martine voor en na grip op koolhydraten

Honger

In september 2013 stelde hartpatiënte Martine zich voor op het Grip op Koolhydraten forum met als belangrijkste doel om definitief van haar honger af te komen.

Schokkend

Nu 4 maanden later schrijft Martine:

 “Het resultaat was schokkend.
Binnen drie dagen was ik van mijn honger af. Al snel begon ik ontzettend veel vocht te verliezen. Dit verbaasde me zeer, omdat ik volgens de artsen weinig vocht vasthield. De praktijk bewees anders. Al na ruim een week kon ik met minder plaspillen toe.”

Ik ben diep onder de indruk van Martine’s verhaal en de foto’s.

Onmacht van artsen en diëtisten

Wat een impact heeft eten, honger en het belang om niet te dik te worden op Martine’s leven gehad.
Haar verhaal met daarin de onmacht van de artsen en diëtisten en hun blijven benadrukken om “gezonde” (schijf van vijf = koolhydraatrijke vetarme) voeding te eten, het uitblijven van succes en vervolgens Martine’s overduidelijke gezondheidsverbetering en bevrijding van honger, zal iedereen doen inzien dat koolhydraatbeperking voor hartpatiënten dé juiste voeding is.

Winnaar

Martine’s leven is één groot voedingsexperiment geweest.
Ze komt er nu als winnaar uit.
Zoals ze zelf schrijft:

“Ik wil nooit meer terug naar de oude situatie. Dat ik nu slank ben, vind ik heerlijk, maar dat ik van mijn eetprobleem af ben, vind ik nog veel belangrijker.
Het voelt als een bevrijding!
Ik leef, eet en ben gelukkig!”

De keuken van Martine

Lees hier haar voorstelverhaal op het forum en een uitgebreide update. (link)

Martine heeft al jaren een eigen blog met vele lekkere recepten, zie: De keuken van Martine
Via haar weblog wil ze graag deze positieve wending in haar leven kenbaar maken en doorgeven aan haar bezoekers, voornamelijk mede-hartpatiënten. Ze is van zoutarm naar Grip op Koolhydraten overgegaan wat een onwijs positieve wending in haar lichamelijke én geestelijke conditie gegeven heeft.

Kookboek: Natuurlijk samen koken

Vanaf half oktober 2015 is er via de site De keuken van Martine een mooi kookboek “Natuurlijk samen koken” te koop wat Martine samen met 18 andere foodbloggers heeft gemaakt. Wil je het aanschaffen bestel het dan s.v.p. via Martine, dan krijg je er een gratis bonusrecept van Martine bij.

Gezond hart

Koolhydraatbeperkte voeding is niet alleen goed voor een hartpatiënte maar zeker ook goed voor mensen met een gezond hart 😉

Nog steeds weinig beweging

Te weinig beweging was volgens Martine’s artsen en diëtisten de oorzaak van haar overgewicht. Nooit is er een link met teveel koolhydraten gelegd.
Nu beweegt Martine nog steeds weinig, maar is wel met gemak en zonder honger meer dan 10 kg afgevallen. Door koolhydraatbeperking!

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]U[/av_dropcap2]

Update: 29 juni 2015

Martine is al een tijdje blijft mooi opgewicht met fase 2

Juni 2015: Martine is inmiddels al 1,5 jaar mooi opgewicht met fase 2 van Grip op Koolhydraten

Martine: “Afgelopen weekend een nachtje in een hotel geweest met vrienden, en heerlijk kunnen genieten van fase 2.
Buiten mijn uurtje om een biertje drinken bijvoorbeeld, dat durfde ik ‘vroeger’ echt niet. Nu wel!
En het leuke is, de iets te grote maaltijden worden daarna direct gecompenseerd. Sinds ik thuis ben (ruim 24 uur), heb ik al 2 maaltijden over kunnen slaan!
Ook na bijna 2 jaar GOK blijft het leuk én bijzonder om dat te ervaren…”

Martine: “Van teveel koolhydraten word ik beroerd.
Zo’n dagje uit eet ik met name meer vetten/eiwitten en niet veel extra koolhydraten.
Dan werkt het bij mij prima en blijf ik ook lang verzadigd”

 

Fijn voor je Martine!
Geniet van het leven!

 

https://gripopkoolhydraten.nl/beginnerstips-grip-op-koolhydraten/