dafne schippers minder koolhydraten

Wat een lijf! Wat een power! Topatlete Dafne Schippers eet weinig koolhydraten en meer eiwitten.

 

Topatlete Dafne Schippers eet weinig koolhydraten en veel eiwitten

Dafne Schippers, Europees atlete van 2014, is hét toonbeeld van een sporter die met minder koolhydraten topprestaties levert!
Dafne laat al haar koolhydraten-stapelende-atleten achter zich.

In een interview met Moniek Moerland op elle.nl lees je wat Dafne Schippers eet.

Volg je een bepaald dieet?
Dafne:
‘Ja, alleen noem ik het een voedingspatroon. Dieet klinkt wat negatief, omdat je dan dingen niet mag met de bedoeling af te vallen. Uiteindelijk ben je op zoek naar een eetpatroon dat goed voor je is en ook nog eens lekker. In grote lijnen eet ik weinig koolhydraten en veel eiwitten.’
Lees hier het hele interview op elle.nl

Spieren kweek je ook in de keuken!

Ook tennisser Novak Djokovic levert topprestaties en eet geen brood, pizza en pasta’s meer.

Alle sporters kunnen een voorbeeld aan deze gespierde toppers nemen!
Lees hier meer over Djokovic

En bekijk deze video.  Luister vooral naar de verhalen van de twee sportende mannen Jeroen en Erik.

Zie ook de Biografie van Dafne Schippers met een overzicht van al haar Persoonlijke records.

Bron foto

Verduidelijkende reacties op facebook

Perry
Even het artikel gelezen: ik lees sowieso minstens 3 koolhydraatRijke gerechten/voedingsmiddelen die ze eet of adviseert.

Grip op Koolhydraten – Yvonne Lemmers: Klopt Perry, maar het is niet in verhouding tot koolhydraatstapelende sporters. Dafne eet beduidend minder koolhydraten als wat bekend staat als sportvoeding.
Dafne eet met de lunch en avondmaaltijd koolhydraatarm. Ze zal qua energie% KH wellicht uitkomen op max 30% terwijl een ‘normaal’ eetpatroon van een topsporters vaak voor 70 energie% aan KH bevat. Dat is toch een zeer groot verschil.
De hoeveelheid eiwitten bepalen ook haar goede conditie. Als je 70 energie% overhoudt aan eiwitten en vetten is ook weer een enorm verschil met 30-40 energie% eiwitten/vetten.
De koolhydraatrijke voedingsmiddelen die Dafne eet zijn van goed kwaliteit en vullen haar glycogeenvoorraden voldoende aan. Zijn die voorraden uitgeput tijdens haar prestaties, dan kan haar lichaam snel energie putten uit de onuitputtelijke energievoorraad aan lichaamsvetten. Met een voeding met veel en vaak koolhydraten kan het lichaam veel minder goed die omzetting naar de vetverbranding maken. That makes the difference 😉

Grip op Koolhydraten – Yvonne Lemmers:  En ja… AA is haar sponsor dus die zal ook vernoemd moeten worden. Het zou fijn zijn als de isotone en andere drankjes van AA voortaan met stevia gezoet gaan worden dan met kunstmatige zoetstoffen of suiker. Daar zou Dafne zich voor in kunnen zetten.
Soms kan iemand hét verschil maken 😉
Perry: Dank voor je reactie; het zal voor hen die niet bekend zijn met GOK verheldering geven. Misschien een volgende keer toch vermelden dat er een verschil is tussen topsporters en niet-topsporters. (de illussie wordt mi nu teveel gewekt dat genoemde voedingsmiddelen voor iedereen ‘goed’ zijn)

Grip op Koolhydraten – Yvonne Lemmers: Jij ook bedankt Perry voor je reacties. Deze conversatie maakt het waarschijnijk voor iedereen duidelijker. Het eetpatroon van Dafne is in feite een van de 5 strategieën van Fase 2 Grip op Koolhydraten.
Zie basisboek vanaf pag 143. Dafne hoeft immers niet af te vallen, maar gewoon in topconditie te blijven!