Het wordt vanuit onderzoeken steeds duidelijker dat kunstmatige zoetstoffen wel degelijk invloed hebben op je stofwisseling.

vermijd alles wat light is

Kunstmatige zoetstoffen

Eindconclusie van een Israëlisch onderzoek naar kunstmatige zoetstoffen:

 

‘Onze bevindingen doen vermoeden dat non-calorische kunstmatige zoetstoffen rechtstreeks hebben bijgedragen aan het vergroten van de epidemie waarvoor zij juist bedoeld waren om di te bestrijden.’

Invloed op darmflora

Een belangrijke rol spelen de darmbacteriën. De darmflora verandert door de kunstmatige zoetstoffen en dat doet je gewicht alles behalve goed.

Vermijden dus!

Alle zoetstoffen (E950 – E967) zoals Aspartaam, sucralose, sacharine, acesulfaam: Vermijden dus!

Daarom: Geen o.a. cola light, geen zero, geen crystal clear, geen Wicky, geen Optimel, geen kunstmatige zoetstoffen bevattende shakes en geen kauwgom meer! Zie verder de rode lijst in het basisboek van Grip op Koolhydraten en vermijd de rode producten.

En stevia dan?

Stevia heeft deze invloed niet op de darmflora en is dus een heel andere zoetstof.

Stevia heeft zelfs diverse voordelen voor je gezondheid. Daarom kan stevia veilig gebruikt worden als suikervervanger.
Gelukkig zijn er steeds meer frisdranken met 100% gezoet met stevia / steviolglycosiden.
En mineraalwaters met een vleugje.

Of voeg wat neutrale stevia druppels toe aan wat (mineraal) water (al dan niet bruisend) en wat vers fruit sap.
Stevia zonder bijsmaak is te koop in de webshop zie: stevia vloeibaar en in poedervorm

Leesbril mee naar de supermarkt!

Serendip en vele anderen zijn je al voorgegaan en zijn overgestapt op een koolhydraatbeperkt kunstmatige zoetstoffenvrij voedingspatroon.
zie Het verhaal van Serendip

Bron

Artificial sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota

Jotham Suez, Tal Korem, David Zeevi, Gili Zilberman-Schapira, Christoph A. Thaiss, Ori Maza, David Israeli, Niv Zmora, Shlomit Gilad, Adina Weinberger, Yael Kuperman, Alon Harmelin, Ilana Kolodkin-Gal, Hagit Shapiro, Zamir Halpern, Eran Segal & Eran Elinav
AffiliationsContributionsCorresponding authors
Nature 514, 181–186 (09 October 2014) doi:10.1038/nature13793
Received 27 March 2014 Accepted 28 August 2014 Published online 17 September 2014
zie http://www.nature.com/nature/journal/v514/n7521/full/nature13793.html