hyperinsulinemie2

Diana:

Ik moet me wel aan GOK (Grip op Koolhydraten) houden. Dit lukt me lang niet altijd maar wanneer ik me er niet aan hou krijg ik echt last. Eerst van m’n spieren, dan algehele vermoeidheid, kan niet meer helder denken en ben er niet meer helemaal bij, nergens zin meer in, alles wordt teveel en uiteindelijk word ik snel geagiteerd, somber en depressief. En word onmiddellijk dikker ook

Heb bijna 2 jaar geleden voor ik met GOK begon ook alle suikerwaardes enzo laten meten omdat ik voelde dat het niet goed zat met mijn lijf en allerlei klachten had en hypo’s kreeg. Volgens de arts was er medisch niets te vinden en was alles goed. En bestond hypoglykemie niet.
Met uw dieet gaat het wel goed met me.
Heeft de overgevoeligheid voor koolhydraten een naam?

Hoe heet het dan als je dit hebt?

Dag Diana,

Dank voor je uiteenzetting van je gevoel als je meer koolhydraten eet dan goed voor je lijf is.

Google eens op hyperinsulinemie en insulineresistentie. Dat zijn de termen die er bij horen. Voorbodes voor diabetes 2.
Bloedwaardes kunnen normaal zijn terwijl de insulinewaardes niet-normaal zijn. Helaas worden er bijna geen insulinewaardes bepaald, een te kostbare bepaling om dat Algemeen toe te passen.

In feite hebben veel mensen door veel en vaak koolhydraten te eten last van sterk schommelende bloedsuikerschommelingen door een de te hoge dosis insuline afgifte (hyperinsulinemie) ten gevolge van de steeds ongevoeliger wordende cellen (=insulineresistentie).
Met als gevolg alle – door jou zo goed beschreven – lichamelijke ongemakken.
Koolhydraatbeperking is dé remedie tegen hyperinsulinemie.
Daarom voel je je zo goed met Grip op Koolhydraten ?

Verkeerde diagnose, geen hypoglykemie maar hyperinsulinemie

hyperinsulinemie
———

Wil je weten of je verslaafd bent aan koolhydraten? Test jezelf dan HIER.