Het is zover! Met trots delen wij – Yvonne Lemmers en Thea Bremer – mee dat na een periode van hard werken een mooi full-colour kookboek verkrijgbaar is met 120 koolhydraatarme en 22 koolhydraatbeperkte recepten, voorbeeldmenu’s en verkorte richtlijnen van Grip op Koolhydraten fase 1.

We hebben bij de omslag gekozen voor een duidelijke link met het eerste boek. Vandaar weer mijn gezicht, maar dan gespiegeld, met als voordeel dat de boeken – met dezelfde maten – mooi in de boekenkast passen en als ze naast elkaar liggen, een compleet gezicht vormen. Om in de stijl van Grip op Koolhydraten te blijven is gekozen voor de kleur ORANJE voor dit kookboek.
————

GRIP OP KOOLHYDRATEN – KOOKBOEK
©2010 – OPGEWICHT – Yvonne Lemmers, diëtiste
Eerste druk, juni 2010

ISBN 978-90-8155-631-6 / NUR 443

In dit Grip Op Koolhydraten KOOKBOEK staan 120 koolhydraatarme en
22 koolhydraatbeperkte recepten. Alle gerechten zijn voorzien van een foto.
Het boek is ingedeeld in:

  • groene recepten (crackers, ontbijtgerechten, hapjes, soepen, salades, groenten, pizza’s, ovenschotels, vleesgerechten en visgerechten)
  • oranje recepten (met o.a. nagerechten zoals ijs, taart en bavarois zonder suiker of kunstmatige zoetstoffen)

Tevens in dit boek diverse voorbeeldmenu’s en de verkorte richtlijnen van
Grip Op Koolhydraten fase 1 (Opgewicht komen).

De recepten zijn geschikt voor alle mensen die een koolhydraatarme/beperkte leefwijze volgen.
Voor alle andere mensen is dit boek wellicht dé stap om over te gaan op deze gezonde en heerlijke koolhydraatbeperkte eetwijze met het welgewaardeerde dagelijkse koolhydraten-uur.

Yvonne Lemmers (1960), diëtiste, heeft in 2009 haar eerste boek Grip Op Koolhydraten uitgebracht, waarin ze het koolhydraatbeperkte OPGEWICHT programma beschrijft.
Het succes van Grip Op Koolhydraten – OPGEWICHT, de vele positieve reacties, de gezondheidsverbetering van medelijners (GOK-kers) en de vraag naar meer koolhydraatarme recepten en dagmenu’s is aanleiding geweest voor het maken van dit kookboek. Voor iedere GOK-ker een welkome aanvulling op het basisboek.

Thea Bremer (1968), moderator van het opgewicht-forum, is overgestapt van een leven waar gezond eten en gezondheid niet centraal stond naar een leven mét aandacht voor eten en een gezond lijf. Thea’s creatieve geest, haar kookkunsten en haar gevoel voor lekker eten hebben – met in achtneming van Yvonne’s richtlijnen van Grip Op Koolhydraten – geleid tot dit kookboek vol met lekkere, voedzame en eenvoudig te bereiden gerechten.