Ik kreeg in 2009 dit berichtje in mijn mailbox van Debby over Dr. Frank van Berkum. Het verhaal van Debby – eigenaresse van een slimmingstudio – is te lezen in het basisboek GRIP OP KOOLHYDRATEN.

 

Hee Yvon hoe is het met je?

Ik kreeg net van een klant van mij die met jouw boekje werkt een stukje uit de Telegraaf in mijn handen gedrukt van ene DR. Frank waar een interview in stond over zijn zelf ontwikkelde dieet!!

Hij probeert het wiel opnieuw uit te vinden!!!
Waar blijf jij met jouw boekje???? Jij was toch even eerder hè!!!
We moeten even in het tegenoffensief gaan dacht ik zo!!
Kom op meid op de barricaden…landelijke bekendheid voor Yvonne Lemmers ha ha

Ik ga hier maar eens een challenge starten met jouw boekje en mijn apparaat, gaat vast goed komen ha ha J

Groetjes Debby
—————————

Nou Debby, jij mag van mij de mensen uitdagen om ook een kilo in de week af te vallen met mijn boek GRIP OP KOOLHYDRATEN als basis en jouw begeleiding als ondersteuning.

**************************************

Zo werkt Dr. Frank:

Deskundig en gezond afvallen met Previtas en het eiwitdieet van Dr. Frank van Berkum

Mensen met overgewicht die het afvallen niet alleen kunnen, hebben ook de mogelijkheid om zich in te schrijven bij Previtas.
Deze kliniek werkt met het eiwitdieet van Dr. Frank van Berkum en is wetenschappelijk onderbouwd.

Wat is Previtas?
Previtas bestaat uit 6 klinieken voor gewichtsbeheersing.
De klinieken werken samen met artsen, diëtisten en psychologen, waardoor alle aspecten van het eetgedrag en de oorzaken van het overgewicht worden aangepakt.
Ze werken met 3 programma’s: individuele-, duo- en groepsbegeleiding.

Het dieet van Previtas
Het dieet van Previtas is gebaseerd op het gedurende korte tijd terugbrengen van het aantal koolhydraten en bestaat uit 3 fasen:

Fase 1
Tijdens de start it fase kunt u kiezen uit een low fat-dieet (ook wel energiebeperkt dieet genoemd) of low carb-dieet (ook wel koolhydraatbeperkt dieet genoemd).
Deze fase is bedoeld om het gewichtsverlies te laten beginnen en in korte tijd relatief veel kilo’s kwijt te raken. Deze fase duurt meestal vier weken. U brengt in deze fase wekelijks een bezoek aan de diëtist.

Fase 2
Tijdens de do-it fase gaat u meer leren over een gezonde voeding en beweging en hoe deze passen in uw dagelijks leefpatroon.
Uw diëtist berekent uw voedingsbehoefte en op grond daarvan stelt zij een dieet op maat samen.

Fase 3
In de keep-it fase optimaliseert u uw gezonde patronen en probeert u uw gewicht te behouden. Deze fase duurt meestal tien maanden. In deze fase brengt u tien keer een bezoek aan de diëtist.

———————

Reactie van forumlid Kees over Dr. Frank:

Eiwitrijk en koolhydraatarm is bepaald niet nieuw, noch uniek en deze internist pretendeert er ook al een jaar of zes mee te werken. Hij is in tegenstelling tot Yvonne wel vetfobisch waardoor Yvonne voor mij een flinke streep voor blijft houden. Ook vraag ik me af of zijn systematiek even aansprekend is.

Grote kans dat Yvonne hier stukken beter scoort.

Maar dat koolhydraatarm de norm ‘dreigt’ te worden in gewichtsbeheersingsland staat voor mij als een paal boven water!

Kees