Djokovic wint derde titel Wimbledon op een glutenvrij dieet

Novak Djokovic eet al een paar jaar glutenvrij. Voor hem geen brood, pizza en pasta meer.

Door deze glutenvrije voeding is hij van zijn buikpijn verlost en is hij zowel lichamelijk én geestelijk in topconditie.

Het zoveelste bewijs dat het eten van veel koolhydraatrijke en glutenrijke voeding in de vorm van pasta niet de beste voeding is voor topsporters.
Steeds meer sporters gaan over op voeding zonder gluten. Djokovic is wereldwijd het bekendste voorbeeld, maar ook onze eigen Dafne Schippers presteert ongekend op haar glutenvrije koolhydraatbeperkte voeding!

 

Djokovic Wimbledon (3)

Bron: De Gelderlander 13 juli 2015

Djokovic wimbledon

Bron: De Gelderlander 13 juli 2015

Bron: Gelderlander 13 juli 2015

Bron: De Gelderlander 13 juli 2015

 

Novak Djokovic: Eten om te winnen

Novak Djokovic: Eten om te winnen

Lees verder voor meer artikelen over Djokovic en andere gluten-mijdende sporters:

Boek: Eten om te Winnen van Novak Djokovic

Opzienbarend: Vooraanstaand inspanningsfysioloog Tim Noakes pleit nu voor koolhydraatbeperking. Djokovic topfit met minder koolhydraten.

Sprintster Dafne Schippers levert topprestaties op weinig koolhydraten en meer eiwitten

Topfit topsporten zonder brood

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *