Het ervaringsverhaal van Miranda: diabetes voorkomen en van maat XXL naar M/S

De knop moest om, maar hoe…..

Al jaren lang worstel ik met mijn gewicht. Ik gaf aan alles de schuld…

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen; Miranda 49 jaar, getrouwd en samen hebben we een geweldige zoon van 22 jaar. Ik werk in de wijkverpleging.
Al jaren lang worstel ik met mijn gewicht. Ik gaf aan alles de schuld… het kwam door de overgang, het kwam door het stoppen met roken… noem maar op. Reflecteren naar mezelf, zoals kijken naar mijn eetgedrag, vond ik erg lastig. Ik lustte tenslotte alles en we zijn echte Bourgondiërs dus volop reden om zo zwaar te zijn of toch niet…

In het verleden heb ik enorm veel diëten gevolgd. Helaas werd ik iedere keer weer zwaarder en zwaarder.
Totdat mijn lichaam signalen af ging geven. Deze herkende ik heel goed vanuit met werkzaamheden. Ik was nu echt diabetes aan het ontwikkelen. Ik had nu echt geen keus meer… de knop moest nu om voordat ik te laat was en medicijn- of insulineafhankelijk zou worden.

En toen kwam Manja op mijn pad

… dus toch die sportschool die ik zo verafschuwde. Mijn mannen waren bekend binnen de sportschool en namen mij mee op sleeptouw. Zo voelde ik me toch enigszins een beetje veilig.
Ik ging me in gedachten ‘blokken’ en trok me niets aan van al die slanke dames (in mijn beleving)… ik ging tenslotte voor mezelf!
Hier leerde ik Manja kennen. We kletsen vaak en veel en ik kreeg vertrouwen in haar en besprak mijn gewichtsproblemen. Van Manja mocht ik 1 van de Grip op Koolhydraten (GOK) boeken van Yvonne Lemmers lenen.

Na het lezen wist ik het direct.. dit voelde zo goed, dus kreeg ik vertrouwen. Hier wilde ik meer van weten!

Mijn nieuwe verslaving was nu het doorlezen van de GOK boeken en alles hierover uitpluizen (inmiddels ook alle boeken in mijn bezit). Ik maak er aantekeningen in, mijn favoriete recepten en belangrijke bladzijden krijgen een memo. Ook zorgde ik ervoor dat het me eigen ging worden en ik raakte geïnspireerd, vooral doordat ik het ging zien als een levenswijze, iets wat bij mij past en geen “diëten”. Het woord dieet alleen al… daar kreeg ik kippenvel van.

Na 3 dagen van mijn honger af

Na 3 dagen bezig te zijn met GOK had ik tussendoor geen hongergevoel meer. Ik hoefde niet meer bij de bakker te stoppen om vlug een saucijzenbroodje te halen en in de auto op te eten zodat ik weer verder kon gaan met mijn werk.

Energieker en geen dipjes meer

Een poosje later werd ik energieker, kon de trap op en af rennen zonder op adem te hoeven komen, en nog iets later verdwenen ook mijn lichamelijke klachten. Geen dip momenten meer na het eten en mijn bloedsuiker schommelingen waren voorbij!
Ik had het echt zelf in de hand.

Ik ben een andere Miranda geworden

Van maat XXL naar M/S

Nu durf ik eerlijk te zeggen, dat ik een andere Miranda ben geworden, beter in mijn vel zit en zelfverzekerder geworden ben. En mijn kledingmaat ging van XXL naar maatje M/S. De oude Miranda laat ik nu graag achter. Thuis zeggen ze weleens dat ik soms lijk op stuiterbal want qua energie kan ik nog wel even doorgaan.
Sporten… ik kan niet meer zonder en zoek graag steeds weer mijn grenzen op. Ook dit geeft me meer energie en zelfvertrouwen.

Ik heb nu minimaal 1 tot 2 middagen in de week gepland om crackers, notenmuesli, broden, soepen etc. te maken uit de boeken van Yvonne, zodat ik nooit misgrijp. En echt je hoeft hiervoor geen keukenprinses te zijn… de wil dat is het enige wat je nodig hebt.

Ik wist het! Wat ik zocht… ik heb het gevonden!

Grip op Koolhydraten succesverhaal Miranda

Inmiddels heb ik mijn streefgewicht gehaald en ben ruim 35 kilo lichter.

Sinds korte tijd ben ik ook lid van het forum en de privé facebookgroep van GOK. Wat haal ik hier leuke ideeën van af en lees met enthousiasme de ervaringen van de andere forum- en facebookleden. Dank jullie wel hiervoor.

Mijn grote dank gaat uit naar Yvonne Lemmers, wat een geweldige lieve vrouw ben je, wat heb jij ongelooflijk veel teweeg gebracht niet alleen in mijn leven, maar in die van zovelen. Dikke kus voor jou Yvonne! Dank je wel!!
Lieve groet, Miranda

Miranda 35 kilo slanker én energieker met Grip op Koolhydraten

Miranda (49) bij Yvonne Lemmers (59) op bezoek – Oktober 2019

Yvonne :

Van mens tot mens…

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Miranda door Manja geïnspireerd. Zo gaat het vaak met GOK. De hint om eens te kijken of Grip op Koolhydraten (GOK) iets voor je is, wordt vaak van mens tot mens overgebracht.

Manja ken ik al heel lang en ze heeft sinds een jaar of 10 al grip op koolhydraten. Manja kwam graag weer eens bij me op visite en vroeg of ze haar sportmaatje – en inmiddels grote GOK-fan – Miranda eens mee mocht nemen. En zo ontmoette ik Miranda en zag ik een mooi succesverhaal weer eens in levende lijve.

Ik werd er stil van…

Miranda zag er stralend uit en ze vertelde met een grote glimlach haar metamorfose verhaal, hoe lekker ze at, dat ze iedere dag uitkeek naar het koolhydratenuur en genoot van de pure chocolade als afsluiter, dat ze alle GOK-boeken had en daar veel recepten uit gebruikte en hoe goed ze zich voelde. En dat ze dagelijks 1 of 2 keer colon clean gebruikte, wat goed werkte. En ze vertelde over haar jarenlange struggle met haar gewicht en haar vroegere eetprobleem.  Ik werd er stil van. Vooral toen Miranda wat foto’s van voorheen liet zien. Mijn mond viel open! Zo onthutsend en gewoon niet te bevatten hoe Miranda er eerst uit zag. Gewoonweg een ander mens. Wat een metamorfose zeg! Ze is nu echt Miranda 2.0. De betere versie van zichzelf.

Houden zo Miranda!

Lekker je gewicht behouden met GOK-fase 2.  Zo blijf je mooi slank én energiek én je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je diabetes ontwikkelt. Dat krijg je immers met een eetpatroon met veel en vaak koolhydraten.

Daarom:

Blijf vasthouden aan de richtlijnen van GOK (fase 2 afwisselend met fase 1) en hou vol!

Gaat je vast lukken.

Geniet van je nieuwe lijf en alle lichamelijke en geestelijke voordelen van deze smakelijke koolhydraatbeperkt eetmethode. Trots op je!

Manja en Yvonne – oktober 2019 – Manja inspireerde Miranda om met Grip op Koolhydraten (GOK) aan de slag te gaan. En mét succes!

Meer lezen:

@Meer succes- en ervaringsverhalen

@Beginnerstips Grip op Koolhydraten

@Basisboek Grip op Koolhydraten – Opgewicht

@Grip op Koolhydraten – dagmenu’s, richtlijnen en recepten

@Webshop met o.a. koolhydraatarme vezelcrackers, stevia, psyllium en boeken