tot het einde van de 2 jaar houdbaarheidsperiode.

Bewaren:
Kan op kamertemperatuur worden bewaard, hoeft niet in de koelkast te worden bewaard.

Bio-Kult is geschikt voor volwassenen en kinderen

Advies:

De capsules zijn makkelijk te openen en weer te sluiten. De poeder die er in zit kan eenvoudig vermengd worden in de voeding, bijv. in wat yoghurt. Kinderen en volwassenen kunnen beter de dosis opbouwen.
Maak een capsule open en begin met een kwart of halve dosering.
Met wat water / vocht vermengen en minimaal 5 – 10 minuten in laten trekken. Dan zwellen de bacteriën op en zijn ze beter bestendig tegen het maagzuur en kunnen ze hun werk doen in de darmen.

Volg voor zuigelingen het gebruiksschema met een opbouwfase en een onderhoudsfase:

 Gebruik:

Baby’s met flesvoeding: dagelijkse dosering gemengd met een beetje gekookt en afgekoeld water, melk of voeding. Dosering langzaam opbouwen volgens onderstaand schema.

Baby’s met borstvoeding: dagelijkse dosering mengen met een beetje afgekolfde moedermelk of met een beetje gekookt en  afgekoeld water.

Het is ook mogelijk om de poeder te mengen met een beetje water en aan te brengen op de tepels net voor het geven van borstvoeding.

De capsule kan worden opengemaakt en het poeder gedoseerd.

De capsule kan ook weer worden gesloten.

 Gebruiksschema voor zuigelingen:

 Opbouwfase:

1ste week 1 keer per dag 1/8 capsule (of 1 mespunt)

2de week 1 keer per dag 1/4 (= 2/8)  capsule (of 2 mespunten)

3de week 1 keer per dag 3/8 capsule (of 3 mespunten)

4de week 1 keer per dag 1/2 (=4/8) capsule (of 4 mespunten)

 Onderhoudsfase:

3 maanden lang 1 keer per dag 1/2 capsule (of 4 mespunten)

 

-------------------

N.B. Tot ca. juli 2021 was er een speciale versie Bio-Kult voor baby's. Deze Bio-kult Infantis is niet meer verkrijgbaar. Het product wordt geherformuleerd vanwege veranderde regelgeving in de EU betreffende baby voedingsproducten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bio-Kult Probiotica” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *