Email van Petra:

Hallo,
Een woord van dank aan Yvonne.
Ben al 20 jaar aan het tobben met een ernstige vorm van migraine (laatste 3 kwart jaar  hele week niet lekker tot zwaar beroerd ). Ik heb een neuro – hormonale afwijking want ik heb ook fibromyalgie. dat heeft te maken met o.a. serotonine. Ik ben er achter gekomen dat ik een koolhydratenintolerantie heb.

Ik ben na zoeken op het web op dit Grip op Koolhydraten dieet gekomen.
Ik ben de eerste dagen zwaar ziek geweest, maar ben nu 9 weken bezig en ik ben een totaal ander mens. Ik ben niet meer ziek geweest. Alleen bij hormonale schommelingen neem ik een imigran. Dat is er dan 1 in de maand, i.p.v. 4  a 6 per week.
Ik kan het dieet goed volhouden omdat het zo’n verbetering brengt in mijn leven. Mijn huid is zichtbaar verbeterd. God dank ik voor het laten vinden van dit dieet van Yvonne Lemmers. Men kan naar de maan, harten transplanteren, genetisch manipuleren….maar men kan voor alle migraine patienten niets vinden.
Ik ga weer naar mijn huisarts en hem wijzen op dit dieet. Hij is al op de hoogte dat ik er mee ging starten. Ik ben een levend bewijs dat door voeding veel kan veranderen in een mensenleven.
groet Petra.

————–

Dag Petra,
Dank voor je mailtje.
Altijd weer heel bijzonder voor me om zo’n indrukwekkende positief bericht te ontvangen.

Inderdaad: koolhydraatbeperkte volwaardige voeding is voor veel klachten vaak al hét medicijn!
Maar het omgekeerde is er aan vooraf gegaan: Koolhydraatrijke vetarme light voeding heeft je waarschijnlijk ziek gemaakt.

Heerlijk voor je dat je je nu zo goed voelt. Je hebt het levende bewijs geleverd.
Laat dat bewijs nooit meer uit handen vallen!
Dus vooral doorgaan met koolhydraatbeperkt eten volgens de richtlijnen fase 1 of fase 2.

Wat je huisarts betreft, lees dit forumdraadje maar eens, print het eventueel uit om mee te nemen naar je huisarts: Liesbeth op doktersadvies begonnen met Grip op Koolhydraten

Graag zou ik je berichtje eens (anoniem) willen plaatsen op mijn website of op mijn forum. Ik deel graag goede berichten 😉
Laat maar even weten wat je daar van vindt.

Groeten,
Yvonne Lemmers

—————

Beste Yvonne,
Je mag mijn bericht anoniem gebruiken.
Ik hoop dat er migraine patiënten zijn die dit lezen. Dat zij hun medicatie laten staan en proberen door middel van voeding zich beter te gaan voelen.
Ik heb alles geprobeerd; chiropractie, fysiotherapie, ontspanningsoefeningen, warmtebronnen, bindweefsel – massage, medicatie; imigran, maxalt, topamax. etc.
Niets helpt je er van af. De aanvallen blijven komen en steeds. En maar overgeven in die emmer. Op den duur ga je verschillende kleuren emmers kopen voor een beetje afwisseling.

Uiteindelijk begrijp ik dat ik mezelf als het ware aan het vergiftigen was door veel koolhydraten te eten.
In het verleden heb ik kruiwagens vol zoetstof op.
Ik let nu ook erg op de E stoffen.

Voor mijzelf begrijp ik dat ik dit dieet waarschijnlijk levenslang trouw zal moeten blijven. Het koolhydratenuurtje is een soort oase. Ik kan het dieet niet als last ervaren. Het is voor mij als een sleutel naar een normaal leven.
Sinds jaren voel ik me energiek, en kan ik doen waar ik zin in heb.
s’Morgens opstaan en gaan doen wat je die dag van plan bent te gaan doen, überhaupt plannen te hebben, was voorheen alleen een droom.
Nu, is voor mij die droom uitgekomen.
Ik leef.

Groet Petra

zie ook http://www.gripopkoolhydraten.nl/voor-wie-geschikt/uit-mijn-mailbox/geen-migraine-aanvallen-meer/