Pannenkoeken & Grip op Koolhydraten
Er zijn maar weinig mensen die je niet blij maakt met een pannenkoek. Gelukkig kun je bij Grip op Koolhydraten ook blijven genieten van een lekkere pannenkoek. Je kunt een ‘gewone’ pannenkoek namelijk in je dagelijkse koolhydratenuurtje eten.
Neem dan een pannenkoek met bijvoorbeeld spek of kaas en zorg nog voor een bakje rauwkost ernaast voor je portie groenten. Je kunt ook een appelpannenkoek bakken, dan heb je gelijk je portie fruit van die dag. Op die manier heb je toch een gebalanceerd koolhydratenuur.
Koolhydraatarme pannenkoek
Eet je de pannenkoek niet in je koolhydratenuur dan kun je kiezen voor de koolhydraatarme variant, ook lekker! Zie dit recept van een koolhydraatarme kaaspannenkoek. Lekker als koolhydraatarm ontbijt of lunch.
Recept koolhydraatarme kaaspannenkoek
voor 2 grote pannenkoeken
• 2 eieren
• 50 g roomkaas, mascarpone of crème fraîche
• 1 tl kaneel of koekkruiden
• stevia naar smaak (ca. 15 druppels) of 2 eetlepel erythritol
• boter om te bakken
• slagroom of mascarpone voor op de pannenkoek
Meng de ingrediënten met een handmixer of een garde.
Verhit op laag vuur in een koekenpan een flinke klont
boter of kokosolie totdat deze gesmolten is.
Schenk de helft van het beslag in de pan.
Laat zachtjes bakken op een lage stand. Bij te hoge stand verbrandt de pannenkoek snel. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Omdraaien gaat makkelijk door de pannenkoek op een deksel of groot bord te schuiven en dan omgekeerd weer in de pan te laten glijden. Met een spatel maak je al snel de pannenkoek kapot. Als je 4 kleine pannenkoeken bakt, is omdraaien met een spatel wel goed te doen.
✅ Extra lekker met wat slagroom of mascarpone met stevia gezoet.
✅ Om het vezelrijker te maken, kun je aan het beslag 2 tl psylliumvezels toevoegen. Dan wordt de pannenkoek ook wat steviger.
✅ Wat kokosrasp erdoor is ook lekker.
✅ Dit recept vind je in Grip op Koolhydraten – Dagmenu’s, richtlijnen en recepten.
Hoge bloeddruk – niet door zout maar door koolhydraten
Veel mensen hebben last van hoge bloeddruk en slikken daar bloeddrukverlagers voor. Ook zoutbeperking lijkt een van de oplossingen te zijn. Maar wist je dat juist beperking van koolhydraten en daarmee verlaging van insuline een positieve bijdrage levert aan je...
Voorkom eetdrang: waarom we meer eten en snacken in het najaar
Met de overgang naar de herfst merken veel mensen dat hun eetlust toeneemt, vooral voor warme en suikerrijke snacks en tussendoortjes. Maar wat is de reden achter deze eetdrang in de herfst, en hoe kun je voorkomen dat je aankomt? In dit artikel ontdek je waarom ons...
De Invloed van Koolzuur op Je Maag: Meer Gas, Meer Last?
Bij Grip op Koolhydraten zijn koolzuurhoudende dranken zonder suiker en zonder kunstmatige zoetstoffen toegestaan. Ze zijn koolhydraatarm en GOK-groen.Je zou dit dus de hele dag door mogen drinken omdat geen invloed heeft op de bloedsuiker. Het lichaam hoeft er dus...