Heb je Broodje gezond op Npo3 van 9 mei 2019 gezien over het microbioom / darmflora? Met goede uitleg over het belang van een goed darmflora. In het programma wordt ook aangegeven dat tijdens of na het gebruik van antibiotica het beste tegelijkertijd probiotica gegeven kan worden. Kijk het hier terug: https://www.npo3.nl/broodje-gezond/09-05-2019/KN_1706182

Het belang van een goed microbioom / darmflora

Nu ben ik al een tijdje bewust van het belang van ons microbioom. Steeds duidelijker wordt dat onze buik veel invloed heeft op onze gezondheid. In de darmen zitten biljoenen goede en slechte bacteriën. Door het gebruik van antibiotica gaan er vele slechte, maar ook vele goede bacteriën kapot. Dat kan diarree en buikklachten veroorzaken. Aanvulling van goede bacteriën kan hier snel verbetering in brengen. 

Van dichtbij heb ik onlangs de kracht en het voordeel van probiotica ondervonden: 

Dochter en kleindochter krijgen antibiotica

Vijf maanden geleden (jan 2019) is onze dochter Britt, na een zwangerschap van bijna 42 weken, bevallen van een gezonde dochter Beau. Op het kraambed kreeg onze dochter kraamkoorts. Een reden kan zijn dat de baby in het vruchtwater gepoept had en de bevalling traag op gang kwam. Britt kreeg dus gelijk een infuus met antibiotica en voor de pijn kreeg ze een ruggenprik. Na de geboorte had onze kleindochter Beau iets verhoogde ontstekingswaarden en daarom kreeg ze vanaf dag 1 al een infuus met antibiotica. De ontstekingswaardes bleven gelukkig laag en verbeterden snel, de koorts zakte bij Britt, maar al met al hebben moeder en dochter allebei ongeveer een week antibiotica gehad.

Darmkrampjes

In het ziekenhuis was er helaas geen protocol om probiotica te geven. Ondanks dat onze dochter borstvoeding gaf, kreeg haar baby heel erg last van darmkrampjes. In de beginweken had Beau heel wat huil-uurtjes.
Na twee weken was er gelukkig een praktische verpleegkundige van het consultatiebureau die het advies gaf om met probiotica te starten. Ze had in de praktijk al meerdere positieve ervaringen hiermee gehad. 

Probiotica op advies consultatiebureau

😀Yes, dacht ik! Ik ging toen gelijk op zoek naar een goede probiotica voor onze dochter en kleindochter. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Bio-Kult en Bio-kult-infantis (voor baby’s). 

Geen heftige buikkrampjes meer 😀

De darmkrampjes waren binnen enkele dagen zo goed als verdwenen en daarmee ook het vele huilen. Ook de darmen van mijn dochter werden weer optimaal en daarmee verbeterden ook haar immuunsysteem en stofwisseling. Ze kan de kleren van voor de zwangerschap gewoon weer aan. Twee maanden borstvoeding geven in combinatie met Grip op Koolhydraten fase 2 werkte prima.

Beau is nu een tevreden rustige baby, die al heel goed doorslaapt. Ze meldt zich met wat huilen als ze honger heeft. En de rest van de tijd is ze een blije energieke baby die groeit als kool en rustig in slaap valt.

Buik blij, baby blij, moeder blij, vader blij en de opa’s en oma’s blij 😀.

De wekelijkse oppasdagen zijn een genot 😀

In Grip op Koolhydraten webshop

In de Grip op Koolhydraten webshop zijn de twee probiotica producten van Bio-Kult toegevoegd. Omdat dit voor velen dé oplossing kan zijn – in combinatie met koolhydraatbeperkte vezelrijke voeding – voor hun darmproblemen en aanverwante kwaaltjes.

Bij anti-biotica, eczeem en allergieën

Ook als je in het verleden regelmatig antibiotica gehad hebt, is het gebruik van probiotica een aanrader. 
Ook bij eczeem en allergieën kan probiotica de sleutel zijn om van de klachten af te komen. Het geeft je immuunsysteem een boost. 

Zie Probiotica Bio-Kult

Bio Kult probiotica

Deze probiotica van Bio-Kult wordt in een beperkt aantal gespecialiseerde winkels en webshops voor dezelfde vaste prijs verkocht. 

Bio-Kult

De Probiotica Bio-Kult voor kinderen en volwassenen zijn kleine capsules. Deze zijn makkelijk in te nemen. De capsules zijn ook te openen. De poeder die er in zit kan makkelijk vermengd worden in de voeding, bijv. wat yoghurt. Ook volwassenen kunnen beter de dosis opbouwen. Maak een capsule open en begin met een kwart of halve dosering.  Met water / vocht vermengen en even 5 – 10 minuten in laten trekken. Dan zwellen de bacteriën op en zijn ze beter bestendig tegen het maagzuur en kunnen ze hun werk doen in de darmen. 

Doe er je voordeel mee! 

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]Colon clean kun je er bij gebruiken. De oplosbare voedingsvezels in Colon clean (psyllium en inuline) voeden de darmbacteriën. Een weldaad voor je darmen.

 

N.B. Tot ca. juli 2021 was er een speciale versie Bio-Kult voor baby’s. Deze Bio-kult Infantis is niet meer verkrijgbaar. Het product wordt geherformuleerd vanwege veranderde regelgeving in de EU betreffende baby voedingsproducten.