Koolhydraatarme Crackermix Hennepzaad Grip op Koolhydraten

Welke koolhydraatarme crackers en brood wel en welke niet?

Veel mensen stellen zich de vraag: welke koolhydraatarme crackers en koolhydraatarm brood zijn het beste om te kiezen en welke niet? In deze blog geven wij ons advies.

Het aanbod van zogenaamde ‘koolhydraatarme’ broden en crackers is groot, maar het is belangrijk om kritisch te kijken naar de ingrediënten. Vaak worden er aan koolhydraatarme broden en crackers extra gluten toegevoegd om de structuur te verbeteren. Deze hoeveelheid gluten is niet gezond voor je darmflora, zelfs voor mensen zonder glutenallergie. Hoewel deze broden en crackers weinig koolhydraten bevatten, betekent dit niet automatisch dat ze gezonde voeding zijn.

Ons advies is om deze broden en crackers slechts bij hoge uitzondering te eten. Een beter alternatief is om zelf brood te bakken met pure, GOK-groene ingrediënten. Tijdens je koolhydraten-uurtje is het verstandiger om te kiezen voor ‘gewoon’ brood in plaats van koolhydraatarm sojabrood met toegevoegde gluten. 

Het is jammer als je koolhydraten gaat mijden maar dan toch wel glutenrijke producten blijft eten. Je hebt dan nog de kans om last te krijgen van glutengevoeligheid met opgeblazen gevoel, buikpijn en winderigheid.
Vandaar dat we bij Grip op Koolhydraten adviseren om glutenrijke koolhydraatarme broden en crackers te vermijden. Let specifiek op de ingrediëntenlijst en vermijd producten waar gluten, tarwe-eiwitten of tarwemeel bij de eerste vijf ingrediënten worden vermeld.

 

GOK-groene koolhydraatarme crackers

Zie hieronder de crackers die bijna geen koolhydraten bevatten en je dus mag eten tijdens de koolhydraatarme maaltijden.

– Alle crackers waarvan de recepten in de GOK-boeken staan.

– Andere zelfgemaakte crackers van GOK-groene ingrediënten zoals zemelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, noten enz.

– Vezelrijke koolhydraatarme crackers waar bij de eerste 5 ingrediënten GEEN gluten, tarwe-eiwit en tarwemeel vermeld staat.

– De hennep- en amandel-crackermixen uit de GOK-webshop

– De kant-en-klare crackers uit de GOK-webshop (zie hieronder)

 

koolhydraatarme crackers

 

GOK-groen koolhydraatarm brood

Naast koolhydraatarme crackers kun je ook kiezen voor koolhydraatarm brood. Kijk hieronder welke broden wij adviseren.

 

– Alle koolhydraatarme broden waarvan de recepten in de GOK-boeken staan.

– Andere zelfgemaakte broden van GOK-groene ingrediënten zoals zemelen, zonnebloempitten, eieren, GOK-groene groenten enz.

– Vezelrijk koolhydraatarm brood waar bij de eerste 5 ingrediënten GEEN gluten, tarwe-eiwit en tarwemeel vermeld staat.

– De broodmix 1 en broodmix 2 uit de GOK-webshop.

 

Koolhydraatarm broodmix 2

GOK Broodmix 2