Jazeker. Het is een van de veelgestelde vragen. In het vijfde boek van Grip op Koolhydraten hebben we er daarom extra aandacht aan besteed.

In boek 5 ‘Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s ‘ staan weekmenu’s nummer 7 en 8 met tussendoortjes.

Deze menu’s zijn daardoor geschikt voor mensen met een gastric bypass, ouderen met weinig eetlust, kinderen.

Deze menu’s zijn ook geschikt als startweken voor mensen die beginnen met Grip op Koolhydraten, omdat je dan waarschijnlijk nog gewend bent aan dagelijks een aantal keer tussendoortjes te eten. Ze kunnen dan als startweken gebruikt worden.

Grip op Koolhydraten (GOK)  en Gastric Bypass (GBP) gaan goed samen.

Met een maagverkleining GBP is het van groot belang om dat wat je eet,  je lichaam ‘voedt’ en niet alleen maar ‘vult’. Dat je voldoende eiwitten en goede vetten binnen krijgt. En dat je ook strikt de voorgeschreven supplementen in blijft nemen.
Nutriëntentekorten (een tekort aan vitamines, mineralen en sporenelementen) liggen op de loer. En als je op celniveau tekorten hebt, dan gaat het lichaam ‘schreeuwen’ om voeding in de vorm van honger!

De weekmenu’s 7 en 8 in het boek Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s zijn als voorbeeld te gebruiken voor mensen met een maagverkleining.

Omdat door de kleine maaginhoud in het koolhydratenuur veelal niet voldoende gegeten kan worden, zijn er meerdere kleine tussendoortjes van de GOK-groene lijst toegestaan. Laat je inspireren door de vele voorbeelden in de weekmenu’s 7 en 8.

Het koolhydratenuur blijft hetzelfde als voor mensen zonder maagverkleining, maar de kwarten op het bord zijn wat kleiner. Van alles wat minder dus! Maar nog steeds de balans van 4 x ¼.

Grip op Koolhydraten boek 5 met voorbeeldmenu's voor Gastric Bypass Boek 5: Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke