Een verontrustend bericht van 4 hoogleraren.

“Nederland wacht een explosieve groei van het aantal dementerenden tussen de 50 en 60 jaar. Die is voor een groot deel het gevolg van een ongezonde leefstijl. Dat verwachten vier hoogleraren van de VU en het VU medisch centrum in Amsterdam. Ze gaan samenwerken om het ‘zwaar onderschatte’ probleem van obesitas en overgewicht onder jongeren aan te pakken.”

Mijn plan van aanpak zou zijn:
verbod op kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers. Vooral aspartaam en E621 behoren tot de excitotoxinen.
Excitotoxinen zijn moleculen, die werken als prikkelende neurotransmitters, die tot vergiftiging van zenuwcellen kunnen leiden.

Door de verwijdering van aspartaam en smaakversterkers en andere excitotoxinen uit het voedingspatroon van baby’s en kinderen kunnen de hersenen en zenuwbanen opgroeien zoals de natuur het bedoeld heeft.
Grote kans dat daarmee ADHD, hoofdpijn, darmklachten, migraine, fibromyalgie en vroegtijdig dementie daarmee wordt voorkomen.

Daarom mijn advies aan alle moeders:

Geef je kinderen geen

    Optimel,
    cola light,
    cola zero,
    crystal clear,
    slimpie,
    kauwgom,
    smintjes,
    snack a jacks,
    pringles,
    chips en zoutjes

 

    ….

 

   ga zo maar door.

Kies voor vers en puur,
Kies voor de gezondheid van je kind.
En kies er zelf ook voor.

 

Kijk verpakkingen na op slechte E-nummers. Laat die “slechte E-nummer bevattende” producten in de schappen liggen en koop een gezonder alternatief. Op de rode lijst van Grip op Koolhydraten staat naast de kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers ook glucose-fructose stroop.
Lees verder over kinderen en Light

Er zijn duizenden producten én medicijnen met kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers die van invloed kunnen zijn op het goed functioneren van zenuwen en hersenen.

Grip op koolhydraten stevia
Stevia is de nieuwe veilige natuurlijke zoetstof.