Lipoedeem?  Dwing het lichaam dan om vetreserves te verbranden door koolhydraatbeperkte voeding

Afvallen met een vetarm 1000 kcal dieet is voor mensen met lipoedeem moeilijk zoniet onmogelijk.
Afvallen met koolhydraatbeperkte voeding zoals Grip op Koolhydraten is anders. Het lichaam wordt gedwongen om zijn eigen vetreserves te gebruiken. Dat lukt niet met een vetarm 1000 kcal dieet.

Lipoedeem

Lipoedeem

Hieronder het succesverhaal van lipoedeem patiënt Rita die inmiddels 20 kilo in 5 maanden tijd kwijt is. Ze is niet alleen vet kwijt en centimeters slanker geworden, maar vooral haar zelfvertrouwen is zoveel beter geworden.

Forumlid RitaV:

Even een UPDATE van mijn “Grip op Koolhydraten” resultaat.

Ruim 20 kilo minder en Very Happy tot nu toe.

Na gestart te zijn op 25 maart 2013 met Gok met een gewicht van 104 kg en een lengte van 1.57 m. en een taille van 110 ben ik vandaag 8 sept 2013 de dag:

Nog altijd 1.57 m. maar mijn gewicht is met 20,5 kg verminderd en nu dus 83.5 kg 🙂 en mijn taille is van 110 naar 93 cm gegaan ik ben hier echt SUPER blij mee.

Lipoedeem is verbeterd

Zelfs mijn lipoedeem (ik zit tussen fase 2 en 3 – zie plaatje) in armen en benen is een stuk verbeterd ik moest broeken maat 50/52 aan i.v.m. de dikte van mijn vooral bovenbenen en van de week stiekem broeken gepast (altijd alleen omdat ik me vreselijk schaam voor mijn benen/lijf) kon ik in maat 44/46 ik kon het eigenlijk niet geloven maar het klopte (gelukkig) 🙂

Zo blij!

Ik had dit nooit verwacht omdat het moeilijk is met lipoedeem om gewicht kwijt te raken en zeker op armen en benen ben ik nu echt dolgelukkig.
Ik weet dat ik never nooit meer slanke benen zal hebben maar ben ZO BLIJ met dit resultaat al en gisteren spontaan in huilen uitgebarsten omdat ik ontdekte dat ik weer met mijn benen over elkaar kon zitten. Het is niet te omschrijven hoe ik op dit moment in het leven sta veel zelfverzekerder en energieker en ik begin weer langzaam van “mijzelf” en mijn lijf te houden.

Metformine verminderd en cholesterol aanzienlijk verbeterd.

Een andere mooie bijkomstigheid is het feit dat voor ik startte met Gok ik 3 metformines per dag moest nemen voor de diabetes en nu nog maar 1 en die kan waarschijnlijk half oktober ook verdwijnen en mijn cholesterol was aanzienlijk verbeterd. Nu dus al helemaal HAPPY en mijn nieuwe doel ga ik niet te hoog inzetten en ik GOK op nog 10 kilo eraf. Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn resultaten en ik hoop dat mijn verhaal misschien mede lipoedeem lotgenoten over de drempel kan trekken om het gokken (Grip op Koolhydraten) eens te proberen.

Yvonne Lemmers:


Proficiat Rita met je 20 kilo! Goed ook te horen dat je benen ondanks je verstoorde vetopslag door lipoedeem slanker geworden zijn. Dat lukt met koolhydraatrijk en vetarm niet. Voor jou des te belangrijker om koolhydraatbeperkt – in combinatie met calorierestrictie (= minder kcal in dan uit) – te blíjven eten om je lichaam te dwingen zijn eigen vetten te verbranden.

Op naar de volgende 10 kilo!

Meer lezen:

Lees hier meer over Rita en haar lipoedeem

Klik hier voor meer informatie over lipoedeem

Leer hier hoe Guus van haar LYMFoedeem afkwam