MIM  in siliconen mokken

Beste Yvonne,
In je boek 4 schrijf je over dat er siliconen mokken bestaan die heel handig zijn voor MIM’s (muffin in een mok). Kun jij mij laten weten waar je die kan kopen? Ik kan het maar niet vinden op internet, vandaar.

gr. Peggy

MIM in siliconen beker – met crackermix Grip op Koolhydraten als basis

Magnetron beker / soepkom

Deze groene flexibele siliconen beker heb ik ooit bij Lidl gekocht. Ze zijn helaas niet meer te koop, wellicht ooit weer eens.
Wat wil nu het geval… Deze week (eind november 2020) zijn er rode magnetronbekers bij Lidl te koop. Deze bekers/soepkommen van Sistema zijn gemaakt van Polypropyleen (PP) en vrij van Bisphenol A (BPA), Bisphenol S en Ftalaten. Het gebruik van deze producten hebben daardoor geen negatief effect op de gezondheid.

Ik heb de soepkom gekocht en een MIM gemaakt met als basis de crackermix en toegevoegd 1 ei, Griekse yoghurt en (wijnsteenbak)poeder.
Ze zijn goed gelukt en de MIM komt makkelijk uit de beker!

 
Zie de foto’s:

MIM – met crackermix Grip op Koolhydraten als basis[/caption]

Recepten MIM (muffin in een mok)

Diverse recepten  van koolhydraatarme MIM’s (Muffin in een Mok) – zowel hartige als zoete – vind je in boek 4: Grip op Koolhydraten – dagmenu’s, boek 5: Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s en in de GOK-special.

Of neem eenvoudig de Grip op Koolhydraten crackermix als basis.

Dit heb je nodig:

Roer alle ingrediënten goed door elkaar in een mok of soepkom.

Bak de MIM in 2 – 3 minuten op de hoogste stand tot de structuur lijkt op cake. Is de muffin nog wat vochtig, bak dan een half minuutje extra. Even uit laten dampen en in 5 plakjes snijden. Besmeren en beleggen met eiwitrijk beleg. Zo heb ik genoeg aan een halve MIM per ontbijt of lunch.
Van 500 gram crackermix hennepzaad  of crackermix amandelmeel kun je bijv. 10 MIM’s maken of 40 crackers.

Een kleine verpakking crackermix (125 gram) is goed voor 10 crackers, of  bijv. 6 crackers en 1 MIM.

Eet smakelijk!

 

Reacties en ervaringen Grip op Koolhydraten

Beginnerstips Grip op Koolhydraten