Koolhydraatarme pannenkoek

Pannenkoeken & Grip op Koolhydraten

Er zijn maar weinig mensen die je niet blij maakt met een pannenkoek. Gelukkig kun je bij Grip op Koolhydraten ook blijven genieten van een lekkere pannenkoek. Je kunt een ‘gewone’ pannenkoek namelijk in je dagelijkse koolhydratenuurtje eten.

Neem dan een pannenkoek met bijvoorbeeld spek of kaas en zorg nog voor een bakje rauwkost ernaast voor je portie groenten. Je kunt ook een appelpannenkoek bakken, dan heb je gelijk je portie fruit van die dag. Op die manier heb je toch een gebalanceerd koolhydratenuur.

Koolhydraatarme pannenkoek

Eet je de pannenkoek niet in je koolhydratenuur dan kun je kiezen voor de koolhydraatarme variant, ook lekker! Zie dit recept van een koolhydraatarme kaaspannenkoek. Lekker als koolhydraatarm ontbijt of lunch.

Recept koolhydraatarme kaaspannenkoek

voor 2 grote pannenkoeken

• 2 eieren
• 50 g roomkaas, mascarpone of crème fraîche
• 1 tl kaneel of koekkruiden
• stevia naar smaak (ca. 15 druppels) of 2 eetlepel erythritol
• boter om te bakken
• slagroom of mascarpone voor op de pannenkoek

Meng de ingrediënten met een handmixer of een garde.
Verhit op laag vuur in een koekenpan een flinke klont
boter of kokosolie totdat deze gesmolten is.

Schenk de helft van het beslag in de pan.

Laat zachtjes bakken op een lage stand. Bij te hoge stand verbrandt de pannenkoek snel. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Omdraaien gaat makkelijk door de pannenkoek op een deksel of groot bord te schuiven en dan omgekeerd weer in de pan te laten glijden. Met een spatel maak je al snel de pannenkoek kapot. Als je 4 kleine pannenkoeken bakt, is omdraaien met een spatel wel goed te doen.

 

✅ Extra lekker met wat slagroom of mascarpone met stevia gezoet.

✅ Om het vezelrijker te maken, kun je aan het beslag 2 tl psylliumvezels toevoegen. Dan wordt de pannenkoek ook wat steviger.

✅ Wat kokosrasp erdoor is ook lekker.

Dit recept vind je in Grip op Koolhydraten – Dagmenu’s, richtlijnen en recepten.