Yvonne, gaat Grip op Koolhydraten voor mij werken?

Goedemiddag,
Ik heb uw boek “grip op koolhydraten” gekocht en uitgelezen. Ik ben 44 en weeg 63/64 kg.
Ik heb een mager bovenlichaam (gezicht, nek, ribben, cup a, taille, buik, polsen en handen) en een relatief fors gebouwd onderlichaam (heupen, billen!, benen). Als ik doorgaans wil afvallen, gebeurt dat eerst bij mijn bovenlichaam (afschuwelijk) en pas een stuk later bij mijn onderlichaam.
Ik denk dat ik 3 tot 6 kilo kwijt wil, maar het gaat natuurlijk over hoe het er uit ziet en niet het cijfertje op de weegschaal.
Ik sport altijd 1 à 2x per week, werk parttime en heb 2 jongens.
Yvonne, gaat “grip op koolhydraten” voor mij werken? Een slanker onderlichaam zonder een ongezond, mager gezicht en bovenlichaam?
Groetjes, Ineke

————-

Dag Ineke,
Ik kan je gerust stellen.
Met een koolhydraatbeperkt eetpatroon zoals Grip op Koolhydraten val je anders af dan met een een vetarm caloriebeperkt dieet.
Juist door koolhydraatbeperkt te gaan eten, kom je goed in de vetverbranding.
Je lichaam gebruikt daar je vetreserves voor. Waar die zitten is vaak erfelijk bepaald.
Ik heb in mijn dieetpraktijk een aantal vergelijkbare dames naar tevredenheid zien veranderen.
Niet zozeer qua gewicht maar meer qua lichaamsverhoudingen, energie en algemeen welbevinden.
Met blije gezichten als de lichaamcorrigerende rokken zo naar beneden geschoven konden worden.

Lees van het basisboek – Grip op koolhydraten Opgewicht – vooral de richtlijnen van fase 1 en de pagina’s 53 en 54 meerdere keren goed door.
Succes met GOK, geniet van je energie en alle andere lichamelijk positieve veranderingen, veel kookplezier en eet smakelijk!
Gr. Yvonne

9 antwoorden
 1. Esther
  Esther zegt:

  Hoi Ineke, herkenbaar probleem! Hier ook debovenkant in goede oroporties. En met GOK is vorig jaar de onderkant ook aangepakt. Helaas sinds paar maanden weer wat te zwaar en dus eergister begonnen, weg met dikke benen en billen. Ik weeg 63, ben 45 jaar, heb 1 zoon, sport 2 x per week en wil naar 58 kilo. Misschien elkaar wat aanmoedigen? Krijg ook vaak commentaar want ik ben niet dik zeggen ze..tja, is maar waar je je goed bij voelt. Herkenbaar? Succes in ieder geval

  Beantwoorden
  • ineke
   ineke zegt:

   Hey Esther, inderdaad, het is moeilijk om er met anderen over te praten, ze begrijpen het probleem niet, waar die jij moeilijk over.. Ieder heeft zo weer zijn eigen kritieke plekken! Fijn om te horen dat het gewoon kan werken voor me, jij bent het levende bewijs. Het lijkt gewoon te goed om waar te zijn… Ben benieuwd! Groetjes

   Beantwoorden
 2. Henny Smeenk-Smale
  Henny Smeenk-Smale zegt:

  Ik kan het alleen maar beamen. Ik had (en heb) altijd zo’n typisch zandloperfiguur. Maar wel met van die typische ‘zadeltassen’, compleet met putten in m’n bovenbenen. Met GOK heb ik eindelijk bovenbenen die in verhouding liggen en m’n zadeltassen zijn zo goed als verdwenen.

  Beantwoorden
 3. Letty
  Letty zegt:

  Ik kan het ook beamen… Hoefde geen kilo’s kwijt 55 kilo met een lengte van 163 .. Maar mijn billen/ benen zijn nu wel centimeters geslonken …. Nu met oefeningen nog wat steviger zien te krijgen!!!

  Beantwoorden
 4. chris grijns
  chris grijns zegt:

  Tja, ik ben zit zo wat in de bewustwordingsfase van mijn neiging zoet te eten als ik honger heb.. en probeer wel eens een paar dagen wat minder koolhydraten, en meer eiwitten en vet te eten..ik merk dat dat veel zwaarder te verteren is, en dat ik na drie dagen al een kilo afval. en dat is niet de bedoeling, .. Ik loop hard, 2x per week, ik zwem, dus ik wil echt op gewicht blijven, en soms weer wat aankomen…. Kun je ook aankomen met deze eetwijze? groetjes, chris

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Grip op koolhydraten is goede eiwitrijke koolhydraatbeperkte voeding.
   Het eerste gewichtsverlies is voornamelijk vocht wat het lichaam loslaat nu je koolhydraatbeperkt eet. Koolhydraten houden vocht vast.
   Door de porties ruim te nemen, meer goede tussendoortjes zoals noten, worst, kaas en eieren en een flinke avondmaaltijd zou aankomen wellicht lukken.
   Tussendoor extra fruit mag dan ook.
   Mocht je brood willen gebruiken eet dan liever speltbrood. Dat is minder belastend voor je darmen. Dat komt de stofwisseling ten goede. Je ziet vaak bij mensen die ondergewicht hebben dat het eten te snel ‘doorloopt’ en dat er dus meerdere keren per dag ‘ontlast’ wordt.
   Door minder tarwe producten te gebruiken wordt de darmwerking beter en kan het lichaam meer energie en de belangrijke vitamines en mineralen uit de voeding opnemen.
   Gebruik ook zo min mogelijk melkproducten. Zure melkproducten zou wel kunnen. Veel mensen kunnen niet tegen melk. Ook weer belastend voor de darmen.
   Liefst ook aanvullende supplementen gebruiken.
   Geniet van de volvette producten.
   Doordat je meer eiwitten gaat eten, zul je sowieso betere spieren krijgen. Dat levert je gelijk gewichtvermeerdering op.
   Succes met GOK Chris!

   Beantwoorden
 5. Rita
  Rita zegt:

  Hallo Yvonne,

  Ik ben 52 jaar en heb erg overgewicht zeker 20 kilo en loop bij een diëtiste. Echter ik kan het slecht voor elkaar krijgen om smorgens te eten 4 uur later smiddags te eten en 4 uur later savonds te eten en dan helemaal niets meer. Het lijkt wel of ik de hele dag maar wil eten. Nou ben ik ook nog eens met roken gestopt en kwam 6 kilo aan in 30 dagen gelukkig staat dat nu weer stil en heel langzaam gaat het gewicht weer naar beneden. Ik ben een buikvet drager zo noem ik mezelf alles gaat gelijk op mijn buik en maag zitten. Ik heb verhoogd cholesterol en heb al iets te hoge suikerspiegel maar nog geen diabetes pfff ik wil echt wel hoor maar om de een of andere reden lukt het niet. Jouw boek of te wel methode helpt volgens een vriendin van mij maar is die methode ook goed voor mij met verhoogde cholesterol en suiker? Volgens mijn dietiste mag ik geen eieren omdat ik ook nogeens reuma heb. Ben je al depri van mijn mail kan het je niet kwalijk nemen hoor ik voel me een of ander bouwpakket dat steeds dikker wordt die 20 kilo zijn er in 2 jaar aangekomen waarvan de laatste 6 binnen 30 dagen dus aub zeg me kan jou methode iets voor mij betekenen?

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Nou Rita,
   Ik word er niet depri van maar eerder boos en fel!
   Niet op jou, maar vanwege de juist hongeropwekkende adviezen van de diëtiste. Het vet op je buik en je gezondheidsklachten zijn door het eten en drinken van veel en vaak koolhydraten ontstaan.
   Je krijgt het vet eraf door koolhydraatbeperkt te gaan eten. Dan kom je uit het vicieuze cirkeltje van honger en overeten.
   Je bloedsuikers en vetwaarden gaan er dan ook op vooruit.
   Om je vertrouwen te geven verwijs ik je graag naar de volgende 12 mailtjes die ik van tevreden en dankbare mensen mocht ontvangen. Ook op het forum staan vele succesverhalen.
   zie Voorbeelden uit mijn mailbox en Inspirerende verhalen van het forum.
   Mijn antwoord op je vraag is dus volmondig JA!
   Succes met GOK Rita!
   En mocht je ondersteuning nodig hebben naast de Grip op Koolhydraten boeken, word dan lid van het forum!
   Goed voor je motivatie en inspiratie 😉
   gr. Yvonne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *