Vandaag 20 december 2013 in de krant:

“Strijden tegen diabetes met kok en diëtiste”

AMSTERDAM – De gevolgen van de ernstige en snel in omvang toenemende ziekte diabetes-2 zijn door aanpassing van de levensstijl vrijwel geheel tot 0 terug te brengen.

Binnenkort start een landelijke proef waarbij gedurende een half jaar patiënten intensief worden begeleid bij het aanpassen van hun leefpatroon. Het ministerie van Economische Zaken is bij deze proef betrokken, omdat door uitval van werknemers diabetes-2 ook veel economische schade met zich meebrengt.
Diabetoloog Hanno Pijl, diëtiste Conny Hoek en Stichting Voeding Leeft zijn er bij betrokken.
————–

Met Grip op Koolhydraten hebben al heel wat diabeten hun bloedsuikers normaal gekregen. Ook hun medicatie is bij iedereen sterk verminderd of is niet meer nodig.

Koolhydraatbeperking is hét preventieve middel tegen diabetes.

Voor diabeten is koolhydraatbeperking hét medicijn.

Lees hier het indrukwekkende verhaal van diabeet en forumlid Marjan. Ze is hard op weg om na jarenlang diabeet te zijn geweest, nu van haar diabetes af te komen.
Na een overstap naar Grip op Koolhydraten zag Marjan binnen enkele weken een spectaculaire verbetering in de bloedsuikerwaarden van 23.3 naar 5,1 en een vermindering van 40 eenheden insuline naar 8 eenheden insuline.

Geld voor dure onderzoeken is niet nodig.
De tijd is er rijp voor dat de voedingsrichtlijnen aangepast worden richting koolhydraatbeperking en minder linolzuur.
Dát zal voor de gehele Nederlandse bevolking een zegen zijn.

Er is een overtuigend afstudeerproject geweest van 2 afstuderende diëtetiek studenten Tom en Very aan de HAN in Nijmegen over ‘Diabetes en koolhydraatbeperking‘. Een literatuurstudie, diverse interviews met artsen en diëtisten en hun bevindingen van koolhydraatbeperking en diabetes én een enquête met ca. 50 respondenten (diabeten die koolhydraatbeperkte richtlijnen naleven).

 Lees hier de samenvatting van het afstudeerproject diabetes en koolhydraatbeperking

Meer voorbeelden van diabeten en gezondheidsverbeteringen door koolhydraatbeperking:
Janny (64 jaar) nu ex-diabeet