boeken_App_forum_voorpagina3

Met trots en dankbaarheid mag ik melden dat Grip op Koolhydraten een lustrum bereikt heeft en nog steeds groeiende is!
Het zijn vijf intensieve jaren geweest met vele veranderingen, commotie, keuzes maken, dicht bij mezelf blijven, goed naar anderen luisteren en vooral met de stroom mee gaan en niet bang zijn.

Maart 2009 druk 1 basisboek Opgewicht

Vijf jaar geleden – maart 2009 – had ik, met tranen in mijn ogen, het eerste exemplaar van het basisboek Opgewicht druk 1 in handen. Dat was een bijzonder moment. Een pallet boeken met 1000 exemplaren stond in de garage. Geen isbn nummer, alleen verkoop via mijn eigen verkoopkanalen: mijn website, de plaatselijke boekhandel en in de winkels van mijn familie. Spannend en uitdagend om het in eigen beheer gemaakt te hebben en om het aan de man/vrouw te brengen. Zes maanden later was de tweede druk een feit en nu mét isbn nummer en aangesloten bij het Centraal Boekhuis. Verkoop in alle boekwinkels was daarmee mogelijk.

Januari 2014 druk 10

Nu vijf jaar later ligt de tiende druk van het basisboek Grip op Koolhydraten – Opgewicht in de winkels, met inmiddels een vernieuwde cover. Ook tekstueel zijn er in de loop der jaren aanpassingen geweest. De richtlijnen van fase 1 en 2 zijn gelijk gebleven. Drukken van 5.000 en 10.000 zijn nu de gedurfde oplages.

Kookboek 1 en kookboek 2

In samenwerking met hobbykok Thea Bremer volgden in 2010 en 2011 Kookboek 1 en Kookboek 2.

 

Inmiddels liggen er meer dan 100.000 Grip op Koolhydraten boeken op keukentafels en op nachtkastjes.

 

Het schijnt heel bijzonder te zijn dat een boek zo lang loopt. De meeste boeken liggen 3 à 4 maanden in de winkels. Zelf wijt ik het aan het feit dat de boeken mede door de goede resultaten en al die levende reclameblokken van mens tot mens doorverteld worden.

De kracht van internet

En vooral ook de kracht van internet, het forum, facebook, twitter en de vele goede recensies op bol.com hebben voor zichtbaarheid van het ‘koolhydratenkunstje’ van GOK bijgedragen.

Geen hype, maar een blijvertje

Gelukkig is GOK nooit een hype geweest en wordt het wellicht wel een blijvertje 🙂

Met dank aan

Graag wil ik dan ook iedereen bedanken die op welke wijze dan ook GOK tot een succes gemaakt heeft. Ik noem geen namen want ik heb in de loop der jaren zoveel bijzondere en gedreven mensen leren kennen, teveel mensen om op te noemen met kans dat ik velen vergeet te vernoemen.

En ik wil graag alle mensen bedanken die mij op een of andere wijze hebben laten weten welk impact GOK op hun lichaam en geest heeft gehad. Iedere keer weer is dat voor mij een opsteker en motiveert het me om vooral gedreven door te gaan. Het zijn dagelijks geluksmomenten waar ik soms heel erg stil van word. Vooral van het besef dat al die mensen jarenlang door vetarme koolhydraatrijke voeding níet lekker in hun vel zaten.

In het bijzonder wil ik forummoderator en hobbykok Thea Bremer bedanken voor haar inzet op het forum, haar smakelijke en makkelijk te bereiden recepten en de prettige samenwerking in de afgelopen vier jaren.

Groot is ook mijn besef dat ik dit alles nooit had kunnen doen zonder alle steun, ideeën, feedback, werkzaamheden en begrip van mijn liefhebbende man en maatje en mijn kinderen.

Mijn dank is groot!

Ik wens iedereen veel succes verder met GOK,
geniet van alle lichamelijke én geestelijke voordelen en
eet smakelijk!

Hartelijke groet,
Yvonne Lemmers