Op verzoek van Bloedsuiker.nl voor deelname aan hun nieuwsbrief schreef ik onderstaand stukje.

Hoogtepunt 2016

Dat koolhydraatbeperkte voeding bij diabetes en overgewicht steeds meer positieve aandacht en erkenning krijgt! Dat is een hoogtepunt!
Dat diabetes om te keren is door koolhydraatbeperkte voeding is zo langzamerhand steeds meer aan het doordringen. Wereldwijd is de switch van vetarm naar koolhydraatbeperkt een hot item. Mede door de media, sociale media, de vele blogs, de nieuwe dieetboeken en tv-programma’s zoals ‘Hoe word ik 100?’, wordt de boodschap alleen maar duidelijker.

Yvonne Lemmers in Gelderlander 16 januari 2016

Focus 2017: Grip op Koolhydraten boek 4!

Op dit moment ben ik druk bezig met Grip op Koolhydraten boek 4, dat naar verwachting op 18 april 2017 in de boekwinkels ligt: een praktisch handboek met 70 voorbeelddagmenu’s, 100 koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte recepten en Grip op Koolhydraten basisrichtlijnen met daarbij nog de nodige praktische informatie. Het nieuwe boek is aanvullend op het basisboek van Grip op Koolhydraten.

wijnglas

Tips voor de feestdagen

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Kies voor hartige koolhydraatarme hapjes bij het ontbijt of de brunch. Zoals ei-muffins of wraps van een opgerolde omelet met bijv. sla, roomkaas en kipfilet.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Vezelrijke koolhydraatarme crackers als broodvervanger en als toastjes.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Maak koolhydraatarme borrelhapjes klaar met noten, vlees, vis, ei en kaas.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Kies voor komkommerschijfjes, witlofblaadjes of little gem/Romeinse slablaadjes als houdertje van salades of plakjes zalm.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Klop zelf slagroom met stevia en/of erythritol als koolhydraatarme zoetstof.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Beperk het gebruik van alcohol.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Drink Spa rood uit een wijnglas.
[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Zit niet de hele dag en kom ook met de kerstdagen voldoende in beweging.

Voorbeelden van koolhydraatarme feesthapjes

Op instagram met #gripopkoolhydraten zijn vele mooie voorbeelden te vinden van GOK-maaltijden.
Dank voor het delen lieve GOK-kers!
Het vijfde voorbeeld is ook prima als brunch voor de dagen tussen kerst en nieuwjaar. Sla het ontbijt over en brunch koolhydraatarm.
kersthapjes

De Zeven wegen tot geluk:

kerst

Voor 2017 wens ik iedereen
Grip op gezondheid
Grip op geluk
Grip op je leven
Ik GOK er ook op!

Ik wens iedereen fijne feestdagen
en een gelukkig 2017.

 

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Voor degenen die in januari willen (her)starten met Grip op Koolhydraten hierbij de 5 beginnerstips.

5 tips voor beginners

5 tips voor beginners en herstarters van Grip op Koolhydraten

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Nieuwsbrief Bloedsuiker 

bloedsuiker-dit-was-hot-op-het-gebied-van-diabetes-en-voeding