Voor diegenen die nog steeds aspartaam gebruiken (suikervrije produkten, light produkten en kauwgom) raad ik het volgende artikel aan om te lezen.

Lopen we allemaal risico?

Overgenomen uit het oktober nummer van OXYGEN MAGAZINE

Zitten er gevaren aan het gebruik van aspartaam?

Door Christine Lydon, Arts
Vertaling: E. Gunneweg

Ik (Christine Lydon, arts) gebruikte al jaren aspartaam. Ik heb ook met volle overtuiging producten met aspartaam aan mijn patiënten aanbevolen en tevens het gebruik in recepten. Toen ik dus kortgeleden werd aangeschreven door een bedrijf van sportvoeding om wat adviserend werk te doen over de gezondheidsrisico’s die zouden samengaan met aspartaamgebruik, aarzelde ik begrijpelijkerwijs om de opdracht aan te nemen. Ik vroeg de marketing directeur: “Wat als ik denk dat er geen belangrijke gezondheidsrisico’s aan aspartaam verbonden zouden zijn?” Hij antwoordde door me een aantal wetenschappelijke publikaties te sturen. “lees de artikelen. Als, volgens uw medisch oordeel aspartaam geen gezondheidsrisico vormt, dan gaan we niet verder.”

De volgende dag had ik een stapel literatuur van vijf centimeter dik. Nadat ik de eerste 10 bladzijden had gelezen, stormde ik mijn keuken in en gooide alle voedingsmiddelen die aspartaam bevatten bij het huisvuil. Sinds die tijd heb ik zelfs geen kauwgom met aspartaam gebruikt.

lees verder over aspartaam