Forumlid Serendip valt 40 kilo af en heeft geen diabetes meer!

Wereld Diabetes Dag 14 november 2015

Helaas krijgen steeds meer mensen diabetes 2, niet alleen ouderen maar ook jongeren.
Zo ook Serendip.
Serendip (33) heeft door jarenlang koolhydraatrijk emo-eten vele kwalen en diabetes 2 gekregen.
In september 2013 ging de knop om en ging ze koolhydraatbeperkt eten met als resultaat: een gezond en energiek mooi lijf!

Diabetes 2 door veel en vaak koolhydraten

Door jarenlang veel en vaak koolhydraatrijk te eten is de kans groot dat je diabetes 2 krijgt.
Weer van diabetes 2 afkomen lukt door minder vaak koolhydraatrijk te eten.
Door beperking van het aantal koolhydraatrijke eetmomenten krijg je Grip op Koolhydraten, je bloedwaardes worden weer normaal en je kunt eindelijk afvallen zonder honger! Kwestie van biologie en vastberadenheid.

Ex-diabeet en forumlid Serendip is een levend bewijs!

Moge het verhaal van Serendip een inspirerend voorbeeld zijn voor iedere (pre-)diabeet.

 

Serendip schrijft op het forum:

Emo-eten…

Eten en roken! Altijd dacht ik er aan.

Altijd trek en nooit verzadigd.

Ik was zo verslaafd geraakt aan beide dat het me letterlijk ziek maakte toen ik pas 33 jaar oud was.

Ik kreeg o.a.

 • diabetes (type 2)
 • een veel te hoge bloeddruk (179/110)
 • te hoge cholesterol, maagzuur
 • een non-alcoholische leververvetting
 • hoge lever- en ontstekingswaarden

Het leverde me ook nog eens ruim 45 kilo overgewicht op,

een berg schaamte en een hoop verdriet.

Het emo-eten dat ik deed werd hierdoor nog erger.

Mijn zelfbeeld was nul.

Wake-up call

Tijdens een lever echo in het ziekenhuis werd me verteld dat ik met deze leefstijl, ziekten, blijvend toenemend gewicht en bloedwaarden niet ouder dan 45 jaar zou worden. Dat kwam wel even binnen zoals je zult begrijpen. Het was dus per direct tijd voor verandering. Fysiek, maar vooral mentaal. Tijd om de verslaving die ik met mijn manier van eten/leven ook weer in stand hield, te doorbreken. En tijd om medicatie vrij door het leven te gaan.

Afvallen maar wel gewoon blijven eten

Ik ben nooit van het dieten of van de shakes geweest. Ik wil(de) afvallen, maar ook gewoon blijven eten. Dat moest toch kunnen? Maar dan gewoon gezonder, bewuster en met minder koolhydraten? Niet JoJo-en. Grip op koolhydraten is het enige wat ik ooit eerder uitgeprobeerd had. Hoewel ik het toen door omstandigheden niet had doorgezet, was het me wel bevallen. Dus ik besloot het opnieuw op te pakken. Maar dan wel op een manier dat ik het leuk zou blijven vinden en ook vol zou blijven houden.

Dat is me gelukt!!

Ik heb een hoop gelezen, geleerd en uitgeprobeerd. Nu 2 jaar later ben ik ex-diabeet, zijn al mijn (bloed)waarden weer goed, ben ik ruim 40 kilo afgevallen (nog +/- 5 te gaan), ben ik van alle medicatie af en ook nog steeds gestopt met roken. GOK (Grip op Koolhydraten) werkt echt. Ja, het ging met vallen en opstaan. Ik ben tenslotte maar een mens. Maar GOK gaf me grip, extra kennis, verzadiging en eetrust. En in combinatie met een portie volharding ben ik nu niet alleen bijna ‘Op Gewicht’, maar heb ik ook mijn gezondheid terug.

GOK for (a) Life!

 

Bloedwaardes: van slecht naar weer goed!

 

Tips en tricks voor andere GOK-kers van Serendip

1 Kies voor GOK proof producten waar je blij van wordt en blijft. Alleen dan is een voedingspatroon leuk om vol te houden. Geef binnen de richtlijnen van GOK je eigen draai aan het geheel. Maak het eigen.
2 Maak een weekmenu. Dat geeft zoveel rust en grip.
3 Zorg altijd dat je producten in huis hebt die je kunt pakken in onverwachte situaties.
4 Schaam je niet om je eigen snack mee te nemen als je bijvoorbeeld ergens op visite gaat. Het gaat hier tenslotte om jouw gezondheid, jouw afvalproces en jouw persoonlijk welzijn.
5 Koop zo min mogelijk verleidingen en laat eventuele kinderen ook gezonder snacken. Laat ze zelf iets kiezen op de groente/fruit afdeling.
6 Als je net als ik sporten niet leuk vindt, kies dan iets wat je het minst erg vindt. Niet bewegen is echt het nieuwe roken. Ik fiets nu bijna elke avond minimaal 10 km voor de tv en in mijn lunchpauze probeer ik een wandeling te maken van een half uur. Ik beweeg nu voldoende.
7 Sta open voor het uitproberen van nieuwe producten. Ontdek! Er is zoveel lekkers met veel minder koolhydraten dan bijvoorbeeld brood, aardappel, rijst en pasta.
8 Maak van elke maaltijd een feestje, eet bewust en geniet.
9 Surf het internet af naar interessante recepten, sla ze op en probeer ze uit. Varieer!
10 Ontdoe jezelf van weegstress. Met GOK kunnen de cm’s namelijk harder gaan dan het gewicht.
11 Word lid van het Grip op Koolhydraten forum en zodoende ook van de Grip op Koolhydraten facebookgroep. Op het forum hield ik een dagboek bij. Dat heeft me vooral in het begin heel veel steun gegeven. Ook het lezen van andermans dagboeken. Het forum staat ook boordevol interessante informatie en recepten.
12 En als laatste, maar mijn inziens het belangrijkste. Onderwijs jezelf in alles wat je doet. Google als een malle!!!
Lees, studeer & probeer!

 

 

Links en tags om verder te lezen en te leren:

@Het verhaal van ex-diabeet Petri

@  Meer succesverhalen

@ Dagboek van Serendip op het forum

@ Koolhydraatverslaafd? Test jezelf!

@ Basisboek Grip op Koolhydraten

@ Grip op Koolhydraten Kookboek 1 en Kookboek 2

1 antwoord
 1. Marijke Wortelboer
  Marijke Wortelboer zegt:

  Serendip wat sta je stralend op de foto!
  Ik kende jouw verhaal al wel een beetje, maar wat fantastisch om het hier weer te lezen.
  Je bent een stralend voorbeeld voor hoe het kan en hoe het moet.
  Lieve groetjes Marijke.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *