Succesverhalen

Om hun Grip op Koolhydraten begeleidingsprogramma bekend te maken onder hun volgers vroeg GOK-diëtist Marieke Sleeking in samenwerking met sportschool Ubcro om GOK-succesverhalen waarvan de volgende 2 geplaatst zijn op hun facebookpagina.

Om nog maar eens te benadrukken dat koolhydraatbeperking een ander mens van je kan maken, plaats ik hier met toestemming 2 succesverhalen van Sandra en Anita.

Het is een kwestie van biologie!

Minder koolhydraten en meer vetten –> verzadiging –> geen dipjes–> geen honger –> lichaam vraagt niet de hele dag meer om eten –>  lichaam kan eindelijk vetten verbranden –> je voelt je al snel veel lekkerder, zowel lichamelijk als geestelijk.
Kortom Koolhydraatbeperking geeft Eetrust en Gemoedsrust!

Diabetes 2

Voor diabetes2 is koolhydraatbeperking hét middel om diabetes te verminderen of helemaal om te keren.

Diabetes 1

Diabetes 1 en koolhydraatbeperking is overigens ook een hele goede combi. Minder koolhydraten betekent minder insuline spuiten met kans op stabiele bloedsuikers. Bekijk de volgende blog met het verhaal van Troy Stapleton en de indrukwekkende video van David Dikeman over zijn DM1 zoontje en LCHF (Low Carb High Fat)

Pre-diabeet Sandra in 10 maanden 30 kilo kwijt en verlost van apneu

Sandra is in 10 maanden tijd 30 kilo afgevallen met Grip op Koolhydraten en verlost van haar apneu.

Sandra is in 10 maanden tijd 30 kilo afgevallen met Grip op Koolhydraten en verlost van haar apneu.

Sandra wilde haar verhaal delen om jullie te laten lezen dat Grip op Koolhydraten een leefstijl is en geen afslank-club of afslank-hype.

Sandra:

Tja, dan wordt er gevraagd naar mijn ervaring met GOK (Grip Op Koolhydraten)
Waar zal ik eens beginnen…..

Diabetes in het vooruitzicht

In november 2015 was ik bij de huisarts, ik woog op dat moment ruim 130 kilo…
Hij zei tegen me: “je moet het helemaal zelf weten, maar wanneer je zo doorgaat ben ik bang dat je over een aantal jaren suikerziekte hebt”…

Workshop GOK

In december 2015 kwam ik via mijn zus in aanraking met Nelleke Dillema, een diëtiste die een workshop gaf over de GOK methode van Yvonne Lemmers, laat ik daar maar eens naartoe gaan dacht ik bij mezelf.
Tijdens die workshop kreeg ik goede uitleg over de werking van koolhydraten (en suikers) in je lichaam.

Eerste weken wennen

Het verhaal sprak me erg aan, dus op 4 januari 2016 begonnen om te gaan eten via de GOK methode!
De eerste paar weken waren erg wennen, ik was echt een suikerverslaafde en het was moeilijk/raar om de gedachten aan zoete dingen uit mijn hoofd te zetten, maar na een week of drie merkte ik dat ik bij het boodschappen doen niet steeds aan snoepen dacht!!!
Maar na een tijdje werd het gemakkelijker, ik vind het eten uit de kookboeken heerlijk, ik merkte dat ik minder honger kreeg, maar wat nog veel fijner was: ik viel af!!!!

Ook probeerde ik wat meer te gaan bewegen, wandelen leek mij voor mij de beste optie.
In het begin dacht ik na 10 minuten “kan ik alsjeblieft weer naar huis”?
Nu, 10 maanden later, lukt het me om een uur achter elkaar te lopen!

En ben ik bijna 30 kilo afgevallen!!!

Ik ben nog niet waar ik wil wezen, mijn streefgewicht is nog wel een eindje weg.
Maar ik weet dat het me gaat lukken!

Ik voel me veel fitter dan vroeger, ik beweeg veel makkelijker en ik eet erg lekker!

Wat wil je nog meer?

Ik snurk niet meer!

Voor mij is er nog een ander, heel groot, voordeel aan het afvallen!
In juni 2015 is bij mij een ernstige vorm van slaapapneu ontdekt. Ik had 35 ademstops per uur. Sinds die tijd slaap ik met een slaapmasker.
Maar nu, sinds een paar weken, merk ik dat ik het masker liever niet meer op doe ’s nachts! En wat blijkt???? Ik snurk niet meer! (voordat de apneu ontdekt werd sliepen mijn man en ik apart door mijn snurken….) In overleg met de specialist is nu besloten om het slaaponderzoek opnieuw uit te voeren. De kans is heel groot dat, door mijn afvallen, het aantal apneu’s in die mate is afgenomen dat ik misschien wel zonder masker kan gaan slapen!

Lastig te begrijpen voor mensen die calorieën tellen.

Het is soms lastig om met anderen over deze levensstijl te praten, mensen die de calorieën tellen, schrikken van de vetten en eiwitten die bij deze methode horen.  In het begin probeerde ik hen ervan te overtuigen hoe dit volgens de GOK methode werkt, maar mensen willen of kunnen dit niet horen. Ik heb die gedachte maar los gelaten, het werkt voor mij en dat is het allerbelangrijkst!

Ik ben niet aan het lijnen!

En nogmaals: het kost me geen enkele moeite om mij aan de “GOKregels” te houden! Ik ben NIET AAN HET LIJNEN maar heb een andere LEVENSTIJL gevonden waarvan ik weet dat ik dit de rest van mijn leven makkelijk vol kan houden!

Ik wens een ieder die ook met deze methode aan zijn/haar gezondheid wil werken heel veel succes enne…..
ALS IK HET KAN, KUN JIJ HET OOK!

Groet Sandra

Anita van Diabetes 2 af en 18 kilo minder

Anita van Diabetes 2 af en 18 kilo minder

Anita, 18 kilo afgevallen en van haar diabetes 2 af

Anita:

April 2015, na een bloedcontrole bleek dat mijn glucosewaarde 16 (normaal rond 5.5) nuchter was. Dat was schrikken, want ik had opeens diabetes.
Direct aan de metformine (2 keer daags 500 mg). Dit werkte al met een week, want de nuchtere waarde was gezakt naar 9.
De HbA1c was de eerste keer 98, dus erg hoog.
Terwijl een waarde van 42 als normaal wordt beschouwd.
Ik had wel het gevoel zelf aan de slag te moeten gaan om er zoveel mogelijk aan te doen om dit onder controle te krijgen, tenslotte is diabetes 2 vaak te wijten aan een verkeerde levensstijl.

Koolhydraten het sleutelwoord

Na een zoektocht op internet had ik al snel door dat koolhydraten het sleutelwoord kon zijn.
Ik kwam terecht op de site van Yvonne Lemmers, Grip op Koolhydraten, kortweg GOK en ben direct hiermee aan de slag gegaan.

Wennen in het begin

In het begin een beetje, want ja die boterhammetjes…
Maar gaandeweg steeds meer, simpelweg omdat het werkte. Ik begon af te vallen, zonder honger en zonder het gevoel er iets voor te doen/laten.
In juli 2015 na 2 maanden GOK-ken was de HbA1c al gezakt naar 53 en was ik al de nodige kilo’s kwijt.

Ik ging door!

Om een lang verhaal kort te maken. Ik ging er mee door, mijn omgeving zag het en sommige zijn me gevolgd, mensen met Diabetes2 die al flink minder medicatie nodig hebben en van de spuit weer terug naar de pillen zijn gegaan.

Stoppen met metformine

In februari 2016 vond ik het zelf tijd om maar eens te stoppen met de metformine.  De diabetes consulente zag niet veel in mijn plan, maar toen ik in april 2016 met een HBA1C-waarde van 41 weer in de praktijk kwam was ook zij om! De controles werden direct naar eens per half jaar gezet.

Huisarts: “Kan niet beter en vooral zo doorgaan.”

November 2016: controle bij de huisarts. Kan niet beter en vooral zo doorgaan. Waarde HbA1c 43, dus blijft stabiel. We hebben even over het GOK gesproken en nu was het oordeel: vooral mee doorgaan en ze heeft het genoteerd in mijn dossier. Mijn suikerwaardes zijn perfect (zonder enige medicatie)!

Levensstijl met roomboter, vetten, slagroom, noten en eieren

Inmiddels is GOK voor mij een levensstijl die ik zonder na te denken toepas. Als ik anderen vertel dat ik veel roomboter, vetten, slagroom, noten en iedere dag 2 eieren eet, gelooft niemand dat ik daarmee ben afgevallen. Ook de huisarts vroeg dat vol ongeloof.

Langzaam en gestaag verder afvallen

Nu val ik nog steeds af, maar erg traag, dat is een bewuste keuze. Ik kom vooral niet meer aan. In totaal 18 kg afgevallen.

Nu denk ik niet aan afvallen, maar eet gewoon kh arm volgens mijn eigen invulling en dat blijkt te werken. Ik heb ook het gevoel dat als ik er 5 kg af wil krijgen dat ik alleen maar ff beter moet kijken wat ik eet. Nu denk ik er eigenlijk niet aan, eet wanneer ik honger krijg of denk dat mijn suiker laag is.
Heerlijk is dat, gewoon niet met dat gedoe bezig te zijn!

En die boterhammetjes?

Ik mis ze niet, er zijn genoeg alternatieven. Ik bak het allemaal zelf, zodat je ook nog eens precies weet wat je eet. Zeker geen toegevoegde rommel meer.
En als ik het kan…?!
Een tevreden GOKster

Meer lezen…

Op zoek naar een  [av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]GOK-diëtist, klik  dan hier.  Meerdere diëtisten bieden allerlei begeleidingsprogramma’s aan. Zowel individueel, als in groepsverband. Ook organiseert een aantal GOK-diëtisten (kook)workshops. Vraag naar de mogelijkheden. Is je eigen risico op, dan worden dieetconsulten tot een bepaald aantal uren vergoed door de ziektenkostenverzekering.

Hoe koolhydraatverslaafd ben jij? Klik [av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]hier voor 20 korte Ja/Nee vragen met gelijk de resultaten in beeld.

(Her)starten met koolhydraatbeperking ? Lees dan de [av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]5 Beginnerstips Grip op Koolhydraten

Meer succesverhalen? [av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Klik dan hier.

Meer berichten over diabetes:

hyperinsulinemie2

Lees de artikelen op NOS:

nos-ik-heb-diabetes-2-maar-een-koelkast-vol-lekkere-dingen

nos-beter-eten-en-meer-bewegen-kunnen-diabetes-type-2-genezen