Boekpresentatie en Meet & Greet Grip op Koolhydraten

Boekpresentatie Grip op Koolhydraten

Ik ben er klaar voor!

Vrijdag 12 mei 2017 was de boekpresentatie van Grip op Koolhydraten in combinatie met een Meet & Greet.
Een eigentijdse industriële locatie: in het oude Honig gebouw in de ruimte waar vroeger Bouillon gemaakt werd.

Kosmos

De dag werd georganiseerd door Kosmos – Uitgevers, de uitgever van het nieuwe boek Grip op Koolhydraten, dagmenu’s, richtlijnen en recepten.

Entree en boekverkoop door de stagiaires van Kosmos

Melanie Zwartjes van Kosmos – Uitgevers had een introductiespeech. Melanie kwam met de mooie mededeling dat het boek goed ontvangen is en met stip op nummer 11 is binnengekomen in de Bestseller60! Een hele prestatie in de hedendaagse boekenwereld waar wekelijks vele nieuwe boeken uitkomen.

Melanie Zwartjes – Uitgeverij Kosmos

Op het podium was er een interview met presentator Raymond Janssen van N1 met mij gepland van ca. 20 minuten.

Yvonne Lemmers in gesprek met Raymond Janssen

Succesverhalen op het podium

Daarna 4 indrukwekkende en inspirerende succesverhalen van Martine, Nicolette, Erik en Mart.

Uit de feedback die ik kreeg waren de mensen in de zaal diep onder de indruk van de verhalen van de GOK-kers.

Martine

Hartpatiënte Martine had een emotioneel verhaal over hoe Grip op Koolhydraten haar leven veranderd heeft.  Na meer dan 40 jaar een zoutarm, vetarm dieet gevolgd te hebben, nam ze 3 jaar geleden de GOK en ging trouw de richtlijnen van Grip op Koolhydraten volgen.

Martine: “Mijn leven veranderde toen iemand me over GOK vertelde. Ik kocht het basisboek en las het direct helemaal door. Dit leek te mooi om waar te zijn, maar proberen kon geen kwaad en dus gooide ik mijn voedingspatroon direct om. Binnen drie dagen was mijn constante hongergevoel verdwenen. Binnen een week begon ik zóveel vocht te verliezen, dat ik minder plastabletten kon gebruiken en daardoor dus veel minder last kreeg van alle nare bijwerkingen… De huisarts én cardioloog stonden voor een raadsel… Yvonne niet…

Inmiddels ben ik met GOK ruim 10 kilo afgevallen en 3 jaar op gewicht. Mijn plasmedicatie is blijvend met 75% afgenomen, en ook de medicatie tegen de bijwerkingen slik ik niet meer.  Zoutarm eten doe ik al lang niet meer. Mijn hartafwijking heb ik nog steeds, maar ik ben een stuk energieker en heb meer kracht dan vroeger.”

Op haar eigen blog De keuken van Martine heeft ze een filmpje waarin  het hele verhaal van Martine te lezen en te horen is.

Grip op Koolhydraten - Presentatie 2017-05-11

Hartpatiënte Martine – hoe haar leven veranderde met Grip op Koolhydraten na bijna 40 jaar zoutarm en vetarm.

Nicolette

Noors Nederlandse Nicolette kwam speciaal naar Nijmegen om bij de presentatie en de meeting te zijn. Nicolette is van het Noorse platbrood in het nieuwe boek blz 98.

Ook Nicolette had een mooi en indrukwekkend verhaal. Ze sloot af dat ze vond dat Grip op Koolhydraten ook in het Noors vertaald zou moeten worden. Ze vond het zo ‘sneu’ anders voor al die Noren.

Nicolette had een verhaal  van precies 5 minuten op papier gezet.
Lees dan hier het verhaal:  Noors Nederlandse Nicolette 

 

Noors-Nederlandse Nicolette van het Noorse platbrood aan het woord. Ik noem Grip op Koolhydraten: Gezond in balans, en ik hoop van harte zo gezond oud te mogen worden met deze heerlijke eetrust in mijn leven.

 

Erik

Erik is fanatiek spinninginstructeur en door Grip op Koolhydraten al jarenlang van zijn overtollige 20 kilo’s af. Voorheen was hij ook fanatiek sporter, maar helaas lukte het hem nooit – ondanks zijn vele bewegen en vetarm eten of shakes – om af te vallen. Met Grip op Koolhydraten ging dat wel. Hij sport nu met veel energie. Spinningmarathons ‘doet’ Erik nu op water en wat blokjes kaas. En na afloop heeft hij weinig spierpijn en is altijd verrassend snel weer hersteld. Zie ook deze video met live verslag van Erik in oktober 2013.

Erik - Grip op Koolhydraten - Boekpresentatie 2017-05-11

Erik: Door GOK al jaren verlost van 20 kilo overgewicht wat ik voorheen ondanks extreem sporten en weinig eten niet lukte.

Mart

Praktijkverpleegkundige Mart gaf haar kijkje vanuit de medische hoek.
Mart is erg lovend over Grip op Koolhydraten. Ook haar lovende woorden die aan mij persoonlijk gericht waren,  maakten diepe indruk op me. Dank Mart!
Mart: “Ik weet dat jouw voedingswijze klopt met de biologie van de mens. Die is geëvalueerd vanuit de oertijd op een patroon van ongeveer 1/3 kh, 1/3 vet en 1/3 eiwitten. Daar kom je met goed gevarieerd GOK-ken op uit. Dan heb je alle benodigde voedingsstoffen binnen, heb je geen honger en voel je je fit. De klachten die je had van het jaren verkeerde voedingspatroon – zelfs als het volgens de norm ‘gezond’ was;  het had te veel kh en te weinig goede vetten – verdwijnen dan.
Je valt af als dat nodig is, komt aan als je te mager bent, laag-gradige ontstekingen verminderen en daarmee veel gezondheidsklachten.

Mart: Je valt af als dat nodig is, komt aan als je te mager bent, laag-gradige ontstekingen verminderen en daarmee veel gezondheidsklachten.”

Mart – Erik – Martine – Nicolette

Dank Nicolette voor de  Slikkepot uit Noorwegen!

Kadootje uit Noorwegen van Nicolette

 

Signeren en Meet & Greet

Na afloop van de interviews was er een meet & greet van forumleden en signeersessie. Gelukkig kon ik met vrijwel iedereen even kennis maken en een gesprekje voeren. Indrukwekkende en soms ontroerende verhalen van dankbare mensen!
Via de sociale media en forum heb ik vernomen dat er helaas veel forumleden en diëtisten niet aanwezig konden zijn. Met de doordeweekse werkdag en/of de reisafstand als begrijpelijke reden.

Uit de reacties van de forumleden die er waren hebben ze het ontzettend leuk gevonden om elkaar nu eens in real life te ontmoeten. Zo wordt de interactie op het forum en in de facebookgroep des te intenser. Mede daarom wilde Nicolette uit Noorwegen graag overkomen naar Nederland om haar digitale vrienden te ontmoeten. Bijzonder hè! Wat social media en met name de interactie ‘groepen’ mensen verbindt.

Signeren en meet & greet met Yvonne Lemmers

Alida en Eva als vrijwel laatsten bij de signeersessie.

Diëtisten Ester de Bos en Karin Herder

Voor vragen over Grip op Koolhydraten waren twee GOK-diëtisten aanwezig.

Ester de Bos GOK-diëtist op Schouwen-Duiveland

Karin Herder GOK-diëtist uit Nijmegen-Lent

Ester de Bos:

Afgelopen vrijdag was een bijzonder inspirerende middag, erg mooi om te zien en te horen hoe GOK-kers hun voedingspad met Yvonne haar boeken hebben bewandeld. Het was voor mij een bevestiging van iets wat ik al langer weet en dagelijks in de praktijk tegenkom.

Het verhaal van Martine raakte mij, zoveel goeds heeft zij terug gekregen. Ik had haar verhaal al eens gelezen maar heel knap hoe ze het zelf stralend vertelde. Maar ook de andere 3 GOK-kers die vertelden over het pad dat ze bewandelen, zelfs in het verre Noorwegen! Een en al herkenning.

Als GOK-diëtist weet ik wat de lastige punten kunnen zijn bij dit eetpatroon, zoals bij elke leefstijl verandering. Aandacht voor koolhydraatarm/beperkt eten is een kunst, soms gaat het vanzelf. Ik merkte aan de vragen die ik kreeg, dat de kunst om het altijd te doen zoals je wilt, niet altijd gaat.

Ik hoop dat ik afgelopen vrijdag de mensen die ik sprak wat meer helderheid en tips heb kunnen geven om vooral verder te gaan met GOK.

  • Met het nieuwe boek moet dit vast lukken,
    wat een prachtige vormgeving,
    lekkere recepten en leuke weetjes.

En wat collega Karin Herder zei: ‘Soms zijn het de kleine puntjes die je kunt aanpassen, geen mens is hetzelfde en dus ook ieder mens zijn eigen GOK pad!’

 

Tweede van Links: GOK-diëtist Ester de Bos Vijfde van links: GOK-diëtist Karin Herder die klaarstonden vragen over Grip op Koolhydraten te beantwoorden.

Video via N1

Presentator Raymond Janssen is van N1 en heeft een mooie video gemaakt. Kijkt u eens:

Kort maar krachtige video van de Boekpresentatie en uitleg van Grip op Koolhydraten en de troef: het koolhydratenuurtje!

Tot slot:

Ik wil graag iedereen bedanken die aan dit GOK-event meegewerkt hebben en/of aanwezig waren op deze voor mij onvergetelijke dag.

Ook zo bijzonder om te zien dat mijn lieve man en mijn 2 kinderen, mijn 4 broers en zussen met aanhang, mijn schoonfamilie en een aantal lieve vrienden te zo onder de indruk waren van het hele GOK-gebeuren! Ze horen natuurlijk van mij telkens de mooiste verhalen, maar ook zij hebben nu de indrukwekkende verhalen op het podium gehoord en gezien en na afloop met diverse GOK-kers interactie gehad.
Wat zou mijn moeder trots geweest zijn…

Lieve Groet aan allen!

Yvonne Lemmers

 

Voor meer info en in kijkpagina’s, klik op de foto. Vandaag besteld, volgende werkdag in huis.