Hoe Guus van haar lymfoedeem en steunkousen afkwam!

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]L[/av_dropcap2]

Lees hoe Guus lymfoedeem gekregen heeft en hoe ze met koolhydraatbeperkte voeding van haar lymfoedeem afgekomen is. Én ze is inmiddels weer bevrijd van steunkousen en steunbroek die ze droeg ter ondersteuning van haar lymfeklieren.

 

Lymfoedeem verdween bij Guus door koolhydraatbeperkte voeding

Lymfoedeem verdween bij Guus door koolhydraatbeperkte voeding

 

30 maart 2015 kreeg ik van Guus het volgende bericht:

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]G[/av_dropcap2]Guus:
In november 2013 ben ik van de ene op de andere dag uitgevallen met enorme rugklachten. Ik was toen netjes op gewicht. Ik kon bijna niet meer lopen en ik lag meer dan dat ik nog iets anders kon. Doordat de medische wereld in Nederland niet meewerkte en mij in het ongewisse hield of ik wel geopereerd kon worden, heeft dit maanden geduurd. Ondertussen zat ik zwaar aan de morfine en andere pijnstillers en kwam mijn gewicht aan, ondanks dat ik hield aan mijn voeding.

Complicaties na rugoperatie

Ik ben pas half juni 2014 in België geholpen aan mijn rug. Heb enorme complicaties gehad, omdat ze via mijn buik moesten opereren. Dit betekende dat ze een bloedvat hadden geraakt, maar dat ik ook een enorm litteken heb en ik last had van zeer veel vocht in mijn linkerbeen, minder in mijn rechterbeen en in mijn buik.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]Voor mijn operatie hield ik geen vocht vast.
Na mijn operatie direct.

Met elastische steunkousen kwam ik uit het ziekenhuis.

’s Avonds waren mijn benen vol vocht en mijn buik hard en dik.

Mijn gewicht was in totaal vanaf het begin met 10 kilo toegenomen. Ik ben aangekomen door totaal niet kunnen bewegen en medicatie waar ik alleen door lag te slapen. Doordat ik vanwege mijn operatie een lange revalidatie moest ondergaan was bewegen in het begin erg summier.

Lymfoedeem

Ik ging voor mijn lymfoedeem naar een fysiotherapeut die hiervoor gespecialiseerd was. Ik had wel het gevoel dat het iets deed, maar niet wat ik wilde. Ik had het streven om van mijn lymfoedeem af te komen. Ik zat ondertussen met tweedegraads steunkousen tot in mijn liezen, een speciaal steunhemd voor mijn buik en nog een speciaal broekje om al zo mijn lymfklieren te ondersteunen om het vocht niet erger te maken.

Via internet een oedeem-verhaal van Yvonne Lemmers gevonden

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]I[/av_dropcap2]Ik ben gaan zoeken op internet of ik iets met lymfoedeem kon en voeding. Ik kwam op een verhaal van iemand van Yvonne Lemmers uit.
Ik kende haar manier van voeding al, omdat ik dit wel al eerder heb gedaan. Ik ben weer begonnen mijn koolhydraten zoveel mogelijk te minderen.

In het begin werkte het nog niet. Ik heb de moed niet opgegeven en ben stug doorgegaan. Op een gegeven moment begon ik te merken dat mijn lichaam het vocht begon af te drijven. Wel alle steunkleding blijven dragen om alles te blijven stimuleren. Ik ben ongeveer 4 maanden geleden gestopt met lymfkliertherapie en ben het zelf gaan doen.

Geen steunkousen en broekje meer

Nu ben ik sinds 3 maanden van de steunkousen en broekje af en draag alleen nog het hemdje. Mijn vochthuishouding is weer goed.

Eindelijk weer voldoende bewegen en afvallen

Vanwege dat mijn rug nu zo ver is hersteld kan ik eindelijk weer voldoende bewegen. Sinds een maand gaat mijn gewicht nu ook omlaag en ben nu in 1 maand 4 kilo kwijt. Nu nog 6 kilo te gaan, maar heb nu de enorme blijdschap dat mijn lymfoedeem is opgelost en dat mijn kilo’s er weer afgaan.

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]

Aanrader van Guus:

Het eten van geen tot weinig koolhydraten heeft hier zeker tot bijgedragen. Ik kan iedereen aanraden die dit probleem heeft om naar zijn voeding te kijken en dit dieet te volgen in combinatie van lymfkliertherapie.
Ik heb gemerkt dat je lichaam meer kan herstellen dan in de medische wereld wordt gezegd. Mijn fysiotherapeute stond er open voor en wil ook in contact komen met Yvonne Lemmers.

Groeten Guus

 

Toelichting van Yvonne

 

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]Y[/av_dropcap2] Yvonne:

Het feit dat Guus met Grip op Koolhydraten in het begin qua gewicht gelijk bleef, terwijl ze wel duidelijk vocht loosde, heeft als verklaring dat haar lichaam weer spieren opbouwde door de goede koolhydraatbeperkte eiwitrijke voeding. En meer spieren is meer gewicht. Veel spieren in haar lichaam waren gedegenereerd (afgebroken) door langere tijd inactief geweest te zijn. Vergelijk het met een arm die na 6 weken gips ineens een smal armpje blijkt te zijn geworden.

Vocht en vet verdwijnen en spieren verschijnen!

Nu Guus weer kan bewegen gaat ze helemaal als een speer.
Guus sport nu 3 keer per week met fysiotherapie en loopt/wandelt 5 keer per week 5 tot 6 kilometer.
Ze is zeer gedreven om de laatste 6 kilo’s eraf te krijgen.

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]
Ik heb er alle vertrouwen in dat het Guus gaat lukken.

Uit een diep dal

Mensen die opklimmen uit een diep dal zijn de meest gedreven mensen.

Als ze weten dat met een beetje inzet iets gaat lukken dan gaan ze ervoor!

Nooit meer terug in dat diepe dal…

Respect voor het zelfherstellende vermogen van het lichaam

Diep respect weer voor het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ook het verhaal van Guus bewijst weer dat mits het lijf op de juiste manier gevoed en bewogen wordt én op tijd zijn rust en ontspanning krijgt het lijf beschikt over een enorm zelfherstellend vermogen = de innerlijke kracht die probeert lichaam en geest zo gezond mogelijk te houden.

Als jij het kan…

Je mag trots zijn op jezelf Guus!

En hopelijk een voorbeeld voor velen.

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]

Meer lezen…

Lees hier het onderzoek in Leuven ‘Ketonen in de strijd tegen lymfoedeem’.

Lees hier het verhaal over afvallen en lipoedeem

Lees hier het verhaal van Jeanette die ook uit een diep dal kroop en bewijst dat je 30 kilo kwijt kunt raken ondanks hormoonkuur Tamoxifen.