Vincent Kompany blessures

Topsporters eten vaak extreem veel koolhydraten.
Veel koolhydraten betekent veel insuline-aanmaak.
Een hoge insulinespiegel gaat veelal gepaard met laaggradige ontstekingen die merkbaar zijn in slijmvliezen, huid, darmen en spieren.
Gepaard gaande met steeds meer lichamelijke ongemakken en kwaaltjes. Met blessures en een slechter lichamelijk én geestelijke conditie als vervelend gevolg.

Vincent Kompany blessures laaggradige ontstekingen

Djokovic en Dafne Schippers

Novak Djokovic en Dafne Schippers zijn 2 wereldtoppers die optimaal presteren op eiwitrijke vetrijke en minder koolhydraten bevattende voeding.

Voordelen: Meer zuurstof, sneller herstel en meer energie

Bij minder koolhydraten produceert het lichaam minder koolzuur en minder melkzuur. Dit zijn immers afbraakproducten van de koolhydraatverbranding.
Minder koolzuur betekent in de longen méér zuurstof en in spieren minder melkzuur en dus minder spierklachten en sneller herstel.
Daarbij kan het lichaam bij een lagere insulinespiegel heel goed vetten verbranden (vetverbranding). Urenlang energie uit een onuitputtelijke lichaamsvoorraad vet.

Steeds meer sporters merken de voordelen van koolhydraatbeperking en verkiezen eiwitrijke voeding met meer groente en fruit.

 

Vinzent Kompany kan maar beter nu omschakelen naar koolhydraatbeperkte voeding. Omschakeling naar een optimale vetverbranding kan max. 6 weken duren. Blessure-hersteltijd en vakanties zijn ideaal voor (top)sporters om over te stappen van koolhydraatrijke voeding naar koolhydraatbeperkte voeding.

Vincent Kompany blessures laaggradige ontstekingen 2

 

Meer lezen:

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]  Djokovic wint derde titel Wimbledon op een glutenvrij dieet

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]  Djokovic en het oerdieet van Remko Kuipers

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]  Dafne Schippers levert topprestaties met weinig koolhydraten en meer eiwitten

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]  Dafne Schippers zilver op wk mede door haar voeding

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]  Messi is afgevallen en in topvorm met dank aan minder koolhydraten en pizza

Koolhydratendebat in Runnersworld Oktober 2012

 

 

 

https://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2016-01-13/vincent-kompany-werd-al-meer-dan-eens-geveld-door-blessures