Ook Messi is afgevallen en in topvorm! Met dank aan minder koolhydraten en Pizza

Hieronder een aantal opmerkelijke berichten uit de sociale media waarin duidelijk te zien is hoe de wereldtopvoetballer Messi in een jaar tijd zowel lichamelijk als geestelijk veranderd is. Mede dankzij een Italiaanse sportarts Giuliano Poser. 
Ook interessant het twitter bericht van de Zuid-Afrikaanse arts Prof. Tim Noakes waarin hij een aantal internationale topsporters noemt die ook in topconditie zijn door minder koolhydraten en meer vet!

Sporten op minder koolhydraten

Ook voor topsporters is een koolhydraatbeperkt voedingsprogramma optimaler in tegenstelling tot wat altijd gedacht werd dat je alleen top zou kunnen presteren op voeding waar de nadruk ligt op het zogenaamde ‘koolhydraten stapelen’.

Waarom?

Doordat je met koolhydraatbeperking goed in de vetverbranding zit heb je stabiele bloedsuikers en onuitputtelijke energie en ben je niet afhankelijk van continu bij móeten vullen van je bloedsuiker met koolhydraatrijke voeding.
Als je veel en vaak koolhydraten eet kan het lichaam immers heel moeilijk bij zijn eigen lichaamsvetten.
Dat is (bio)logisch 🙂

 

Is Messi Herboren

Volkskrant 1 juni 2015:  Is Messi Herboren dankzij dieet en therapie?

 

Welke (top)sporters volgen?

Maak gebruik van de zomerstop!

Een zomerstop is ideaal om over te stappen van een koolhydraatrijk voedingspatroon naar een energiek koolhydraatbeperkte voeding.
Doe er je voordeel mee en eet jezelf naar een hoger level!

Zie ook het filmpje van deze twee amateursporters Erik ter Heide en Jeroen Gerritse die optimaal en langdurig presteren op omeletten, blokjes kaas en hun eigen lichaamsvet 😉 Erik heeft de verplichte rusttijd vanwege een blessure aangegrepen om over te stappen. Dat heeft hem een topconditie opgeleverd en inmiddels ca. 20 kilo minder!

Grip op Koolhydraten en sporten gaat prima

Erik ter Heide en Jeroen Gerritse:  Sporten op omeletten gaat prima. Doordat je in de vetverbranding zit heb je stabiele bloedsuikers en onuitputtelijke energie en ben je niet afhankelijk van continu bij móeten vullen van je bloedsuiker met koolhydraatrijke voeding.

Meer lezen…

Djokovic en Dafne Schippers

Lees de berichtgeving hier om mijn blog over o.a. Tennisser Novak Djokovic en Topatlete Dafne Schippers die ook dankbij minder koolhydraten, minder gluten en meer vet topprestaties leveren.

Video: Professor Stephen Phinney in een interview met DietDoctor Andreas Eenfeldt

Video over Low Carb topsporters die wereldrecords neerzetten.
Goede uitleg over het belang van voldoende zout bij de overgangsfase naar Koolhydraatbeperking.

Prof Stephen Phinney - Andreas Eenfeldt Dietdoctor