Lees hier een ervaring van Boudewijn. Wat Grip op Koolhydraten voor hem betekend heeft.

Naam: Boudewijn

Onderwerp: Ervaring met Grip op Koolhydraten, Diabetes 2

✔ Bericht: Ben een man van 57 jaar. Op 2 januari 2017 werd bij mij Diabetes 2 geconstateerd, met een suikerspiegel van meer dan 20. Dat bij een gewicht van bijna 100 kilo. Nu 11 weken verder, ben ik dankzij G.O.K. 16 kilo kwijt en bij de laatste meting op 15 maart j.l., was de bloedsuikerspiegel al weer gedaald tot minder dan 7.

Ik voel mij inmiddels als herboren.

Medicatie (Metformine) is inmiddels ook al weer gehalveerd. Houd strak bij wat ik aan KH binnen krijg, maar dat is geen probleem meer, daar er een nieuwe wereld, qua voeding, is opengegaan. Daarnaast loop ik gemiddeld zo’n 10 km per dag, gemiddeld.

Jammer dat er een wake up call voor nodig was, maar het voelt nu super! Jouw boekjes hebben mij enorm goed op weg geholpen. Hoop dat je nog veel meer mensen op het goede spoor kan brengen, Yvonne!

Mijn dank is groot!

Groeten, Boudewijn

Yvonne Lemmers:

Dag Boudewijn,
Wat een superbericht! Daar mag je trots op zijn.
Wat zul jij je fijn voelen nu.
Goed dat je via grip op koolhydraten aan de slag gegaan bent.

Hoe ben je zo op GOK terecht gekomen?

Alvast bedankt voor je reactie en bedankt voor je bericht! Dat zijn de mooiste berichtjes in mijn mailbox. Graag zou ik je mooie bericht een keer willen delen via mijn blog en sociale media.

Succes verder met GOK!
Houvast hè!

Gr. Yvonne

 

Goedemorgen Yvonne,

Dank voor je snelle en leuke reactie!

Het is inderdaad een geweldige ervaring!

Na een periode van enkele maanden dat de fut er helemaal uit was, werd ik half december ziek.

Dacht aan een griepje, maar het ging niet zomaar over, waardoor ik toch maar eens een bezoek aan de huisarts heb gebracht. Die constateerde een bloedsuikerspiegel van 20,7! Ik begreep dat dat behoorlijk hoog is en wist meteen dat er iets aan de hand was. Binnen anderhalf uur zat ik in het ziekenhuis voor een verder bloedonderzoek. Naast de suiker was er ook sprake van enkele ontstekingen in het lichaam. Dat was de oorzaak van ook nog eens sterk afwijkende leverwaarden. Kortom, geen fijn beeld.

Dat moment was direct de omslag.

Na enkele dagen kwam ik bij de praktijkverpleegkundige, die samen met de huisarts aangaf, dat koolhydraatarm in combinatie met bewegen wel soelaas zou bieden. Daarmee ben ik direct gestart. Daarnaast eerst maar eens even naar de bieb. Daar vond ik allerlei boeken over dit onderwerp (o.a. basisboek G.O.K, Opgewicht en Kookboek 1).
Na ze eerst via de bieb gelezen te hebben, heb ik ze (omdat ik er zo enthousiast over ben geworden) ook zelf maar aangeschaft.
Uit het kookboek heb ik inmiddels al heel wat geprobeerd. En ik moet zeggen dat er een hele nieuwe wereld aan voeding is open gegaan!
Moet er wel eerlijk bij zeggen dat mij vrouw en beide zoons er volledig achterstaan en mij op allerlei manieren helpen!

Ook mijn vrouw is inmiddels besmet. Haha.

Heb ook in mijn kennissenkring inmiddels positieve ervaringen meegekregen en vraag mij af, waarom de mensheid zolang op het verkeerde been is gezet, qua vetarme, koolhydraatrijke voeding.

Maar goed, ik ben erg blij dat ik G.O.K heb mogen ontdekken en laat het niet meer los.
Vind het overigens prima om mijn ervaringen te delen!

Hartelijke groeten,
Boudewijn​

 

Meer lezen:

Beter eten en meer bewegen kunnen diabetes type 2 genezen