Basisboek Grip op Koolhydraten - Opgewicht

Helft Nederlanders is te dik, futloos en heeft daardoor geen zin in bewegen

Grip op Koolhydraten
Wat wordt er gezegd over dikke mensen?
Dikke mensen zijn lui.
Dikke mensen zijn emotioneel zwak en labiel.
Dikke mensen hebben geen zelfdiscipline.
Dikke mensen hebben geen zin in bewegen en sporten.


Ik wil hier graag mijn rijtje aan toevoegen:

– Futloze dikke mensen eten veel koolhydraten.
– Futloze dikke mensen maken daardoor veel insuline aan.
– Het lichaam van futloze dikke mensen maakt van koolhydraten lichaamsvet aan.
– Het lichaam van futloze dikke mensen draait op de koolhydraatverbranding en niet op de vetverbranding.
– Futloze dikke mensen hebben daardoor geen zin in bewegen, want als de bloedsuiker zakt dan kan het lichaam niet zijn eigen lichaamsvet gebruiken om de bloedsuiker weer aan te vullen.
– Als de bloedsuiker zakt (door bewegen) van futloze dikke mensen worden ze trillerig en komt er een algeheel gevoel van ellendigheid over ze heen. Het overlevingssignaal HONGER in actie.
– Futloze dikke mensen hebben dan dringende behoefte aan koolhydraten zodat de bloedsuiker weer (even) normaal is. Van bewegen worden ze alleen nog maar meer hongeriger.
– Futloze dikke mensen bewegen daarom van nature liefst zo min mogelijk.
– Futloze dikke mensen zitten dus gevangen in het viceuze cirkeltje van HONGER en OVERETEN.

De remedie:

Koolhydraatbeperking!

Hierdoor komt een futloos dik mens in de vetverbranding en kan het ineens bij zijn vetreserves.
Het futloze verdwijnt.
Er ontstaat een energiek (nog) dik mens dat wél wil bewegen.
Het bewegen heeft dan ook effect omdat dan het lichaamsvet wél als energiebron gebruikt kan worden.
Hierdoor kun je ook langer bewegen zonder dipjes.
Urenlang kan er bewogen worden op alleen maar water.
Het lichaamsvet is namelijk een onuitputtelijke energiebron. Een geweldig ingenieuze overlevingsstrategie van het lichaam. Maak daar gebruik van.
Het grote voordeel is ook dat je er geestelijk op vooruit gaat en dat je beter gaat slapen.

Daarom:
Wordt zo snel mogelijk een energiek dik mens.
Grote kans dat je met een combinatie van koolhydraatbeperking en beweging, langzaam en gestaag verandert in een energiek slank mens dat van nature zin heeft om te bewegen!
Dat wil toch iedereen.
Doe de test. Bij veel ja’s eet je teveel koolhydraten en ben je waarschijnlijk futloos en te dik.

Opgewicht komen is niet een kwestie van wilskracht maar van biologie.

19 antwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Klopt! Niet alleen MSG maar ook de kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam.
   Daarom staat MSG, aspartaam en glucose-fructosestroop in de Gripopkoolhydraten-boekjes dan ook op de rode lijst van te vermijden producten.

   Beantwoorden
 1. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Het is zo waar dat het welhaast crimineel mag worden genoemd dat de meeste gewichtsconsulentes nog steeds de verkeerde behandeling starten. Nog steeds een taboe op vet, maar eet wel zo veel mogelijk brood en drink light frisdranken. Ik weet nu uit ervaring wel beter en ben zo blij dat ik de cirkel van trillen en weer snoepen heb doorbroken. De 25 kilo er af was nog het minste voordeel. De energie in lijf en hoofd maken mijn leven zoveel prettiger!

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Crimineel Dat zijn jouw woorden Jacqueline.
   Langzaam maar zeker gaat het taboe van de vetten af en krijgt men door dat de koolhydraten de ware vetmakers zijn.
   De kracht van internet en het ‘weten’ van de mensen dat ze van vetarme voeding niet gelukkig, laat staan slank worden, zal de doorslag gaan geven.
   De voedingsraad zal vanzelf volgen met andere richtlijnen.
   Ik heb er alle vertrouwen in dat 2012 het jaar wordt van de omslag naar koolhydraatbeperking.

   Beantwoorden
   • Fleur
    Fleur zegt:

    Wat mij betreft zeker een jaar waarin de koolhydraatbeperking zijn opmars maakt. Ik heb al een tijdje de papieren voor gewichtsconsulent op zak maar kon er mijn draai niet in vinden. Tot ik het boek grip op koolhydraten had aangeschaft. Dat is de richting waar ik achter sta die ik mensen echt vanuit mijn eigen overtuiging kan aanraden. Bedankt voor de inspiratie

    Beantwoorden
 2. Jet
  Jet zegt:

  Ik doe nu een maand het programma van Yvonne Lemmers en ik heb me nog nooit zo prettig gevoeld. Geen honger, zelfs geen trek, een constante bewustwording van wat eten met je doet, en dan ook al vijf kilo afgevallen.
  Dat koolhydraten zo werken is niet bekend genoeg. Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen.
  Weg met alle crashdieten, foute adviezen, dure voedingsconsulentes en shakedieten, dit is geen eens dieet maar een gezonde levenswijze waarbij je nog afvalt ook.
  Oh wat ben ik blij dat ik het ontdekt heb!!!

  Beantwoorden
 3. Petra
  Petra zegt:

  Nog mooier. Ik ben nu 2 weken bezig, ben de tweede week niets afgevallen maar was wel in staat om een uur te wandelen zonder honger of trillerig te worden terwijl ik toch al 3 uur niets had gegeten.
  Dit kon ik eerst echt niet. Het heeft zelfs nog meer dan een uur geduurd nadat we terug waren voordat ik mijn lunch heb gegeten.

  Ongelooflijk voor mij 🙂

  Beantwoorden
 4. wil
  wil zegt:

  Ik kan er soms kwaad om worden ,mijn dochter zit op het een sportopleiding en wordt geadviseerd veel kh te eten voor haar triatlon,terwijl ik soms een spinningles op een gekookt ei doe ! En dan is er ook op zo’n school geen gezonde maaltijd te krijgen.

  Beantwoorden
 5. nel van der starre
  nel van der starre zegt:

  ik snap niet dat er nog steeds mensen zijn die zeggen dat je “gezond”moet eten en geen tussendoortjes moet nemen. Wat ontzeg je jezelf dan veel. Ik voel me stukken beter, ga 2x per week naar de sportschool en wandel haast elke dag. Had ik een jaar geleden niet gekund en zeker niet gewild. Voel me fantastisch, ondanks mijn artrose.

  Beantwoorden
 6. Ydeetje
  Ydeetje zegt:

  Het wordt er voor mij niet makkelijker op. Voor mij maakt het niet uit welke etenswijze ik volg, als ik serieus ben val ik overal mee af. Sinds kort heb ik (onverwachts) een pacemaker en ben daardoor hartpatiënt. Wat moet ik dan gaan geloven over vetten en cholesterol? Daarnaast zit ik nu 5 weken met een gebroken enkel en beweeg dus nauwelijks. Om het mijn man makkelijk te maken eet ik brood en ‘wat de pot schaft’ Wat schetst mijn verbazing: mijn suikergehalte (heb ook diabetes zeggen ze) was onlangs 5.9. En dat alles maakt me ook erg aan het twijfelen. Een boterham vind ik makkelijker mee te nemen naar mijn werk… Verder voel ik me fit (mede door pacemaker en niet veel doen?).
  Dus ik weet het nu allemaal niet meer zo. Light heb ik afgezworen, maar hoe verder te gaan na mijn herstel? Ik wil sowieso gaan sporten, en voor de rest bekijk ik het nog even. Een lekker stuk fruit tussendoor blijft toch lekker…

  Hoe denken jullie hier over?

  Beantwoorden
 7. Sandra
  Sandra zegt:

  ik ben door medicijnen ( venlafaxine) heel wat dikker geworden en door een te trage schildklier….weer wat dikker. Al met al ben ik nu ruim 20 kilo te zwaar. Ik sport tenminste 2 x per week en doe bijna alles op de fiets ( bakfiets) toch lukt het me niet om af te vallen. Ik ben nu bezig met een dietiste, maar van haar moet ik meer eten met minder calorien……ik denk dat ik toch maar weer ga GOKken ook al is het de 1e keer niet gelukt.

  Dit oproepje hoort niet bij dit stukje van Yvonne, maar zijn er mensen die ervaring hebben met een te trage schildklier en gokkken?

  Iedereen heel veeel succes,
  Groetjes Sandra

  Beantwoorden
 8. Liz
  Liz zegt:

  waarom gaan ze niet eerst eens in de supermarkten kijken wat daar aan dik makers ligt en de reclames op de tv,waarom gaan ze niet de E nummers eens verwijderen uit producten, zich eens verdiepen in de producten om die te veranderen zodat het weer verantwoord wordt om voedsel te kopen , zonder een uur bezig te zijn om te zoeken wat er nu inzit.
  ik erger me een beetje aan de uitspraken , er zijn ook genoeg slanke mensen die niet veel energie hebben ,en emotioneel zijn ,geen dicipline hebben , maar dat valt niet op omdat ze slank zijn, zelf eet ik al 2 jaar koolhydraat arm en veel biologisch ,ik voel me goed maar afvallen zit er bij mij jammer genoeg niet zo in vanwege ziekte ,maar je krijgt van de buitenwereld weinig respect , ze zien namelijk alleen jou lichaam. erg jammer .

  Beantwoorden
 9. Grytsje
  Grytsje zegt:

  @ Sandra: Ik heb geen ervaring met de schildklier, misschien kun je die vraag op het forum stellen?

  @ Ydeetje: Mijn gezondheid is door Gok erg verbeterd.
  Mijn cholestorol is sterk verbeterd (al had ik niet eens een te hoge waarde) want mijn HDL (het goed cholestorol) verhoogde en het LDL verlaagde. Mijn chirurg vertelde me vorig jaar dat ze dat eigenlijk nooit zagen. Ook waren mn andere bloedwaardes supermooi. Ik had in het verleden een hoge bloeddruk en daar medicijnen voor, maar na een paar maanden GOK kon ik die medicijnen al laten staan en mijn bloeddruk is nog steeds heel mooi.
  Ook ken ik iemand die inmiddels diabeet-af is door deze manier van eten, dus als je diabetespatient bent, kun je er alleen maar profijt van hebben.
  Ik kan ook niet altijd goed bewegen en sport ook niet, maar ben toch inmiddels bijna 24 kilo afgevallen en al sinds oktober vorig jaar op gewicht en blijf dat ook lekker nu.

  Ik ben dan ook superblij dat ik Yvonne gevonden heb en eet nu bijna 2 jaar volgens de methode van Grip op Koolhydraten. Ik wil niet anders meer.
  Want heerlijk eten en kunnen afvallen en dan gewoon op gewicht blijven en veel gezonder zijn, dat wil toch iedereen?
  http://opgewicht.forum2go.nl/voor-en-na-foto-s-grytz-update-gok-23-5-kg-t4421.html

  Groetjes Grytsje

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Dank Grytsje voor je reactie.

   Ik heb een link naar je verhaal op het forum erbij gezet. Als je dat niet wilt, reageer dan even dan verwijder ik de link.
   Persoonlijk spreekt me jouw gezondheidsverbetering, wat je toch vooral door koolhydraatbeperkt te eten bewerkstelligd hebt, enorm aan.
   Velen zouden een voorbeeld aan je verhaal moeten nemen.
   Wellicht dat ze dat hoop en moed geeft dat je niet alleen maar verbetering van voorgeschreven medicijnen kunnen verwachten maar dat de juiste voedingskeuze hét medicijn kan zijn.

   Beantwoorden
   • Ydeetje
    Ydeetje zegt:

    Het vervelende is alleen dat je op een gegeven moment niet meer weet wie je wel of niet moet geloven. Waarom zijn er nog zoveel tegenstanders tegen koolhydraatarm? Waarom vinden zij dat dit toch wel nodig is?
    Ik ben in korte tijd goed afgevallen met GOK, maar vind het ook wel lastig. En je wordt gewoon door mensen/specialisten om je heen aan het twijfelen gebracht. Ik denk dat ik zelf maar het beste van verschillende methoden ga combineren, dan is het altijd goed :-). Eerst maar eens herstellen, dan de volgende stap…

    Beantwoorden
    • Yvonne
     Yvonne zegt:

     Grip op Koolhydraten (GOK) is geen koolhydraatarm dieet maar een eetpatroon met een beperking van het aantal koolhydraatmomenten.
     Ik spreek daarom altijd over een koolhydraatbeperkt eetprogramma.
     In een koolhydraatarm dieet is geen ruimte voor koolhydraatrijke producten zoals bij GOK op de oranje lijst staan. Bij GOK is daar wel ruimte voor in het koolhydratenuur.
     zie ook http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/01/31/topwetenschapper-promoot-paleo-in-natuurwinkelkrant/
     Paleo is ook een koolhydraatbeperkt dieet.
     Onthoud vooral de laatste opmerking van huisarts Dr. Vicky Beer als leidraad voor het vinden van je eigen voedingswaarheid.

     “Mensen die beduidend meer groenten, vis, noten, vlees en vers fruit gaan eten en de consumptie van granen, zuivel en bonen beperken, krijgen een lagere bloedsuikerspiegel, verliezen doorgaans gewicht en krijgen meer energie. Iedere diabetespatiënt die ik ooit in mijn praktijk heb gehad die het grootste deel van de tijd paleo at, zag spectaculaire resultaten.”
     Beterschap en een goede gezondheid toegewenst.

     Beantwoorden
 10. Coby
  Coby zegt:

  Ik ben in ieder geval heel tevreden met GOK

  m,n hele leven loop ik hier tegen aan
  ik heb honger vanaf het moment dat ik op sta tot ik weer naar bed ga
  ik ben maar een korte tijd een verzadigd gevoel
  na 2 uur heb ik al weer een knorrende buik en wil ik weer eten
  sinds ik ben begonnen met GOKKEN heb ik dat niet meer
  ik blijf veel langer verzadigd …ik ben er heel blij mee

  Beantwoorden
 11. wil
  wil zegt:

  ik ben in november begonnen met G.O.K (anders eten) van yvonne lemmers.
  voelde me futloos en moe, maar nu kan ik de hele wereld aan.
  en ik val ook nog af (al 10 kilo).
  intussen doet mijn man ook gewoon mee en ook hij voelt zich beter en valt af.
  voor ons is het nu gewoon a way of living.

  Beantwoorden
 12. Annelies
  Annelies zegt:

  Ik ben al langer bezig met GOK maar niet altijd even consequent geweest. In de praktijk eet ik veel bij anderen en ik vind het wat lastig om iedere keer weer met een Program van Eisen te komen, voordat ik aan tafel ga:-). Ik los het nu op door iedere keer zo koolhydraatbeperkt en gezond mogelijk te kiezen uit het aanbod en in ieder geval suikers en witmelen te laten staan. Verder houd ik het totaal aan calorieën per dag in de gaten. Zo val ik dan toch weer af, zonder al teveel honger. Ik slaag er dan zelfs in om in het weekeinde een lekker glas wijn te drinken. Ik houd het nu heel goed vol. Ook doordat ik deze wijze van eten niet langer als een straf zie maar als een verwennerij.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *