Welke koolhydraatarme crackers en brood wel en welke niet?
Veel mensen stellen zich de vraag: welke koolhydraatarme crackers en koolhydraatarm brood zijn het beste om te kiezen en welke niet? In deze blog geven wij ons advies.
Het aanbod van zogenaamde ‘koolhydraatarme’ broden en crackers is groot, maar het is belangrijk om kritisch te kijken naar de ingrediënten. Vaak worden er aan koolhydraatarme broden en crackers extra gluten toegevoegd om de structuur te verbeteren. Deze hoeveelheid gluten is niet gezond voor je darmflora, zelfs voor mensen zonder glutenallergie. Hoewel deze broden en crackers weinig koolhydraten bevatten, betekent dit niet automatisch dat ze gezonde voeding zijn.
Ons advies is om deze broden en crackers slechts bij hoge uitzondering te eten. Een beter alternatief is om zelf brood te bakken met pure, GOK-groene ingrediënten. Tijdens je koolhydraten-uurtje is het verstandiger om te kiezen voor ‘gewoon’ brood in plaats van koolhydraatarm sojabrood met toegevoegde gluten.
Het is jammer als je koolhydraten gaat mijden maar dan toch wel glutenrijke producten blijft eten. Je hebt dan nog de kans om last te krijgen van glutengevoeligheid met opgeblazen gevoel, buikpijn en winderigheid.
Vandaar dat we bij Grip op Koolhydraten adviseren om glutenrijke koolhydraatarme broden en crackers te vermijden. Let specifiek op de ingrediëntenlijst en vermijd producten waar gluten, tarwe-eiwitten of tarwemeel bij de eerste vijf ingrediënten worden vermeld.
GOK-groene koolhydraatarme crackers
Zie hieronder de crackers die bijna geen koolhydraten bevatten en je dus mag eten tijdens de koolhydraatarme maaltijden.
– Alle crackers waarvan de recepten in de GOK-boeken staan.
– Andere zelfgemaakte crackers van GOK-groene ingrediënten zoals zemelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, noten enz.
– Vezelrijke koolhydraatarme crackers waar bij de eerste 5 ingrediënten GEEN gluten, tarwe-eiwit en tarwemeel vermeld staat.
– De hennep- en amandel-crackermixen uit de GOK-webshop
– De kant-en-klare crackers uit de GOK-webshop (zie hieronder)
GOK-groen koolhydraatarm brood
– Alle koolhydraatarme broden waarvan de recepten in de GOK-boeken staan.
– Andere zelfgemaakte broden van GOK-groene ingrediënten zoals zemelen, zonnebloempitten, eieren, GOK-groene groenten enz.
– Vezelrijk koolhydraatarm brood waar bij de eerste 5 ingrediënten GEEN gluten, tarwe-eiwit en tarwemeel vermeld staat.
– De broodmix 1 en broodmix 2 uit de GOK-webshop.
Ancestral Health Nederland 2015: Revolutionair Symposium met Koolhydraatbeperking en Insulineresistentie in de hoofdrol
Vetarme koolhydraatrijke voeding is dik- en ziekmakend Het AHSNL in Groningen op 26 september 2015 was een geslaagde bijeenkomst van ca. 250 weldenkende energieke mensen met dezelfde overtuiging dat de hedendaagse als 'gezond' voorgeschreven koolhydraatrijke vetarme...
Brandweermannen en het sprookje van een verhoogd cholesterol
Branden blussen door het aantal brandweermannen zo laag mogelijk te houden... Bij een brand is het gehalte aan brandweermannen hoog. Hoe groter de brand hoe meer brandweermannen er opgeroepen worden om de brand meester te maken. Een hoog brandweermannengehalte is dus...
Het verhaal van Troy Stapleton: Diabetes 1 en LCHF (koolhydraatbeperkt en vetrijk)
Diabetes 1 stabiele bloedsuikers door koolhydraatbeperkt en vetrijk Het verhaal van radioloog Troy Stapleton hoe hij op latere leeftijd diabetes 1 kreeg en hoe hij succesvol met LCHF voeding zijn diabetes aanpakte. Deze video duurt ca. 17 minuten en bevat goede...