gekookt ei in houder

Een vier-jarige HBO-opleiding kan toch geen onzin verkondigen, zou je denken? Helaas…
Lees hier hoe de meeste diëtisten denken over gezonde voeding en wat er van waar is.Gezonde voeding volgens de voedingsraad en het voedingscentrum en uitgedragen door de opleiding diëtetiek

Helaas leren diëtetiek studenten anno 2017 nog steeds dat vet slecht is, veel koolhydraten goed is, dat eieren het cholesterol verhogen en daarom met mate gegeten dienen te worden, dat linolzuur goed is voor hart en bloedvaten, dat teveel eiwitten slecht zijn voor je nieren, dat zout de bloeddruk verhoogt.

Dikker en zieker

De voedingsregeltjes die op deze theorie gebaseerd zijn, worden nu al meer dan 40 jaar verkondigd.

En is de mensheid daar beter van geworden? Nee, het gros van de mensen is alleen maar dikker en zieker geworden door koolhydraatrijke vetarme light voeding. Het is helaas dikmakende en ziekmakende voeding.

Als alle diëtisten nu dé voedingswaarheid anno 2017 gaan verkondigen dan volgt het voedingscentrum vanzelf!
Dus:

Voedingswaarheid anno 2017

– Koolhydraatbeperking is prima;
– verzadigd vet is niet slecht;
– zout is niet slecht;
– linolzuur is niet goed en
– geniet dagelijks van een van de meest voedzame levensmiddelen ter aarde: een eitje!

Koolhydraatbeperkte diëtist vanaf 2005

Als diëtist draag ik deze koolhydraatbeperkte boodschap vanaf 2005 met succes uit.
Het legertje diëtisten dat ook zo denkt, is gelukkig snel groeiend met dank aan internet!

Vetarm sprookje

Je moet in deze internettijd wel bijna blind of doof zijn
om nog in het vetarme sprookje te wíllen blijven geloven.

Yvonne Lemmers,
diëtiste met Grip op Koolhydraten