Koolhydraatbeperking als medicijn

Wat een vooruitgang! Al die aandacht in de media over diabetes en koolhydraatbeperkte voeding als medicijn.
Op 25 november 2016 prominent in het nieuws bij NOS.
Terwijl het TV-programma van omroep Max “Hoe word ik 100” voeding met minder koolhydraten en minder vetten als ‘medicijn’ wordt ingezet.

diabetes-het-is-een-kwestie-van-biologie

 

Hoe word ik 100

Voedingsdebat

Steeds meer berichten van vooraanstaande artsen en internisten, en niet van goeroes, die hun patiënten voeding met minder brood, pasta, aardappels aanraden. De gezondheidswinst is al heel snel te behalen met deze koolhydraatarmere vetrijke voeding.
Wat zou het fijn zijn als er een voedingsdebat uit zou komen tussen deze vooraanstaande artsen en de vetarme koolhydraatrijke voeding/suikerlobby onder aanvoering van het Voedingscentrum.
De voordelen van voeding met minder #koolhydraten en meer vet zijn niet meer te ontkennen.
Een duidelijke winnaar dus!

Innovators en early adopters

Met de koolhydraatbeperkte diëtisten, de sociale media en de bloggende voedingsgoeroes als stuwende krachten, innovators en early adapters. De voedingsindustrie is al jaren aan het volgen. Zij luisteren naar de groeiende vraag van de consument en zij volgen de sociale media.
Zo zijn er steeds meer koolhydraatarme producten zoals Courgetti, bloemkoolrijst, chiazaden, psyllium te koop. En de verkoopruimte met roomboter, eieren en Griekse Yoghurt worden steeds groter.

Artsen en specialisten

Fijn dat de artsen nu ook mee gaan doen. Huisartsen, internisten en longartsen zien hun patiënten opknappen. Als zij de voordelen van koolhydraatbeperking onderstrepen en dit uitdragen via de media, valt het niet meer te ontkennen en is het dé voedingswaarheid aan het worden. De voedingsraad en de opleidingen diëtetiek hoeven dan alleen nog maar te volgen. Hun vetarme heilige huisje staat op instorten.

early-adaptors-en-innovators

Chasm = Kloof

Innovatie – Voedingsrichtlijnen van vetarm naar koolhydraatbeperkt

Wat is innovatie:

Een product of dienst is innovatief als het vernieuwend of grensverleggend is.
Bij innovatie gaat het erom om producten en diensten op een betere en effectievere manier aan te pakken.

Innovatie gaat volgens de innovatietheorie van Rogers 

Door berichten zoals nu op TV zijn we uit de kloof aan het gaan. De Early Majority (vroege meerderheid) is aan het volgen.
Kwestie van tijd dat de meerderheid zal volgen.

Koolhydraatbeperkte voeding zit anno nov 2016 in het beginstadium van Early Majority (voorlopers) en de vetarme voeding gaat richting Laggards (achterblijvers).
Een prima ontwikkeling met niet alleen enorme gezondheidswinst, maar ook aanzienlijk minder ziektekosten.

Meer berichten over diabetes:

hyperinsulinemie2