Een FB-chatconversatie met Erik (oktober 2012):

Erik ter Heide:
Hoi Yvonne,
Door een mountainbike ongeval zat ik noodgedwongen 6 weken thuis. Doordat ik tijd genoeg had ben ik me gaan verdiepen in jouw boeken, die mijn vrouw gekocht had. Ik ben nu vijf weken verder, vijf kilo en drie centimeter buikomvang kwijt, maar dat zijn de dingen die ik steeds las. Wat mij het meest verbaast is het volgende. Ik geef al jaren RPM en UiC les op een sportschool. Beide zijn een andere vorm van spinning, dus heel intensief.
Vóór Grip op Koolhydraten (GOK) haalde ik met moeite zo’n 91% van mijn maximale hartslag, nu zonder problemen 98% van mijn max HR. Ben na de les fitter dan voor GOK en m’n benen herstellen veel sneller. Vooral die hartslag vind ik opmerkelijk!
Groetjes, Erik

Klik op onderstaand plaatje voor de video met koolhydraatbeperkte duursporters Erik ter Heide en Jeroen Gerritse

Erik en Jeroen sporten op omeletten2
——–
Yvonne:
Goed bericht Erik! Dank voor het delen van je bevindingen
Deze ontdekking van Grip op Koolhydraten en je spectaculaire gezondheidsvooruitgang zijn in jouw geval dus echt een ‘geluk bij een ongeluk’ Net als IJshockeyer Ritola die de overstap naar koolhydraatbeperkt eiwitrijk eten maakte tijdens een herstelperiode van een sleutelbeenblessure.
Inmiddels komen er steeds meer spectaculaire koolhydraatbeperkte succesverhalen bovendrijven.
Ijshockeyers, tennissers en voetballers.
Sporten met je eigen lichaamsvet als onuitputtelijke energiebron geeft je een bereconditie.
Wellicht ook het recept voor alle topwielrenners die de weg in voedings- en dopingsland inmiddels kwijt zijn.

Zie Meer info over topsporten en koolhydraatbeperkingkoolhydratendebat
—–

Erik:
Leuk, dat dacht ik dus ook! Maar ook het ‘futloze’ Nederlands voetbalelftal had waarschijnlijk meer gepresteerd door koolhydraat arm eten. Mijn zoon en schoondochter doen succesvol koolhydraat arm aan triatlons mee…….

——
Yvonne:
Helemaal mee eens!
Dan heb je vast ook wel met genoegen het koolhydratendebat gelezen in runnersworld (oktober 2012)
Drie pagina’s pure promotie voor koolhydraatbeperking in combinatie met hardlopen. Een doorbraak hoor!
Met dank aan Melchior Meijer en dank aan de redactie van Runnersworld Nederland
Nu nog het LEF voor alle sporters om de overstap te nemen. Bodybuilders zijn inmiddels op de hoogte van de geheimen van eiwitrijke voeding

Erik:
Ja tof hè, ik sta elke dag met plezier op die weegschaal. Ben altijd veel te zwaar geweest, maar ondanks dat toch altijd stevig gesport….. Vooral geestelijk is dat een heel groot probleem. Altijd vechten tegen dat gevoel dat je wilt eten!!!! Gestoord werd ik er van en nu, al na een paar dagen merkte ik zo’n verschil….. Ik kan nu eindelijk op een fijne manier met eten om gaan. Ik las vaak bij jou: eten is niet langer meer m’n vijand, maar m’n vriend!” Ik ben zo enorm blij dat ik dat nu ook mag ervaren en ik zal me dan ook voor 100% inzetten om zoveel mogelijk mensen deelgenoot te laten zijn van mijn verandering.
In één van jouw berichten las ik volgens mij dat jij er voorstander van bent om een interval sport te doen. Ik geef al 8 jaar RPM van les Mills, en dat sluit dus naadloos aan bij jouw uitspraak……..

Sporten op LICHAAMSVET

Yvonne:
Sporten op koolhydraatrijke vetarme voeding put je bloedsuikervoorraden uit en het lichaam kan daarna NIET putten uit zijn eigen lichaamsvetten.
Met sporten op eiwitrijke vetrijke voeding kun je wel oneindig blijven putten uit je reservetank: LICHAAMSVET
Je kunt dus meer en snellere meters maken.
De ultieme wens van iedere sporter!