Zeven stappen voor optimale vetverbranding
Uit de blog van Melchior Meijer het volgende filmpje ‘gepikt’.
Het is een zeer interessante uiteenzetting van Dr. Steve Phinney over de voordelen van vetverbranding/ketonen versus koolhydraatverbranding.
Een boeiende video met 30 minuten uitleg en plaatjes.
Zeven stappen voor optimale vetverbranding
1. Matig in eiwitten: 1,5 – 2 gr per kilo
2. Voldoende kcal: vooral uit vetten, niet bang voor verzadigd vet
3. De juiste vetten zijn belangrijk. Eet vooral enkelvoudige vetten en verzadigde vetten. Beperk meervoudig onverzadigde vetten (linolzuur)
4. Zorg voor voldoende mineralen (o.a. zout en magnesium)
5. Bij twijfel, eet minder koolhydraten
6. Bij twijfel, eet meer vet
7. Plezier en verzadiging
Volg deze zeven stappen en je lijf zal je belonen met energie en gezondheid.
Ga over op koolhydraatbeperking.
Met “Grip op Koolhydraten” ben je een heel eind op weg. De richtlijnen voldoen aan deze 7 stappen van Dr. Steve Phinney.
Durf eens af te wijken van de – obesogene – richtlijnen van de Nederlandse voedingsraad (schijf van vijf), zoals eet vetarm, maar veel (50-60 energie%) koolhydraten, zo min mogelijk verzadigd vet, beperkt zout, en voel wat het doet met je lijf!