Cholesterol niet gepaard met betere hart en bloedvaten

Een recent onderzoek toont aan dat cholesterol verlaging NIET gepaard gaat met een betere hartconditie.

Het cholesterolverlagende medicijn evacetrapib deed wat het moest doen namelijk het LDL cholesterol verlagen en het goede HDL cholesterol verhogen.
Uitgaande van de vermeende positieve invloed op hart- en bloedvaten zouden er dus significante verschillen met een controlegroep gevonden moeten worden.

Dit verschil is er dus niet gevonden.

In de medicatiegroep waren net zoveel hartaanvallen in vergelijking met de de controle groep die placebo’s kregen.

Een positieve invloed van cholesterolverlaging is dus niet aangetoond!

Wat mij betreft een logisch resultaat.

Deze studie toont weer eens aan dat NIET cholesterolverlaging nagestreefd dient te worden, maar dat de daadwerkelijke OORZAAK van een cholesterol verhoging aangepakt dient te worden.
Om de vergelijking met de brandweermannen te maken.
Als er bij een brand het aantal brandweermannen verlaagd wordt, dan los je daar de brand niet mee op. Het vuur zal waarschijnlijk nog meer gaan loeien!

Cholesterol wordt in een lichaam aangemaakt in stress-situaties. Bij lichamelijke, geestelijke en/of emotionele stress. Ook bij ontstekingen maakt het lichaam extra cholesterol aan als preventiemiddel. Bij een verkoudheid of een gebroken been is het cholesterol (tijdelijk) verhoogd. Een preventiemiddel van het lichaam.

Het voorkomen van een hoge insulinespiegel is een belangrijke remedie.

Met koolhydraatbeperking verlaag je de insulinespiegel. Daarmee voorkom je laag-gradige ontstekingen, welke doorgaans gepaard gaan bij een voeding met vele koolhydraatrijke eetmomenten.
In combinatie met minder stress en meer genieten van elkaar en het leven ben je zonder medicatie op een goede manier lief voor je lijf én geest.
In een dergelijke preventieve gezondheidsstaat hoeft je lichaam dan geen brandweermannen in de vorm van cholesterol aan te maken.
Laat koolhydraatbeperkte voeding daarom je medicijn zijn.

Pak dus de oorzaak aan om het probleem op te lossen en niet het preventiemiddel cholesterol gaan verlagen!

Als er bij een ontsteking de witte bloedlichaampjes verhoogd zijn ga je toch ook niet de witte bloedlichaampjes verlagen, maar wordt de ontsteking aangepakt!
Eenzelfde aanpak is ook voor cholesterol de juiste!

reacties vanuit de besloten facebookgroep grip op koolhydraten

Meer lezen

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Lees HIER het volledige artikel met de studie die aantoont dat het cholesterol medicijn geen voordeel vertoonde.

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]  Bekijk HIER het bericht van de brandweermannen en de 9 feiten van cholesterol.