In een eerder nieuwsbericht meldde ik al dat Karin Bloemen zich soms ‘een oude man’ voelt. Gelukkig pikt medisch journalist en paleo-aanhanger Melchior Meijer het ook op en legt in het onderstaande bericht uit waarom Becel (omega6) juist niet goed is voor hart en bloedvaten. 

Edwin den Boer zegt: Hoe komt het toch dat veel mensen zo weinig zelfkritisch zijn, geen vragen (durven te) stellen bij hun eigen leef- en eetpatroon. Ze hebben last van overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, ondanks dat ze alles ‘goed’ doen, en toch blijven ze maar braaf hun becel smeren, gaan ze nog meer bewegen en slikken ze hun medicatie alsof het snoepjes zijn.

“Voor wie geen Engels beheerst: alle vetzuurdeskundigen op een paar fossielen na (Martijn Katan, Frans Kok, Walter Willett, Pipo de Clown) zijn als ze met elkaar zitten te tafelen van mening dat het ‘gezonde’ vet dat lange tijd ‘goed voor hart en bloedvaten’ heette te zijn nooit goed voor hart en bloedvaten is geweest en feitelijk verantwoordelijk is voor een behoorlijke portie van onze totale ziektelast. Op een ha, ha, ha wat zaten we er naast en wat heb je toch een idioten achtige manier. Japanse voedingsonderzoekers zeiden het twaalf jaar geleden onverbloemd in het vakblad van de Japanse Farmaceutische Associatie: ‘Te veel linolzuur lokt een sluimerende ontstekingstoestand uit en draagt onder meer bij aan hartinfarcten, beroertes, astma, kanker, reuma, diabetes, ADHD, Non Alcoholic Fatty Liver Disease, depressie en Alzheimer (…) Alleen door de opmars van linolzuur te beteugelen, kunnen we deze in het westen zo gebruikelijke kwalen buiten de deur houden.’”

Hoe hoger je cholesterol, hoe langer je leeft.

Wie toch bang is voor een ‘verhoogd cholesterol’ doet er beter aan zijn cholesterolprofiel te verbeteren. Hoe? Minder koolhydraten (vooral minder of geen tarwe) en meer verzadigd vet uit bijvoorbeeld roomboter.

Lees hier het volledige bericht van Melchior Meijer