Uit een onderzoek onder 78 politiemannen (Universiteit van Jerusalem) is gebleken dat ’s avonds koolhydraten eten gezonder is, dan de gehele dag door koolhydraatrijk eten. Ze kwamen op dit idee door de ramadan. “Wanneer zij overdag vasten en ’s avonds koolhydraten eten, verandert de hormooncurve van leptine.”

Voor alle mensen die al eten volgens de richtlijnen van Grip op Koolhydraten is dit geen echt nieuws, maar wel een mooie bevestiging dat ze met Grip op Koolhydraten op de goede weg zijn.
Eenmaal daags een koolhydraatrijk koolhydratenuurtje en de rest van de dag koolhydraatarm.
Je geest en lichaam varen daar wel bij.

‘Alleen ’s avonds koolhydraten is gezonder’
BAARN – Een experimenteel voedingspatroon waarbij koolhydraten alleen tijdens het diner gegeten worden, kan helpen bij ernstig overgewicht en obesitas.

Dat blijkt uit onderzoek van de Hebrew University of Jerusalem.
Het voedingspatroon heeft invloed op de uitscheiding van hormonen die verantwoordelijk zijn voor gevoelens van honger en verzadiging en voor hormonen die in verband staan met het metaboolsyndroom.
Het experimentele dieet helpt mensen die willen afvallen op de lange termijn en vermindert tegelijkertijd risicofactoren voor diabetes en hart- en vaatziekten.

Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/2956234/alleen-s-avonds-koolhydraten-gezonder.html