Dr. Mike Moreno 17 dagen dieet, Dr. Atkins, Dr. Frank, Dr. Dukan, GOK en lauw water

Januari 2012, heel Nederland is aan het lijnen.
Afslanken is hét meest genoemde voornemen van 2012.
Prima voornemen wat met koolhydraatbeperking een eitje is 🙂
2012 wordt het jaar van de definitieve doorbraak van koolhydraatbeperking!
Dr. Mike Moreno is in navolging van Dr. Atkins, Dr. Frank, Dr. Dukan, het nieuwste dieet dat door een doker gepromoot wordt.
Ik ben hier wel blij mee. Net zoals ik blij ben met de propaganda van dr. Frank.
Al deze doktoren hebben jarenlange praktijkervaring en zijn tot de conclusie gekomen dat de zogenaamde vetarme koolhydraatrijke voeding dé grote gemene deler is van al hun overvolle wachtkamers met patïënten.
Al deze doktoren pleiten voor koolhydraatbeperking.
Koolhydraatrijke voeding is de ziekmaker en koolhydraatbeperkte voeding is hét medicijn/preventiemiddel.
Jammer dat niet alle Nederlandse dokters de adviezen van deze doktoren overnemen.
Hardnekkig blijven de meeste reguliere artsen hun vetarme koolhydraatrijke light boodschap verkondigen, in navolging van de aloude – helaas achterhaalde – richtlijnen van het Voedingscentrum, die ze in hun studie in een paar uurtjes geleerd hebben.

Wel graag wat opmerkingen.
– Aanhangers van dr Dukan adviseer ik vooral NIET het advies op te volgen om ‘aspartaamrijke’ kauwgom en dranken als een soort bondgenoot te zien. Kunstmatige zoetstoffen kun je maar beter vermijden, ze doen je lijf geen goed.
– Aanhangers van dr. Moreno adviseer ik om vooral geen lauw water uit de warme kraan te drinken. Dat is géén drinkwater!!
Wil je lauw water drinken, voeg dan aan koud water uit de koude kraan wat kokend water toe, of drink anders afgekoeld kokend water. Wel zo veilig voor je lijf.
– En mocht je door een van de dokter-diëten het genot van minder koolhydraten aan je lijf gevoeld hebben, en ben je toe aan nieuwe recepten en variatie in je weekmenu, laat je dan inspireren door de Grip op Koolhydraten boekjes. Keuze genoeg om levenslang heerlijk te kunnen genieten van lekkere recepten voor een gezond lichaam én geest.
zie http://www.gripopkoolhydraten.nl/gok-boeken/

4 antwoorden
  • yvonne
   yvonne zegt:

   Ik ben blij met iedere doktor die een koolhydraatbeperkte boodschap uitbrengt.
   Kans is groot dat nu met de publiciteit rondom het Moreno dieet weer een grote nieuwe groep mensen in aanraking komt met de voordelen van koolhydraatarm/beperkt eten.
   Het gevoel dat je eindelijk kunt afvallen zonder dat continue hongergevoel zoals bij de ouderwetse 1000 kcal diëten gebaseerd op de richtlijnen van ‘gezonde voeding van de schijf van vijf”.
   Moreno belooft in 17 dagen 5 à 6 kg gewichtsverlies. Dat is behoorlijk veel.
   Kans is groot dat het niet vol te houden is.
   Al die mensen zou ik graag kennis willen laten maken met Grip op Koolhydraten.
   Lekker eten, niet eentonig, jee mag zelf je eetpatroon samenstellen aan de hand van de richtlijnen, met een dagelijks koolhydratenuur en de rest van de dag koolhydraatarm met als bonus 0,5 – 1 kg per week afvallen.

   Beantwoorden
 1. Tamara
  Tamara zegt:

  Is alles niet afhankelijk van je gewichtsverlies capaciteit? Ik volg nu Dr Mike’s programma, maar ik heb niet de illusie dat ik binnen 17 dagen 5 kilo kwijt zal zijn. Dit is wel mijn doel, maar ik zal er wellicht langer over doen dan iemand die als doel heeft om 20 kilo af te vallen.
  Ik zou niet voor altijd volgens cyclus 4 willen leven, te saai om eerlijk te zijn. Ik zie daarom meer waarde in de “GOK-theorie”, waar je meer de balans zoekt en vindt. Maar ik zal het natuurlijk allemaal eerst eens uit moeten proberen 🙂

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] o.a. Dr. William Davis en dr. Kris Verburgh te staan. De boeken vullen elkaar prima aan. zie ook dit bericht. Geplaatst in grip op koolhydraten en getagged Bijenkorf, broodbuik, Voedselzandloper.. ← […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *