Diabetes 2 en het belang van koolhydraatbeperking

Op EenVandaag was op 11 maart 2016 een mooie uitzending over diabetes type 2 en het belang van koolhydraatbeperkte voeding.
Zo fijn dat er steeds meer bekendheid komt dat met koolhydraatbeperkte voeding veel gezondheidsvoordelen te behalen zijn bij met name diabetes 2.
Klik op het volgende plaatje om de uitzending terug te zien:

keer diabetes om eenvandaag 11maart2016

keer diabetes om eenvandaag 11maart2016

Grip op Koolhydraten en diabetes

Al vanaf 2005 ben ik, Yvonne Lemmers,  als diëtist overtuigd van koolhydraatbeperking. Het is dé voeding om lichaam én geest in opperste staat van gezondheid te brengen. Vele blogberichten heb ik al geschreven over diabetes met o.a. diverse succesverhalen zoals die van Chantal en Petri en over Keer Diabetes Om.


 

Vrienden en Volgers

Grip op Koolhydraten heeft inmiddels vele overtuigde vrienden en volgers, die vooral op sociale media ook weer aan hun volgers en vrienden de koolhydraatbeperkte boodschap doorgeven. Dat is de kracht van de sociale media. Van niet-te onderschatten waarde voor het overbrengen van een boodschap.

keer diabetes om Hanno Pijl

Professor Hanno Pijl

Voeding Leeft

Fijn dat nu de Organisatie van  ‘Voeding Leeft’  (met gerenommeerde namen zoals prof Frits Muskiet, Prof  Jaap Seidell, Prof Hanno Pijl, Kris Verburgh, Rob Baan en collega diëtisten Connie Hoek en Karine Hoenderdos) meer en meer in beeld komt. Zoals in de uitzending van EenVandaag van 11 maart 2016.

Foodlog

Op Foodlog wordt volop doorgepraat over de uitzending. Lees de blog op Foodlog en volg de reacties.

keer diabetes om Ab Klink

Lees de berichten op Foodlog, lees de reacties en laat naar wens een reactie achter met jouw bevinding met koolhydraatbeperkte voeding en diabetes

Ex-minister Ab Klink en VGZ

En vooral bijzonder goed bericht dat ex-minister Ab Klink (nu VGZ) ook overtuigd is en wil dat koolhydraatbeperking als middel ‘over de hele linie’ moet worden afgedwongen! Hopelijk gaat onze huidige minister Edith Schippers dat binnenkort regelen. Dat zou helemaal goed nieuws zijn voor al die diabeten die nu nog denken dat ze met vetarme koolhydraatrijke voeding en diverse bloedsuikerregulerende geneesmiddelen op de goede weg zijn.

Het voortschrijdende inzicht dat koolhydraatbeperking in combinatie met vetten hét middel is, moet iedere diëtist én diabeet ter ore komen.
Koolhydraatbeperking is dé weg naar een betere gezondheid en minder zorgkosten!

Bijkomend voordeel is dat mensen dan als vanzelf weer zin hebben om uit de luie stoel te komen en te bewegen 🙂

Meer lezen?

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2]Lees dan HIER verder voor meer blogberichten met o.a. succesverhalen van ex-diabeten.
[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]@[/av_dropcap2] Adressen van Grip op Koolhydraten diëtisten