Succesverhaal van Marion (60): Ik ben happy met Grip op Koolhydraten (GOK)

Marion min 12 kilo. Ze voelt zich lekker in haar vel en eet lekker met Grip op Koolhydraten (GOK)

Marion:

“Ik begon waarschijnlijk al voor mijn 16-e jaar al met diëten.
Toen kwam op een gegeven moment Modifast op de markt onder begeleiding van de huisarts. 3 zakjes op een dag en niks anders erbij. Tot flauwvallen toe maar ik kwam nooit onder de 70 kilo en dat wilde ik zoooo graag. Montignac, Punten tellen, Weight Watchers, het soepdieet. En zelfs de pillen uit België waarvan je er 1 per dag mocht maar ik er 3 nam om maar geen honger te hebben.

67 kilo woog ik toen en was mager maar nog zag ik een dik mens in de spiegel. Wat het ergste was…

  • Altijd honger en je schuldig voelen wanneer je zat te eten.
  • Nooit durfde ik te zeggen dat ik ergens zin in had.

Erge last van al mijn gewrichten

Vanaf 2013 kreeg ik erge last van mijn gewrichten – schouder, voet,  hand,  knie, noem maar op. Mijn voet werd ik zelfs iedere nacht wakker van. Overal geweest niets hielp. Ik gebruikte nooit suiker, wel zoetstoffen.

Begin 2019 woog ik ondanks al mijn pogingen mijn gewicht omlaag te krijgen 84.9 kilo. Eind februari kreeg ik tijdens een van mijn wandelingen zo’n last van mijn knie dat ik bijna niet wist hoe ik naar het eindpunt moest komen.
In april 2019 werd door de arts pseudojicht, artrose en scheurtjes in de meniscus geconstateerd. Ik was voor deze klachten al bij een osteopaat onder behandeling die me al aanraadde om minder brood te eten vanwege de gluten waar ik slecht tegen kon volgens haar. Ik had ook heel vaak last van een opgeblazen gevoel en de daarbij behorende krampen. Ook was ik bij van Heck Massage in Beneden Leeuwen voor bindweefselmassage en via hem maakte ik kennis met Yvonne en met de GOK methode.

Gelijk dezelfde middag van alles gekocht. Op dat moment kon ik bijna niet lopen van de pijn in mijn knie. (Nu gelukkig onder controle) Ik ben diezelfde dag begonnen met gokken (= Grip op Koolhydraten). Natuurlijk maakte ik fouten maar vanaf die dag geen frisdrank enz. gedronken.

Blij dat ik weer kan lopen zonder pijn en zonder honger

Ik kan weer zo’n 25 km per dag gaan hiken, meerdere dagen achter elkaar. Zonder of met nauwelijks tussendoortjes en géén honger. Eerst moest ik zoveel eten meesjouwen en nu kan ik met veel minder toe. Ik blijf een grote eter maar ben ook heel sportief. Nu het weer mag – vanwege versoepeling van corona maatregelen – sport ik vrijwel dagelijks in de sportschool, ik fiets naar mijn werk en ben graag op pad met mijn rugzak.
Zoals gezegd wilde ik het gewicht van mijn rugzak kwijt en het is nu zelfs 1,5 rugzak geworden!

Marion is blij met Grip op Koolhydraten (GOK) en haar gewrichten ook.

Ik ben happy met GOK.

Jaren alleen met een schuldgevoel lekker gegeten en nu dagelijks lekker eten en zonder schuldgevoel!!
Hoe goed wil je ’t hebben 😉
———–

Kilo’s kwijt, pijn weg en lekker in mijn vel!

Ondanks dat ik door de pijn in mijn knie bijna niet kon lopen viel ik in een paar weken tijd al ruim 6 kilo af! Pijn in mijn buik had ik helemaal niet meer.
Na een half jaar kon ik heel voorzichtig aan weer beginnen met wandeltochten. Toen ik voor het eerst mijn grote rugzak weer opdeed schrok ik wat voor druk dit op mijn knieën en voeten gaf. Voorheen had ik dit aan extra gewicht altijd!

Ruim 12 kilo kwijt en 25 km achter elkaar lopen

Rustig aan heb ik de kilometers weer kunnen opbouwen en ook mijn sporten weer kunnen oppakken. Ik kan nu zonder problemen weer ruim 25 km achter elkaar lopen met bepakking.
Ik ben nu ruim 12 kilo kwijt en ik voel me weer zo lekker in mijn vel zitten. Natuurlijk ben ik moe na zo’n tocht maar veel anders dan voorheen.
Ook moet ik nog steeds lachen met hoeveel proviand ik nu meeneem: 2 GG crackers, 2 eitjes en een nootvoorraadje. Voorheen was dat een rugzak vol fruit brood en noem maar op.
Ik blijf in GOK-fase 1 omdat ik nog graag 5 kilo kwijt zou willen gewoon voor de druk op mijn knie en voeten. Maar een straf om door te gaan is dit niet, ik mag zoveel meer en lekkerder eten dan voorheen.

Meten is weten

Min 12 kilo (ik wil er nog 5 af)
Borst van 97 naar 88 cm
Taille 100 naar 81 cm
Buik van 103 naar 89 cm
Billen van 109 naar 98 cm
Bovenbeen van 68 naar 58 cm
Knie van 46 naar 40 cm

Update en leermomentje

Marion:

Net na de vakantie ruim 2 kilo erbij. Maar 1 kilo is er al weer weg. Wil er nog wel 5 af maar dat is niet het belangrijkst. Tijdens de vakantie in Spanje, waar het GOK-ken niet helemaal lukte, kwam de pijn in mijn gewrichten weer opzetten. ’s Nachts regelmatig wakker van de pijn. Nu na 3 weken weer mooi in het GOK ritme heb ik nergens meer last van en ben weer volop aan het trainen 💪Voor mij niet anders meer dan Grip op mijn Koolhydraten!”

 

Meer lezen:

@Meer succes- en ervaringsverhalen

@Beginnerstips Grip op Koolhydraten

@Basisboek Grip op Koolhydraten – Opgewicht

@Grip op Koolhydraten – dagmenu’s, richtlijnen en recepten

@Webshop met o.a. koolhydraatarme vezelcrackers, stevia, psyllium en boeken