Leefstijlinterventie en Henrik

Leefstijlinterventie is een hot thema in de hedendaagse voeding- en gezondheidstrend. Wereldwijd wordt steeds beter duidelijk wát nu precies de leidraad is naar een gezonder en beter leven.

Sleutelwoorden leefstijlinterventie:

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]1[/av_dropcap2] Koolhydraatbeperkte voeding

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]2[/av_dropcap2] Beweging in de vorm van HIIT

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]3[/av_dropcap2] Vermindering van stress

Het verhaal van Henrik

Melchior Meijer schreef op zijn geheel eigen wijze in zijn blog Paleo Perspectief  het mooie verhaal over de gezondheidsverbetering van de 39-jarige zakenman Henrik. Hoe hij door verandering van o.a. voeding en HIIT van zijn angsten, migraine-aanvallen en van diabetes 2 verlost werd en een heel ander mens werd.
Melchiors kippenvelmoment nadat hij Henrik na een jaar weer terugzag in het Zweedse zwembad:

Kippenvelmoment

Toen ik de volgende zomer terugkwam, trof ik in het zwembad een totaal andere vent. Doordat we contact hadden gehouden wist ik dat Henriks getallen – bloedglucose, HbA1c (marker voor glucoseregulatie over ongeveer drie maanden), bloeddruk, leverwaarden, buikomtrek, triglyceriden – successief waren veranderd van pathologisch (=ziek) naar die van een jonge maagd. Maar als je ziet dat de mens erachter is getransformeerd van de Opgewarmde Dood in een vrolijke, energieke, volledig functionele vent, dringt de impact ervan pas goed door. Dan heb je toch even een kippenvelmomentje.

Veel N=1 succesverhalen maakt N=veel!

Het verhaal van Henrik is een zogenaamd N=1 verhaal wat staat voor 1 proefpersoon. Vaak worden dergelijke n=1 verhalen als niet relevant lees geen bewijs afgedaan. Maar in onze hedendaagse transparante digitale wereld gaan al die afzonderlijke n=1 verhalen wel degelijk meetellen. Dat voeding zowel de oorzaak als het medicijn voor vele kwalen is, valt niet meer te ontkennen. En dat niet vetrijke voeding maar juist een voeding met veel en vaak koolhydraten dé veroorzaker is, dat wordt door al die n=1 succesverhalen van over de hele wereld alleen maar duidelijker. Alleen jammer dat vele traditionele medici en voedingsmensen dit nog steeds niet ‘durven’ toe te geven.

Melchior schrijft hierover:

Henriks verhaal staat geenszins op zichzelf. Op mijn blog en die van vele anderen wemelt het van soortgelijke ervaringen. Dr. Rangan Chatterjee laat het met BBC-camera’s erop keihard zien. Waarop staat de Real Life teller inmiddels? N=100? N=1000? N=1.000.000? Een veel gehoord tegenargument is dat mensen die mislukken daarmee niet te koop lopen en dat je van hen dus niets meer hoort. Maar in bijvoorbeeld de veganistische scene struikel je over de horrorstories van ex-gelovigen die na een bijna dood ervaring eieren voor hun geld kozen.

 

Ancestral Health Symposium 

Melchior Meijer is wederom een van de vrijwilligers van het derde Ancestral Health Symposium dat dit jaar in Maastricht gehouden wordt.

Dit jaar is het thema ‘leefstijlinterventies’. Met voeding, stress en beweging als de belangrijkste speerpunten. Dat belooft weer een interessante dag te worden met goede sprekers waaronder Hanno Pijl, Leo Pruijmboom, Harriët Verkoelen, Remko Kuijpers, Hans van Kuijck en Vita Gurvits.

Kom je ook op 30 september 2017 naar Maastricht?

Zelf sta ik er weer bij de boekentafel voor meet- en greets en signeren van boeken. Ook enkele andere GOK-diëtisten zullen weer aanwezig zijn op het symposium.

Kom je ook? Het is niet alleen interessant voor diëtisten, gewichtsconsulenten, artsen, maar ook voor geïnteresseerde niet-voedingsmensen.

Hier kun je nog inschrijven.

 

[av_dropcap2 color=”orange” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]Lees: Het verhaal van Henrik op de site van Melchior:

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Zie succesverhalen door de lijfstijlinterventie Grip op Koolhydraten

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Mijn verslag van  Ancestral Health Symposium 2016

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Diabetes 2 en koolhydraatbeperking